reklama
margerita126
Fanka BB :)
zuzu ja od dawna używam LACTACYD femina która zawiera kwas mlekowy i mnie nie chroni
margerita a może rumianek? Moja mama zawsze radziła mi rumianek, jak coś tam się działo.
anula ja też mam konflikt serologiczny. Ponoć podczas tej ciąży będą kontrolować, czy w mojej krwi nie ma przeciwciał, jak nie to ok. Po porodzie mam dostać zastrzyk, który załatwi sprawę na następną ciążę. Tak mówiła mi położna. Ale wiadomo - trzeba im o tym przypominać.
Dziewczyny, jakiś czas temu była dyskusja na temat pieluch wielorazowych - ekologicznych. Znalazłam taki artykuł: Pieluchy wielorazowe – a co to? - Benc.pl Ja na pewno się zastanowię
anula ja też mam konflikt serologiczny. Ponoć podczas tej ciąży będą kontrolować, czy w mojej krwi nie ma przeciwciał, jak nie to ok. Po porodzie mam dostać zastrzyk, który załatwi sprawę na następną ciążę. Tak mówiła mi położna. Ale wiadomo - trzeba im o tym przypominać.
Dziewczyny, jakiś czas temu była dyskusja na temat pieluch wielorazowych - ekologicznych. Znalazłam taki artykuł: Pieluchy wielorazowe – a co to? - Benc.pl Ja na pewno się zastanowię
Ja jestem za słowami heledorki rumianeczek jest wspaniały nie pamietam żebym kiedykolwiek miała problem z zapaleniem pęcherza czy z ogólnie z miejscami intymnymi wieczorem robię tzw nasiadówkę a rano płyn do higieny intymnej naprawde dziewczyny czasem szkoda sie truc tymi antybiotykami
1sze słyszę o spaniu na boku ja sie kręce z prawego boku na plecy inaczej nie zasnę a lekarz mi nic takiego nie mówił .. muszę go podpytać ..

Ostatnia edycja:
Anula1989
Spanie na plecach może utrudniać prawidłowe krążenie krwi i wywołać tzw. zespół żyły głównej dolnej. Dlatego najlepszą pozycją jest spanie na lewym boku .Spanie na lewym jest zdrowsze dla nas i dziecka, bo wtedy łatwiej krąży krew, a co za tym idzie – do łożyska dociera więcej substancji odżywczych. Tak pisze w necie;-)
Ostatnia edycja:
margerita126
Dziękuje Wam bardzo.... póki co podmyłam sie tą korą dębu a wieczorem zastosuję rumianek.
balkan
ja się przewalam z prawej na lewą stronę, a najczęściej zasypiam na plecach - na razie nic strasznego się nie dzieje.... natomiast dziś w nocy w ciągu bezsennej godziny zaczęłam się zastanawiać, czy takie przewracanie się z boku na bok nie przeszkadza dziecku - no bo raz głową do góry, raz na dół, albo i jeszcze inaczej - potem oczywiście sobie uświadomiłam, że w takim razie wogóle przez cała ciążę powinnam w jednej pozycji leżeć, żeby dziecku nie przeszkadzać - no w każdym razie to były moje bezsenne rozważania..... 

reklama
Katerina, ja w I trymestrze nie miałam żadnych dolegliwości, więc chyba teraz nadrabiam, ale cały czas sobie wmawiam, że dam radę
Baaaardzo się cieszę, że Tobie już przeszły te okropne i męczące wymioty i możesz się cieszyć ciążą
Margerita, mi się nie przytrafiła jeszcze infekcja, ale gin mówił mi, że tylko rumianek można samemu zastosować, a resztę z trzeba konsultować z lekarzem.
Dziewczyny, dopadła mnie pierwszą od początku ciąży zachcianka, mam ochotę na pizze, ale taką pyyyszną, Veronique widzę, że jesteś z Torunia, a tam właśnie jadłam najlepszą pizze w Polsce, jest jeszcze u Was ta pizzeria Stara Browarna?
Margerita, mi się nie przytrafiła jeszcze infekcja, ale gin mówił mi, że tylko rumianek można samemu zastosować, a resztę z trzeba konsultować z lekarzem.
Dziewczyny, dopadła mnie pierwszą od początku ciąży zachcianka, mam ochotę na pizze, ale taką pyyyszną, Veronique widzę, że jesteś z Torunia, a tam właśnie jadłam najlepszą pizze w Polsce, jest jeszcze u Was ta pizzeria Stara Browarna?