reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Patrycja to nie trzeba czekac do narodzin, wystarczy pozniej na USG zobaczyc. Zamiast o plec zapytam czy ma duzego duzego palca u nogi :-D albo jakby mi chcieli uklasc dziecko ze szpitala to od razu rozpoznam ktore moje, bo zadne inne nie bedzie mialo tak duzego palca u nogi :-D

reklama
Em-ka ja nie chodzę w szpilkach z czubami (mam 180) Bardziej w Martensach :-) Oczywiście, że dziecko dziedziczy po rodzicach, szczególnie wielkie paluchy:-)
Madzia kaszy mam pełno bo ma ona jeszcze jedną zaletę - moja rodzina jej nie lubi i nie rusza :-) Jest tylkoooooooo moja i wasza zapraszam :-)

em_ka no padnę zaraz:-D ale to jest dobre bo to Twój znak rozpoznawczy:-D ja mam za to kwadratowy nos:-D a mój mąż krzywi więc sobie wyobraź jak nasze dziecko będzie wyglądać jak to odziedziczy po nas:-D

mailuj eee to niech dziedziczy tego palucha. Jak to sie mowi: bedzie moje dziecie z krwi i kosci :-D ahhahah i z palucha tez ^^
a kasze to tez bym zjadla ale z gulaszem ^^ mniammmmmmmmmmmmmmmmm..........

Iwonus juz chyba raz rozmawialysmy na ten temat i zgodnie stwierdzilysmy ze zaleznosc miedzy tetnem dziecka a plcia to czysty zabobon, ktory u niektorych sie przypadkowo sprawdza. Tak samo jak z ksztaltem brzucha czy z ciemnym paskiem na brzuchu, ze jak jest do polowy to dziewczynka a caly to chlopak czy jak bylo z tym ze jak masz ladna cere to chlopak a jak pryszczata to dziewczynka. Ehh.. nie wierze w to w ogole i niech sobie mowia co chca a ja i tak swoje wiem. A tak na dobra sprawe nawet nie wiem jakie tetno mialo moje dziecie na ostatnim USG, moze gdzies to pisze? ...

Patrycjaa skoro moje odziedziczy wielki wielki palec, to twoje kwadratowy, zakrzywiony nos, proste !! :-D sie dobraly, wielki paluch z krzywym nosem :-D hahaha ale obie wiemy ze to tylko przypuszczenia :-D

Ostatnia edycja:
dziewczyny miala ktoras z was konflikt serologiczny?Lekarz zapewnial ze nie ma czym sie teraz martwic...ale wiem ze przy kolejnej ciazy moze byc gorzej....

U nas jest niezgodność grup krwi. Ja mam minus.
Przy pierwszej ciąży faktycznie nie było problemu. Po porodzie dostalam jakiś zastrzyk, który miał chronić kolejne dziecko.
Tak samo było przy drugiej ciąży.
Oprócz tego warto sprawdzać przeciwciala we krwi przy badaniu (co 3 mies). Z tego co sie orientowałam to sa teraz jakies zastrzyki dla kobiet w ciąży gdyby przeciwciała się pojawiły.

A te znow mają polewkę :-D:-D:-D Moje stopy też do malych nie należą (41) a mój mąż to juz wogóle ma kajaki (46). Co do dziedziczenia zawsze mówiłam byle uszy miały po tatusiu a nos po mamusi :-D bo mąż ma nos jak kartofel a moje uszy są sloniowe :-D No i póki co jest ok, zobaczymy jak trzecie ;-)

Właśnie wrociłam do domu, pozalatwiałam prawie wszystko, jutro musze znów na poczte, ale juz na spokojnie z rana. Zrobiłam z Młodym zadanie domowe, córa robi kolację więc właściwie mam juz wolne :-)
Palec mnie tylko strasnie boli :-( W butach nie umialam wyrobić...

Pisalam wam, że w piątek idę do teatru? Idziemy silną grupą pod wezwaniem, mialyśmy iść trzy a idzie nas w sumie 10 :-D Ale bedzie zadyma :-D 10 bab na komedii, az się boję :-D Potem całą ekipą do knajpy, się bedzie działo :-D

Ostatnia edycja:
Kuźwa dopiero mi swiatło włączyli :wściekła/y: pół Żor nie miało prądu :wściekła/y: ale jaki sprint z moim T zrobiłam po świeczki boszz :-D co do stóp to ja mam 39 :zawstydzona/y: a co do grup krwi mój robił jak leżałam na podtrzymaniu w szpitalu z 1szym bąblem ale mamy taką samą

Corin 10 bab to nic, gorzej jakby wszystkie byly ciezarowkami :-D o zgrozo!!! :-D no i z ta noga to zaliczasz sie do naszego klubu WIELKIEJ STOPY, jestesmy ja, mailuj, orchidea i ty :-D A z tym trzecim to pewnie wyjdzie tak, ze jak moje bedzie mialo wielkiego palca u nogi, od patrycji dzidz bedzie mial kwadratowo krzywy nos to twoje odziedziczy wielkie uszy i kartoflany nos ahahhaha tak dla zasady :-D

reklama
Kurcze do tych stóp powiem Wam,że jak grałam w plażówkę i siadałam na ławkę na turnieju to się patrzyli na moje stopy jakbym yeti była :wściekła/y: :-D więc zawsze chowałam je w ten gorący piasek :-D :zawstydzona/y:

Do góry