reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

dodi_misia ja, za kare ze nas opuscilas na tak dlugi czas zlecam ci pokute, przeczytanie wszystkich zaleglych postow od dechy do dechy. :rofl2: ale zacznij juz, moze do porodu sie wyrobisz :-D wracaj szybko ale juz ty niedobry brzucholu. A jak to jest mozliwe ze ty juz 18 tc zaczynasz jak ja mam 14 :-( ?>???

mam 555 postow, ale jazda :-D

reklama
hehe no pewnie gin liczy od okresu jak mi wpisal w pon ze juz 17 tydz jest wiec w pon bedzie juz 18 też ja tez tego nie kumam a z suwaczka wychodzi mi wg ostataniego usg

No kochane już zrobilam faworki teraz sie studzą i jak juz posypię cukrem.... wstawię zdjecie zeby się nad wami poznęcać troszku... a z reszty bialek bede robić bezy..... ale to juz jutro....

dodi_misia no urlopuj się urlopuj masz racje !!!! Cmoki

oto moje faworki Zdjęcie0157.jpg

Mój mąż właśnie zobaczył jak się gapię w monitor z miną jajbym się miała popłakać i pyta - kochanie co Ci się stało? No to mu mówię, że chcę faworki!!! :-( A on - a gdzie ja Ci teraz faworki kupię? Mówię, że nie wiem i niech znajdzie przepis w necie i zrobi! Ale coś mu nie pasowało, zabrał mi laptopa i czyta, i czyta... Po czym nastepuje komentarz - Wy jestescie nienormale! :-D:-D:-D

Katerian bardzo prosty hehe
jak moja babcia mówi na oko hehe ja robilam tak:
3 szklanki mąki ,
5 zóltek,
1/4 kostki margaryny<roztopionej>
2-3 lyżki śmietany
<można dodać lyżkę spirytusu lub octu zeby oleju nie wchlanialo ja nie dawalam>
i ciutkę sody oczyszczonej zeby byly chrupkie.
Zagniatasz to wszytsko na ciasto troszkę twardsze niż pierogi i walkujesz na grubosc jaką chcesz ja tak na ok 3 mm ale to zobaczysz jaka tobie bedzie pasować. wycinasz paski dziurka w srodku i przekladasz. I na gorący olej ja dawalam ciutkę do oleju smalcu. mozesz do ciasta dodac cukier puder ja nie dawalam bo posypuje na full.... i smażylam na dużej patelni i tak trzeba bylo przewracać. Także do roboty jak ci się chce.
AA i dla mnie smaczniejesze są ciut grubsze... i nie spieczone ze tak powiem.
;-)

DASZ RADĘ A MOŻE DO JUTRA CI PRZEJDZIE HEHEEH ZACHCIANKA.... ja to się nudzę i bardziej z nudów niż z zachciwai. Posprzątalam bo ksiadz chodzil i popralam maz do pracy poszedl na nockę wiec ja sama. No z niuniem... kurcze jeszcze 3 tyg do usg polowkowego zeby się dowiedzieć jaka plec ech cikawa jestem ale obstawiam chlopaka ale wazne zeby zdrowe bylo. A jak się przekreci pupką to bede skakać po pokoju usg i nie wyjdę poki się nie dowiem.....

reklama
ej laski a mozna roztopic taka zwykla margaryne jaka sie smaruje kanapki? bo tutaj margaryna do pieczenia nie istnieje :eek: dziwny kraj no ale dobra, dlatego czasami te przepisy ktore dajecie moge sobie jedynie poczytac, bo mi skladnikow brakuje, jedynie w polskim sklepiej moge spotkac ale wychodzi drogo i nie zawsze jest otwarty .. eh.. jesli mozna dodac ta margaryne kanapkowa to zrobie jutro faworki :-D

Do góry