reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witam poniedziałkowo:-)

Przeczytałam 3 ostatnie strony tylko, przyznaję się bez bicia:p oczy mnie starsznie bolą i jak zamykam powieki to mam takie wrażenie jakby były lodowate, dziwne uczucie.

Co do nasiadówek z rumianku, to jak pytałam lekarki w pierwszej ciąży to mi odradziła, nie podała w sumie jakiegoś konkretnego powodu ale powiedziała by wystrzegać się gąrącego. Zapytam z ciekawości tego gina do którego teraz chodzę bo sama od czasu mam problemy, infekcję, szczypie, piecze. Ja stosuje płyn do higieny intymnej z AA ale jakoś na takowe problemy nie pomaga a zawiera kwas mlekowy.

Czy Wasz lekarz powiedział by mąż zrobił grupę krwi? bo mój nie i jak teraz czytam o tym onflikcie serologicznym to zaczynam sie zastanawiać jaką grupę ma mój mąż. Szczerze mówiąc to nie wiem i aż teraz mi głupio, że takich rzeczy nie wiem o nim. Ale muszę sprawdzić bo to ważne.

Zaraz zabieram się do riobienia prawdziwego soku, babcia męża kupiłam nam sokowirówkę, mam mnóstwo owoców i jakoś je połączę:-)

Iwonuś ja też o tym słyszałam i to kolejny znak, potwierdzający moje przeczucie o synku (nic nei wskazuje na dziewczę, wszystkie znaki i moje przecucia to chłopaczek). Moje dzieciątko ma tętno 160:-)

Mailuj ale zrobiłaś mi smaka tą kaszą, takiej jeszcze nie jadłam a chętnie bym spróbowała:-D idź odpocząć by Ci się wszystko ułożyło:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Patrycja zazwyczaj takie rzeczy sa napisane w wypisie szpitalnym lub w starej ksiazeczce zdrowia choc nie wszyscy to maja. Mozesz zapytac lekarza czy jest to konieczne, ale jesli to wasze pierwsze dziecko to mysle ze mozesz byc w miare spokojna.
mailuj to z ciebie taka Wielka Stopa jest? :-D matkoooooo, to jak ty szpilki nosisz z czubkiem? ja nie moge nosic butow ktore maja przedluzany przod bo czuje sie jak w kajakach i zaczepiam o schody :-D jeszcze przez tego duzego palca u nogi musze kupowac byty rozmiar wiekszy i musi byc to obuwie szerokie. Eh... miejmy nadzieje ze dzidzia nie odziedziczy po mnie tego palca :-D

kurcze...wydaje mi sie ze ten moj jaszczur to nie jaszczur :rofl2: wlasnie uwalil sie na reczniku ktory lezy na cieplutkim kaloryferze i sobie tam lezy spokojnie, tylko galami przewraca. Przeciez w terrarium ma lampe grzewcza a ten woli na reczniczku na kaloryferze lezec? boziu to bardziej kot niz gad :-D

Ostatnia edycja:
corin - oby nic już dziś się tobie nie stało trzymam &&&&
marmoladka - witam serdecznie
margerita - rumianek letni do podmycia jak najbardziej .oby szybko przeszło kochana
veronique - to już na 100 % ruchy gratulacje - u mnie cisza :-(
mailuj - zazdroszczę ci tej kaszy :baffled:ja też chcę - nic nie zostało ?:rofl2: a stopa ho ho robi wrażenie :-D

Patrycja
mailuj to z ciebie taka Wielka Stopa jest? :-D matkoooooo, to jak ty szpilki nosisz z czubkiem? ja nie moge nosic butow ktore maja przedluzany przod bo czuje sie jak w kajakach i zaczepiam o schody :-D jeszcze przez tego duzego palca u nogi musze kupowac byty rozmiar wiekszy i musi byc to obuwie szerokie. Eh... miejmy nadzieje ze dzidzia nie odziedziczy po mnie tego palca :-D
posikałam się :-D:-D

em_ka zapytam lekarza ae teraz doczytałam jak pisałyście o tym badaniu Coombsa (nie wiem jak to się piszę) i u mnie wyszedł negatywny więc wszystko chyba ok.

Ja mam rozm stopy 36 czasem 37 a czasem zdarzy się 35:-) pamiętam jak kiedyś pani wysłała mnie na stoisko dziecięce bo ni ebyło butów dla mnie, ale to przez firmę bo miała zawyżoną rozmiarówkę:-) mąż ma tez stosunkowo mała stopę jak na faceta bo ma 42 więc dzieciątko może odziedziczy to po rodzicach:-)

patrycja to mailuj ma stope jak twoj maz? :-D a ja ja prawie dogonilam, z duzym palcem moge sie zaliczac do jej grupy Wielkiej Stopy :-D ahhaha u mnie byl najwiekszy problem z podstawowce jak nosilam trampki i byly takie dlugie ze na prawde co rusz lezalam na schodach bo czubkami zachaczalam. Matko, oby dzidz nie mial takich stop. Moj D ma chyba nr 45 o_O

MADZIA no coz, tak bywa, jedni maja zgrabne nogi a drudzy duze duze palce u nog :-D

Hej dziewczynki! Byłam dzis na wizycie u gina i jestem cała happy!!! Badania wyszły wzorowo, zdążył nawet zrobić przezierność, a Bąbel był idealnie ułożony. Widział płeć, ale prosiłam go żeby mi nie mówił:-D głupio, nie? Ale nie chce wiedzieć, przynajmniej na razie. Grunt, że Maleństwo zdrowe! A tak się bałam tej wizyty. Dostałam zdjęcie, ale coś mi kiepsko idzie rozróżnianie poczszególnych części ciała:tak:

Pozdrawiam serdecznie i postaram się nadrobić całodzienne zaległości.
Ciumki!!!

marta_only ale jestes... to my tu wszystkie jak na szpilkach czekamy na nasze wizyty zeby nam powiedzieli co sie chowa w brzuchu,a ty na wlasne zyczenie nie chcesz? to trza bylo powiedziec zeby zapisal na kartce, a pozniej maz zrobilby zdjecie i umiescil na BB, wtedy ty bys nie wiedziala a my bysmy nie pekly z ciekawosci :-D ale fajnie ze wszystko ok :-) i skoro u ciebie bylo widac plec to w takim razie z mojej lekarki niezla malpa byla, bo powiedziala ze nawet patrzec nie bedzie, ze sie dowiem w marcu :-( ehh..

reklama
em_ka hehe z tym palcem to dajesz popalić:-D ooo mąż faktycznie ma sporą stopę, może maluch tego nie odziedziczy po Was:-D ale jak się urodzi to zapytaj lekarza jak wyglądają jego palce, ciekawe jaką zrobi minę:-D

mmarta_only to super wieści!! gratulacje kochana:-) ale kurde, że nie chciałaś płci poznać, ja to czekam z niecierpliwością a Ty nie chciałas wiedzieć;-D a będziesz w ogóle chciała poznac płeć czy chcesz niespodziankę? wstaw zdjęcia USG:-)

Do góry