reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

zaraz oblookam ta ksiazke i moze sobie zamowie z allegro :-D tak kazda o niej pisze ze i mnie naszla ochota bo nie mam zadnych ksiazek do czytania.
i dokladnie Corin tak jak piszesz, ze jak przychodzi co do czego to ci w glowie tylko lozko, zeby sie polozyc i zwijac z bolu hahaha jak na razie stracha nie mam ale poczekajcie jeszcze troche, jak zaczne panikowac pod koniec :-D

Lecem do sklepu po czeresnie ^^

reklama
Corin ale ja nie chcę rodzić na stojąco :confused: więc stała nie będę to em_ka pisała,że jakby miała wybór to by na stojąco chciała :-) ale miło poleżeć po jedzonku :-D słońce za oknem i ja i dzidziolek najedzony hihi

Komisyjnie odsluchalismy z mężem tętna dzidziolka :D Na początku trochę nerwów bo miałam problem z namierzeniem, ale potem... piękna "muzyczka" :-) Tętno 132 :-D

orchidea, to przepraszam :) Pomyliłam sie :-) Ciesz sie slonce, niebawem zajdzie... U nas już mocno zachmurzone ;-)

Mąż mnie zaskoczył, bo on genealnie jest przeciwko tego typu urządzeniom. Posłuchal tętna i spytał ile to kosztowało. (kupowalam w tajemnicy, ale on dzis nie polazl do pracy i sie wydalo... ), mówię mu ze 200 z przesylka. I juz przygotowana na wyklad, usłyszalam: "Wiesz, to najlepiej wydane dwie stowy w naszym życiu" a potem jeszcze dostalam buziaka. :-D

Cześć Brzucholce!!!
corin ta ksiązka jest swietna!! tez ja mam i juz cała pożarłam, generalnie sama sie zastanawiałam czy w ogóle ja doczytam bo co dwa zdania lezałam pod stołem ze smiechu. Będziesz miałą ubaw po pachy:) super, ze detektor sie sprawdził .serducho bije - to najwazniejsze:)
katerina bidulko trzymam mocno kciuki zeby wszystko sie szybko wyjasniło. na pewno to tylko biurokracja. o nic sie nie martw kochana, na pewno za chwile małża wypuszcza. chore przepisy mamy nie ma co!

widze, ze dzis na tapecie obwisłe piersi, szkoły rodzenia i porody. ja sie jak na razie piersiami jakos nie przejmuje, o szkole rodzenia nawet jeszcze nie pomyslałam a poród...na razie jestem w fazie zaprzeczania:)

Ostatnia edycja:
Jeżeli chodzi o opłacanie pielęgniarki, to z tego co wiem w Warszawie jak nie ma się lekarza w wybranym szpitalu a jest on oblegany to trzeba zapłacić za pielęgniarkę wcześniej żeby mieć pewność, że będzie się przyjętym do tego szpitala a nie odesłanym gdzieś indziej (co wcale nie znaczy, że się wogóle właśnie tą pielęgniarkę zobaczy przy porodzie). Na Karowej na pewno tak jest, że ciężko trafić, żeby tak po prostu z ulicy przyjeli bo na pewno usłyszy się, że jest pełno i odeślą gdzieś indziej, a jak się ma opłaconą pielęgniarkę to przyjmą.

Wyczytałam w ksiażce trzeci sposób porodu, hahahaha i poki co bedę się sklaniać ku niemu....
Uwaga cytuję: "wywolanie porodu polega na (...)wyciagnięciu malucha z kryjówki przy pomocy milky way, trzymanego strategicznie przez położną u wejscia do twojej pochwy (...)" hahahahaha juz to widzę... :-D

Siara to:
i jedna z odpowiedzi:
synonim żenady hahahahahaha

Nie sprzedam tej ksiażki, zostawię ja dla cory / synowej - niech sie tez posmieja za kilka lat :-D

Ostatnia edycja:
Corin ja kupię całe pudełko Milky WAy ;-) Co do szkoły rodzenia to szczególnie dla pierwszych rodziców wspaniała sprawa. Szczególnie,że można nauczyć sie obsługi malucha po urodzeniu. Mi bardzo pomogła.
Katerina wiem,że łatwo powiedzieć ale nie martw się, taka jest procedura i oczywiście nabardziej przeżywają ją uczciwi.Będzie dobrze :-)

reklama
corin świetny jest tez ten tekst na początku10 tygodnia: "jesli ktos cie zapyta, dlaczego jestes taka zmeczona to powiedz ze przez cała noc produkowałaś brwi i rzesy"
i z pocztaku 15 tygodnia: "ma juz tez wyraźne rysy twarzy i mozliwe, że pochłania go ssanie własnego kciukia (wszyscy razem : Aaaaaach!).."

i jeszcze: " inni pytają: a co wy byscie chcieli?? (pytanie o płec) - "najchetniej zyrafę. potrafia chodzić i same jeść juz w godzinę po urodzeniu"
pekam:-D

ja własnie wcinam pycha obiadek: jajeczka sadzone, ziemniaczki z boczkiem , fasolke szparagowa z bułka tarta i maslaneczka do popicia. jakby co zapraszam do torunia:) zarelka pod dostatkiem:)

Ostatnia edycja:
Do góry