reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Wisienka powodzenia na umowie!
U mnie się wyciszyło, jest spokój, więc czekam do jutra. Tylko pewnie lekarz też mi powie, że nic nie widać, a potem powie, żebym przyszła za 4 tygodnie (czyli 8 tydzień). A w planach miałam iść za 2 tygodnie, żeby serduszko zobaczyć. No ale jest jak jest. Zobaczę co mi jutro lekarz powie.

A tu cichutko na razie jest widzę :)

reklama
WItam się i ja :-)
Widze że dołączyły nowe mamuśki:-)
Ja krwawiłam w piątym miesiącu jak byłam z Błażejkiem w ciąży. Ale nikt nie wie dlaczego i wszystko dobrze się skończyło.

Jutro idę do gina ,kurde boje się :szok:

Aha ja biorę kwas foliowy witamin na razie nie.

Witaj Neska :)) O której masz lekarza jutro? Ja też idę do lekarza - na 9. Ale u mnie to bardzo wcześnie jeszcze - chyba dopiero 4 tydzień leci, więc myślę, że lekarz nic nie zobaczy.

Kto jeszcze z Was był tak wcześnie u lekarza?

Ja gdyby nie plamienie to bym poszła dopiero za 2 tygodnie.

Cześć Dziewczyny!
Nie było mnie cały dzień, a tu tyle się dzieje na forum.
Cieszę się, że jest nas coraz więcej i myślę, że będziemy na siebie działać kojąco, a nie stresować nawzajem. No żebyśmy się nie nakręcały za bardzo na te złe rzeczy, tylko wysyłały pozytywne fluidy :)

Ja poleciałam do lekarza 33 dni od ostatniej @, wiedziałam, że to za wcześnie, ale mam problemy od b. dawna z TSH (nawet lekarz w novum stwierdził, że to wysokie TSH działa jak środek antykoncepcyjny - na szczęście to nie matematyka i bywa różnie). W każdym razie poszłam do gina, z obawy o te TSH, ale mnie uspokoił i kazał skontorolać za tydzień wraz z betą.
Na USG widać było pęcherzyk 7 mm. ZA tydzień idę znów, ma być widać coś więcej, i słychać:)

A z objawów to mnie brzuch trochę boli, choć coraz mniej no i piersi jakoś większe, hi, hi.

Dziewczyny, głowy do góry, jest dobrze a będzie jeszcze lepiej i w to trzeba wierzyć. Takie strachy to jeszcze nikomu nie pomogły! 3mam kciuki za wszyskich, bo w sumie można nas liczyć podwójnie :)

Wątek nabiera życia :))

Dziewczyny nie lekceważcie jednak plamienia, lepiej to jak najszybciej skonsultować z lekarzem Dzięki szybkiej reakcji mam córeczkę, zaczęłam plamić i krwawić w 5-tym tygodniu, dostałam nakaz leżenia plackiem i duphaston i dzięki temu jestem szczęśliwą mamusią :) trzymam mocno kciuki za malutkie fasoleczki &&

Do lekarza idę za dwa tygodnie tu raczej nie dostanę się do gina (ciążę prowadzi internista) więc poczekam aż będę w Pl
Biorę kwas foliowy i witaminy muszę uzupełnić niedobory, niedawno skończyłam dietę i pewnie mam niedobory

Ślimakowa witaj! Ty z Torunia??? Ja też z Torunia :))) Mogę spytać do jakiego lekarza chodzisz?? I gdzie mniej więcej mieszkasz? :)) Ja chodzę do Mariana Migdy (wcześniej w Naszym Lekarzu przyjmował, teraz zmienił lokalizację) a mieszkam w okolicach tego dużego rynku.

Koniecznie trzeba się pozytywnie nakręcać, chociaż ja doświadczam tego, że mam wzmożoną potrzebę pisania gdy się strasznie denerwuję. Dlatego czasem ma się wrażenie, że tyle złych rzeczy się dzieje - bo piszą głównie osoby z problemami. Tak to działa - nawet poeci głównie piszą jak mają doły :)) Czyli w sumie jest to pozytywne, bo to znaczy, że wcale nie jest tak źle - jak to powie każdy lekarz niepowodzenia to zaledwie mały procent w porównaniu z tym, ile jest sukcesów :))) Tego się trzymajmy!

Witaj Michalka! U mnie to plamienie to w sumie w porze kiedy powinnam dostać @, bo to dopiero 27 dc. No ale do lekarza i tak idę, choć plamienie jakby ustało. Czyli nie jest nonstop. Szczerze mam nadzieję, że wszystko będzie ok, bo nie mam pojęcia jak miałabym leżeć plackiem będąc z Maciusiem w domu - nie da rady po prostu.

Ostatnia edycja:
lil_maja -Na jutro ? głupia jakaś czy co .....podjedz do szpitala na oddział i Cię przebadają.Jeżeli Cię coś niepokoji to dla świętego spokoju sprawdz Trzymaj sie kobieto i się nie stresuj ;) Uszka do góry

Wisienka - Udanych zakupów, jak jak idę to mnie pół dnia nie ma ;P

Kiedy lekarz może wystawić zaświadczenie o ciaży ?
Ponawiam pytanie czy bierzecie kwas foliowy ?

Ja biore feminatal metafolin 800. Cholernie drogie (bo 40 zł płacę, no ale coż).

Ja dziś widziałam na usg pęcherzyk malutki, mam przyjsc za 2 tygodnie, by podpatrzec jak rośnie. Modle się by było wszytsko dobrze.

Witajcie z rana ;)

U mnie mdłosci ciąg dalszy ..... auuuuu !

Byłam u lekarza przed 4 tyg. i nie zaproponował kwasu foliowego .....ale staram się jesc natkę z pietruszki i takie tam gdzie on wystepuje.

W którym tygodniu widac pęcherzyk czy jak pójdę w 6 tygodniu to dostane zaświadczenie i zobacze już coś ?

Wpadne pózniej z kawką ;)

reklama
Hej Lil! Toruń rules! Ja zaczęłam się teraz leczyć u dr Jackowskiego.

Evinka, myślę, że powinnaś sobie kupić FIOLIK, bo tego kwasu to teraz potrzebujesz więcej.
A przy okazji to mi narobiłaś znowu ochoty na kawkę... Od kiedy wiemy, że jestem w ciąży obiecałam sobie i mężowi, że tylko zbożówka, wrrrr, takie trochę kawowe oszustwo, bo przecież nic nie zastąpi tego zapachu... ale się rozmarzyłam, no dobra, zrobię sobie inkę:)

Do góry