reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
witam:-)wstalam dzis bo siostra przyjezdza, okropnie sie czuje od rana mi niedobrze az wymiotowalam:-(poczytam co tam u was i wezme sie za obiad

Dziewczyny, orientujecie sie moze jak wygląda sprawa z L4 w firmie jednoosobowej? Mam taką firmę, gdybym poszła teraz na L4 i została na nim do konca ciązy, to ZUS cos mi wypłaca, czy raczej maluczkich ma głębokow swoim zusowskim ... nosie? jak wygląda sprawa z macierzyńskim w takiej firmie?

Ostatnia edycja:
Witajcie niedzielnie,

Corin, ja też mam firmę tyle że spółkę cywilną. Czytałam, że dla mam prowadzących działalność gosp jest taka opcja zasiłku macierzyńskiego gdzie przez te 20 tyg możesz dostawać nawet 5 tys. Wstawię tu link to takiego artykułu. Niestety nie znam nikogo kto z tego skorzystał ale mam zamiar jak najwięcej się dowiedzieć i a nuż nam się uda.
Właścicielka firmy dostanie więcej z ZUS na macierzyńskim - Biznes i macierzyństwo (przeczytaj też opinie na końcu)

i jeszcze tu jest o tym

http://temidajestkobieta.blogspot.com/2010/09/zasiek-macierzynski-w-przypadku.html#comment-form

Ostatnia edycja:
Corin mnie też do połowy jeszcze brakuje, prawie tyle co tobie. Strasznie mi zleciało, a jak pęknie połowa, to dopiero będzie z górki!!!
maqnio no to jak jakiś egzorcyzm zadziała, to koniecznie daj znać! Wypróbuję na sobie, bo taż ledwo zipie. I jeszcze gości mam mieć po południu:cool2:
Miłej niedzieli życzę wszystkim grubasom!
U nas dziś pięknie słoneczko świeci i wiatr wreszcie ustał.:tak:

Witajcie, ja dziś sie byczę po tygodniu maratonu. Wczoraj też rano w pracy potem zakupy i juz 15 sta byla. W domku....sprzątanko.... i gości mialam do 1 w nocy..... i dziś się lenieee na maxa.... bo jutro znów od 8 do 20 ..........
Wczoraj zrobilam pyszny schab niby po cygańsku.....szybko się robi i pycha i mozna przyprawiać wg siebie.... wczotaj byli zachwyceni zjedli az im sie uszy trzęsly heheeh

aha co do tego L4 i zusu,,, wiem tyle ze jak jest conajmniej regularnie przez pól roku wplacane skladki itp i nie przekracza daty kiedy mialy być wplacone na konto zuzu to coś tam chyba wyplacają ale co dokladnie to nie wiem <jeśli chodzi o zwolnienie a nie macierzyński wiec zbytnio nie pomogę>...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
PRzestraszylam sie dzisiaj rano spogladajac w lusterko i zerkajac na swoje wargi sromowe sa sinawe rozpulchnione TO NORMALNE w ciazy ? Nie mam zadnej wydzieliny o brzydkim zapachu :| ale przerazily mnie te sinawe wargi sromowe :|

Melduje się niedzielnie. :)

Koncert udany, ale po godzinie miałam dość, więc wyszliśmy, zjedliśmy sajgonki i wróciliśmy akurat jak grali ostatni utwór.

M. faszeruje mnie syropem z cebuli, chociaz lepiej się troche czuje.
A jutro juz gin, niemogę się doczekać, zey podglądnść dzidka.

Veronique nie wiem, nie pomoge.
Miłej niedzieli brzuchatki :-)

reklama
PRzestraszylam sie dzisiaj rano spogladajac w lusterko i zerkajac na swoje wargi sromowe sa sinawe rozpulchnione TO NORMALNE w ciazy ? Nie mam zadnej wydzieliny o brzydkim zapachu :| ale przerazily mnie te sinawe wargi sromowe :|

hahaha ja tak to czytam i czytam (a dodam ze do tego wstalam dopiero) i myslalam ze ci zsinialy wargi na tarzy, nie wiem czemu slowo sromowe gdzies mi ucieklo bokiem :-D i sie az przestraszylam, ja to jestem glupek
w ciazy zwieksza sie przeplyw krwi wiec moze to byc przyczyna takiego wygladu, nie przejmuj sie ale jak chcesz byc bardziej spokojna to na nastepnej wizycie zapytaj lekarza, pewnie powie ci to samo. Jesli nie ma wydzielin itd to nie ma co sie martwic.

Moj wczoraj poszedl na fieste dla chlopakow, z samymi kumplami. Przylazl o 6:30 i mnie obudzil bo mial klucze ale dzwonil domofonem a pozniej dzwonkiem do drzwi, tak sie rozbudzilam ze do 9 nie spalam. Co wiecej, objal mnie i nie chcial puscic zebym sobie pozycje zmienila, bo chcial zebym sie do niego przytulala i mnie tak kurczowo trzymal ze musialam poczekac az zasnie zeby sie z jego szpon wyslizgnac, pozniej mi swoja glowe na mojej polozyl i myslalam ze przezywam chinskie tortury :-D boze co za chop :-D i przylazl i mowi, ale mam banieeee ale mam banieee a ja uwalona w lozku nic nie mowilam, to zaczal gadac ze go nie kocham bo go nie chce przytulic :-D sie usmialam o 6 rano! faceci normalnie!!

Corin skoro ty masz 3 tyg do polmetka to ja tez :-D ale fajnie ^^ a brzuszek to mi juz tak wydelo ze az sobie zestawilam wczoraj wieczorem fotki brzuszkow od samego poczatku jakie mam zrobione i ... woooooow :szok:

Do góry