reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

hej ja dość czesto mialam stany zaplane ale odkąd używalm lacidus do mycia jest ok i cytologia wyszla tez ok wiec ja to moge polecic troszki drogie ale mi pomaga bo to z paleczkami kwasu mlekowego.

reklama
margerita a może rumianek? Moja mama zawsze radziła mi rumianek, jak coś tam się działo.
anula ja też mam konflikt serologiczny. Ponoć podczas tej ciąży będą kontrolować, czy w mojej krwi nie ma przeciwciał, jak nie to ok. Po porodzie mam dostać zastrzyk, który załatwi sprawę na następną ciążę. Tak mówiła mi położna. Ale wiadomo - trzeba im o tym przypominać.

Dziewczyny, jakiś czas temu była dyskusja na temat pieluch wielorazowych - ekologicznych. Znalazłam taki artykuł: Pieluchy wielorazowe – a co to? - Benc.pl Ja na pewno się zastanowię :)

heledorka tak wiem mam to pod kontrola wiem wszystko o zastrzyku ale wiesz ciekawa jestem jak to wyglada;-)i czy jeszcze ktos tak ma...

Ja jestem za słowami heledorki rumianeczek jest wspaniały nie pamietam żebym kiedykolwiek miała problem z zapaleniem pęcherza czy z ogólnie z miejscami intymnymi wieczorem robię tzw nasiadówkę a rano płyn do higieny intymnej naprawde dziewczyny czasem szkoda sie truc tymi antybiotykami :happy: 1sze słyszę o spaniu na boku ja sie kręce z prawego boku na plecy inaczej nie zasnę a lekarz mi nic takiego nie mówił .. muszę go podpytać ..

Ostatnia edycja:
Spanie na plecach może utrudniać prawidłowe krążenie krwi i wywołać tzw. zespół żyły głównej dolnej. Dlatego najlepszą pozycją jest spanie na lewym boku .Spanie na lewym jest zdrowsze dla nas i dziecka, bo wtedy łatwiej krąży krew, a co za tym idzie – do łożyska dociera więcej substancji odżywczych. Tak pisze w necie;-)

Ostatnia edycja:
ja się przewalam z prawej na lewą stronę, a najczęściej zasypiam na plecach - na razie nic strasznego się nie dzieje.... natomiast dziś w nocy w ciągu bezsennej godziny zaczęłam się zastanawiać, czy takie przewracanie się z boku na bok nie przeszkadza dziecku - no bo raz głową do góry, raz na dół, albo i jeszcze inaczej - potem oczywiście sobie uświadomiłam, że w takim razie wogóle przez cała ciążę powinnam w jednej pozycji leżeć, żeby dziecku nie przeszkadzać - no w każdym razie to były moje bezsenne rozważania..... :-D

reklama
Katerina, ja w I trymestrze nie miałam żadnych dolegliwości, więc chyba teraz nadrabiam, ale cały czas sobie wmawiam, że dam radę;) Baaaardzo się cieszę, że Tobie już przeszły te okropne i męczące wymioty i możesz się cieszyć ciążą:)

Margerita, mi się nie przytrafiła jeszcze infekcja, ale gin mówił mi, że tylko rumianek można samemu zastosować, a resztę z trzeba konsultować z lekarzem.

Dziewczyny, dopadła mnie pierwszą od początku ciąży zachcianka, mam ochotę na pizze, ale taką pyyyszną, Veronique widzę, że jesteś z Torunia, a tam właśnie jadłam najlepszą pizze w Polsce, jest jeszcze u Was ta pizzeria Stara Browarna?

Do góry