reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Kurcze, dzwoniłam dzis zeby zapisac sie na USG połówkowe. Miało byc ok 23 luty ale okazało sie, ze lekarza nie bedzie i dopiero 3 marca. :dry:Nie wytrzymam tyle czasu. A niech dzidzia sie wtedy odwróci pupa czy coś, znowu będę czekać na kolejne. Chyba sie zapiszę prywatnie. Wtedy jak dzidzia schowa przed lekarzem swoje skarby, to bede miała szanse 23ego. A jak już na prywatnym wyjdzie, to 23ego tylko potwierdze. Co myślicie?

ja mam 9 marca o_O jeszcze lepiej! z tym ze mi wlasnie wtedy wypada USG z 20tc. Tez ciezko mi juz wytrzymac, jesli dzidzius w tym czasie mi sie zle ulozy na pewno pojde prywatnie, bo pozniej nastepne bedzie w 8 miesiacu a do tego czasu czekac na pewno nie bede

reklama
em_ka u Ciebie w Hiszpanii tak wyznaczają każdą datę usg i badań ?/ Nie ma tak,że jak chesz iśc pobrac krew czy zbadać mocz to możesz iśc ??? Sory,że pytam,ale ciekawi mnie to

Dziewczyny mam przykry problem mianowicie czuje świąd tam na dole od kilku dni ....podmywam się tantum rosa...i NIC nie pomaga to moja 2 infekcje w ciągu 2 tygodni ....wizyte mam dopiero w czwartek i nie wiem juz jak sobie pomóc ...parze teraz korę dębu i tym sie umyje czytam o tym w internecie i jedne piszą że można używać korę w ciąży inne ze nie...wiecie coś moze na ten temat???

ja mam to co chwile, zazwyczaj jest spowodowane tym, ze obniza sie pH i dochodzi do infekcji. U mnie przed ciaza bylo tak, ze nawet jak poszlam na glupi basen to od razu lapalam cos, zazwyczaj to byla jakas grzybica lub male infekcje, wystarczylo wlozyc globulki z kwasem mlekowym i na drugi dzien ustepowalo. Nie wiem niestety czy mozna go uzywac w ciazy. Najlepiej idz do lekarza ogolnego i na pewno cos ci przepisze. Wystarczy podniesc pH i powinno przesc od reki. Jak bede miala wizyte 25 lutego to musze powiedziec lekarzowi zeby mi na wszelki wypadek cos przepisac, cos co moge uzywac w razie potrzeby bo na prawde ten swiad jest denerwujacy. Na poczatku myslalam ze bede sie podmywac kilka razy dziennie to przejdzie, ale pozniej doszlam do wniosku ze takim sposobem jeszcze bardziej obnizam flore bakteryjna i infekcja w ogole nie chce przejsc, wiec kapalam sie wieczorem a pozniej tylko podmywalam raz w ciagu dnia. Miejmy nadzieje ze Ci to szybko przejdzie...

tu znalazlam link na ten temat
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza...w-czasie-ciazy--jak-jej-zapobiegac_35428.html

Ostatnia edycja:
margerita126 ja na początku ciąży miałam ciągle infekcje. Leczyłam antybiotykiem ale wracały i cytologia wychodzia źle. Pani doktor polegiła mi odstawić słodycze ,które wchłaniałam tonmi i przeszło Do tego zaczęłam stosować do mycia mydła dla dieci bambino i teraz jest ok. Co do nasiadówek ,globulek bez recepty to podobno w ciąży nie powinno się stosować bez konsultacji. Mam nadzieje że szybko ci to paskudztwo przejdzie!

dziewczyny miala ktoras z was konflikt serologiczny?Lekarz zapewnial ze nie ma czym sie teraz martwic...ale wiem ze przy kolejnej ciazy moze byc gorzej....

Anula z tego co mi wiadomo teraz medycyna tak poszla do przodu, ze jesli lekarze zobacza ze wasza krew jest z przeciwnym Rh od razu stosuja leki, ktore zapobiegaja atakowaniu plodu przez twoje przeciwciala. I nie jest to juz tak niebezpieczne jak kiedys. Zazwyczaj podczas pierwszej ciazy tych przeciwcial jest tak malo, ze nie zdaza zagrozic bablowi. Dopiero podczas kolejnej ciazy zaczyna sie ingerencja lekarska.
My z D mamy indentyczna krew ARh- wiec nie bedzie problemu , moja mama i moj ojciec tez maja Rh- takze cala nasza trojka miala ujemne Rh.

marmolada nasiadówki stosuje od pary ładnych lat,a lekarz mi tylko powtarza co jestem u niego co ja robię,że naprawdę jest tam wszystko az tak w porządku i nie zabronił mi w rumianku podmyc się czy coś przecież on nie jest groźny,nawet kiedys kapali niemowali w rumianku i robili to bez konsultacji :-) no a po drugie ja jestem anty-tabletkowa w 100% wole domowe sposoby niż tabletki itd.... nawet na ból głowy kładę liśc kapusty a nie biorę tabletki hihi

em_ka u Ciebie w Hiszpanii tak wyznaczają każdą datę usg i badań ?/ Nie ma tak,że jak chesz iśc pobrac krew czy zbadać mocz to możesz iśc ??? Sory,że pytam,ale ciekawi mnie to

np ostatnio jak bylam u lekarza to od razu wyznaczyli mi wizyte badan krwi i moczu na dzis, na 25.02 ponownie lekarza ktory przedstawi mi wyniki badan i prawdopodobnie mnie zbada (bo nie zrobil tego ostatnim razem i moze w koncu jakas cytologia? ) i jeszcze wyznaczyli drugie USG na 09.03 na poznanie plci i ogolny stan dzieciatka. Jesli idziesz prywatnie nie zawsze sa z tego zadowoleni, bo jesli robisz badania ze sluzby zdrowia umieszczaja je w komputerze i kazdy lekarz ma do nich wglad, a jesli robisz je prywatnie maja je na kartce i twierdza, ze robi sie wieksze zamieszanie bo wiecej papierow do obejrzenia, z noz sie gdzies zapodzieja to bedzie problem. Takze wlasnie z regoly mam juz wyznaczone rzeczy na nastepne 2,3 miesiace :-) i dobrze, bo gdybym sama miala decydowac to pewnie nigdy by mi sie nie chcialo wstac rano, lub bym o czyms zapomniala, a jesli mam obowiazkowo ustalone z gory to wstaje grzecznie i ide :-D

anulaa moja siostra miała taki przypadek ;( konflikt krwi... po każdym porodzie dostaje się zastrzyk zapobiegający poronieniu także możesz być spokojna ;) Ona tez bardzo się martwiła a teraz ma trójkę zdrowych dzieci. Także głowa do góry!!!
Jeszcze mam takie pytanko jak wygląda u was tętno płodu? czytałam gdzieś na jakimś forum, że poniżej 140 i 140 to dziewczynka a powyżej 140 chłopczyk? Jak to jest u was, czy ta reguła się potwierdza a może jest zupełnie inaczej?? Czekam na wasze opinie i pozdrawiam Was cieplutko ;)

reklama
Ale jestem najedzona :-) Zrobiłam sobie kaszę gryczną jaką robił mój ukochany wujek Tosiek. Ugotowana, a póżniej podsmażona ze skwarkami . Pycha :-) Już nie zmieści mi się nawet ziarenko, nawet mięsa nie jedłam żeby miec więcej miejsca :-)
Marmoladka dzięki smacznemu nickowi paietami pomimo tylu stron i witam serdecznie w naszym gronie :-)
Margaretka zakwaś troszkę organizm , zero cukru , dużo kwasów- cytryny, ogórki kiszone itp Super że maz wenę i energię :-)
Anulka ja jestem trzecim dzieckiem konfliktu serologicznego i jakoś zyje :-) Z Czarem też ma konflikt i z Weroniką wszysko ok. Dostałam zastrzyk po porodzie ale i tak lekarz zlecił mi Odczn Coombsa ( chyba tak to się pisze) więc jak wychodzi Ci negatywnie to nie martw się na zapas. A Nika ma grupe krwi 0 rh+ , ja mam A RH- więc pomimo róznicy wszystko było OK
Corin kochana jak już załatwisz co trzeba odpuśc troszkę i poleż.
Em-ka Duża stopę to mam ja 42 :-) Wygrałam
Padam do tyłu na łóżko bo jestem wypełniona kaszą :-)
AAAAAAA powiem Wam dzisaj źart. Wiecie po co człowiekowi PESEL? Po to żeby odebrać pieluchomajtki dla babci:-)

Iwonus Z tym tętnem to jest 50% szans;-) Mój gin powiedział, ze może wymienić kilkanaście przyczyn obniżenie i powiększenia tętna u maluszka

Ostatnia edycja:
Do góry