reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Mailuj ale się załatwiłaś... nie zazdroszczę a zazdroszczę kina. Ja dziś padam wrocilam po 16 do domku...u mnie też Gon1a gdzieś remontują juz 2 tyg ech.... wiercą jakby w drugim pokoju tak niesie. Dzis mnie dzieci wkurzyły... strasznie takiego nerwa dostalam... ze uuuuuuu . Ale już luz staram sie nie myśleć duzo, bo wkoncu w domku jestem <choć się tak nie da.. nieststy...> Spac mi się chce ...co do ciśnienia to ja górne mam w miare ok ale dolne niskie ale dlatego ze mam bradykardie po sporcie maly puls heheh chyba.... ja coś bym wszamała.... od mamy przywiozlam sałatkę sushi... i chyba wszamię.... w calości i męzowi nie zostawię... Dobrze ze jutro mam na poźniej do pracki.. ale i tak mam lenia.. ech..... To co laski z małymi stopami zakladamy jak pisaly "klub małych stóp"? bo ja mam 37 tez ale mąż 43 heheh no no...

Kobitki trzymam kciuki za USg i wizyty koniecznie dajcie znaka!!!!!!!!!!!!!

reklama
No to ja tez nie zaliczam się do Klubu Wielkiej Stopy. Mam 38. Więc chyba trzeba założyć Klub Małej Stópki.
Jeszcze w odpowiedzi na post Emkamek, tak jak pisałam wcześniej, w Polsce nie prowadzi się profilaktyki konfliktu w ciąży , a tylko po porodzie. Nie podaje się immunoglobuliny antyD w 28 tyg. W niektórych krajach, a na pewno w Angli, podaje się. Akurat to wiem dokładnie bo zajmuję się oznaczaniem grup krwi, wykonuję próby zgodności przed przetoczeniem krwi, oznaczam grupy krwi noworodkom, odczyny Coombsa i kwalifikuje kobiety do podania immunoglobuliny. A mało ktróry lekarz zleca kontrolę przeciwciał u kobiet RhD dodatnich, bo dla lekarza konflikt serologiczny to tylko i wyłącznie konfilkt w zakresie antygenu D. Żaden inny antygen ich nie obchodzi bo tak nie ma na to antidotum po porodzie. A kobiety RhD dodatnie i RhD ujemne są tak samo narażone na pozostałe antygeny czerwonokrwinkowe. Oczywiście sytuacje immunizacji są bardzo bardzo rzadkie.

Hej dziewczyny! Ja dzisiaj wstałam wyspana jak nigdy. Normalnie to wstaje o 5 na siku i potem nie mogę usnąć a dzisiaj do 9 taki kamienny sen :-) To chyba przez to że nie chodze do pracy i nie mam się czym stresować. Co do WIELKIEJ STOPY to się zapisuję bo mam 40 mój syn ma 11 lat i też ma 40 czasem chodzimy w jednych butach hi hi.Żeby tylko mój dzidziolek nie odziedziczył dużego palucha u nogi po moim mężu bo jak on to sam mówi ma takiego wielkiego jak łeb żmiji (palucha oczywiście) Jeszcze jakby to była dziewczynka a fuj:-D

nie chce mi się już szukać, ale wielkostopowcy to chyba od 40..... więc musisz się do małych stóp przyłączyć, choć 39 małą stopą trudno nazwać.....:-)

Ja też jestem zwykle niskociśnieniowcem, ale w ciąży mam prawie zawsze idealne. czytałam że właśnie w ciąży naczynia krwionośne sie rozszerzają i coś tam jeszcze ale już nie pamiętam... i to własnie jest powodem wyższego ciśnienia. Dla takich jak ja to dobrze, gorzej z tymi, które z reguły mają wysokie.

reklama
Do góry