reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

maqnio tez mielismy isc z D do kina ale kompletnie nic ciekawego nie leci, na czym mozna by oko zawiesic. Podroze Guliwera tez leci, ale jakos nie bardzo mam ochote isc na cos takiego.
ja juz po obiadku, teraz zbieram grubasa i lecimy na swieze powietrze, niech sobie dziad futro wywietrzy :-D

reklama
Kurcze, dzwoniłam dzis zeby zapisac sie na USG połówkowe. Miało byc ok 23 luty ale okazało sie, ze lekarza nie bedzie i dopiero 3 marca. :dry:Nie wytrzymam tyle czasu. A niech dzidzia sie wtedy odwróci pupa czy coś, znowu będę czekać na kolejne. Chyba sie zapiszę prywatnie. Wtedy jak dzidzia schowa przed lekarzem swoje skarby, to bede miała szanse 23ego. A jak już na prywatnym wyjdzie, to 23ego tylko potwierdze. Co myślicie?

Ja to powiedzialam ze jak sie nie dowiem to bede skakać po pokoju usg i juz az sie odwroci ze nie wyjde jak sie nie dowiem... heheh ale ja tak sie stanie to pojde kiedy indziej bo ja i tak prywatnie chodze jehehe a ja mam 21go za 3 tyg ech... az juz jestem niecierpliwa dobrze ze do pracy chodze to nie mam tyle czasu na myslenie...

katerina ja mam połówkowe 11.02 i nawet jak dzidziol się pupą odwróci, to chyba będą fikołki w gabinecie robić i tańcować (jak zuzu), żeby się buziulką ( i kroczem)do sondy odwróciło. niby już wiem, że bedzie syneczek, ale chce 200% potwierdzenia:) A propo Twojej wizyty, to ja bym poczekała do tego 3 marca, to tylko 7 dni dłużej czekania, a szkoda moim zdaniem kasiory na dodatkową wizytę i po co maluszka narazac na dodatkowy stresik:) Z drugiej strony rozumiem, ze sie niecierpliwisz - jak my wszystkie, ale mimo to to tylko 7 dni dłuzej:-)
em_ka no baja nie była zła, ale mogła by być lepszaa. dla mnie najwazniejsze, ze z chałupki wybyłam. :) pogody Ci zazdroszczę eh...u Nas zimno. Czasem to chciałąbym przespać ten czas az do wiosny:) wietrz futrzaka wietrz - na pewno bedzie Ci za to wdzięczny:)
ściskam Was i zwiewam - nareszcze mnie z pracy wypuscili. Smigam do domku, jakiegos obiadka zrobić, ogarnąć domowy bajzel i wpaść w objęcia Morfeusza, bo ledwo na oczy patrze!!buziole Brzuchatki!

Ostatnia edycja:
Witam mamusie:-)dzis tak samo ciezko bylo mi wstac a musialam o 6 i tak przestawialam budzik...ale juz po egzaminie jeszcze 2 i koniec hura;-)zrobilam zakupy, posprzatalam i poleze sobie bo pozniej mam nalesniki robic:-)

a ja już zwolnienie zalatwilam, i przy okazji monitor mężowi odebrałam, więc już nie będzie mi kompa okupował;) a przy okazji zrobiłam małe zakupy i trafiłam na jeszcze ciepłe bułeczki, no i tak niesamowicie pachniały w samochodzie, że mimo iz zaraz obiac, to nie mogłam się powstrzymać i zjadłam moją bułkę która miała być na kolację z twarożkiem... normalnie pyszności... :D:D:D
a jeżeli chodzi o dodatkowe usg to chyba rzeczywiście nie ma co przesadzać, dodatkowo można pójść jak sie nie uda podejrzeć.
a tak przy okazji usg, to z tego co nadrabiałam zaległości to był temat o szkodliwości usg. Nie ma co przesadzać, ale joko że jestem po studiach elektronicznych i w tym temacie siedzę, to akurat usg szkodliwe nie jest bo to nie są fale radiowe a dźwięk. Zdecydowanie bardziej bym się bała mikrofalówki szczególnie z bliska. Bo niby to ma ochronne ekrany, ale nigdy nie wiadomo jak dobrze działają, a to promieniowanie akurat wpływa na wodę w której pływają nasze dzieciaczki. Już nie mówiąc o szkodliwości mikrofal na mężczyzn... Wię jak już się używa to najlepiej włączyć i jednak znacznie się odsunąć...

AAAA ja tez za Wami Maqnio tesknilam :-****
Hmm ja mam nadzieje ze to dzidziolek ... bo raz jakby mi puka w jelita pstryka tak jakby sie przesunely... a za chwile bulgocze... tak na zmiane .
Wam tez lekarz mowl ze nie mozna lezec od 4 miesiaca na plecach ? Ja chyba troszke ciemna nie wiedzialam o tym tylko na boczkach mozna od 4 miesiaca

Dziewczyny mam przykry problem mianowicie czuje świąd tam na dole od kilku dni ....podmywam się tantum rosa...i NIC nie pomaga to moja 2 infekcje w ciągu 2 tygodni ....wizyte mam dopiero w czwartek i nie wiem juz jak sobie pomóc ...parze teraz korę dębu i tym sie umyje czytam o tym w internecie i jedne piszą że można używać korę w ciąży inne ze nie...wiecie coś moze na ten temat???

dziewczyny miala ktoras z was konflikt serologiczny?Lekarz zapewnial ze nie ma czym sie teraz martwic...ale wiem ze przy kolejnej ciazy moze byc gorzej....

reklama
Do góry