reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

dodi_misia ja, za kare ze nas opuscilas na tak dlugi czas zlecam ci pokute, przeczytanie wszystkich zaleglych postow od dechy do dechy. :rofl2: ale zacznij juz, moze do porodu sie wyrobisz :-D wracaj szybko ale juz ty niedobry brzucholu. A jak to jest mozliwe ze ty juz 18 tc zaczynasz jak ja mam 14 :-( ?>???


mam 555 postow, ale jazda :-D
 
reklama
hehe no pewnie gin liczy od okresu jak mi wpisal w pon ze juz 17 tydz jest wiec w pon bedzie juz 18 też ja tez tego nie kumam a z suwaczka wychodzi mi wg ostataniego usg

No kochane już zrobilam faworki teraz sie studzą i jak juz posypię cukrem.... wstawię zdjecie zeby się nad wami poznęcać troszku... a z reszty bialek bede robić bezy..... ale to juz jutro....

dodi_misia no urlopuj się urlopuj masz racje !!!! Cmoki
 
oto moje faworki Zdjęcie0157.jpg
 
Mój mąż właśnie zobaczył jak się gapię w monitor z miną jajbym się miała popłakać i pyta - kochanie co Ci się stało? No to mu mówię, że chcę faworki!!! :-( A on - a gdzie ja Ci teraz faworki kupię? Mówię, że nie wiem i niech znajdzie przepis w necie i zrobi! Ale coś mu nie pasowało, zabrał mi laptopa i czyta, i czyta... Po czym nastepuje komentarz - Wy jestescie nienormale! :-D:-D:-D
 
Katerian bardzo prosty hehe
jak moja babcia mówi na oko hehe ja robilam tak:
3 szklanki mąki ,
5 zóltek,
1/4 kostki margaryny<roztopionej>
2-3 lyżki śmietany
<można dodać lyżkę spirytusu lub octu zeby oleju nie wchlanialo ja nie dawalam>
i ciutkę sody oczyszczonej zeby byly chrupkie.
Zagniatasz to wszytsko na ciasto troszkę twardsze niż pierogi i walkujesz na grubosc jaką chcesz ja tak na ok 3 mm ale to zobaczysz jaka tobie bedzie pasować. wycinasz paski dziurka w srodku i przekladasz. I na gorący olej ja dawalam ciutkę do oleju smalcu. mozesz do ciasta dodac cukier puder ja nie dawalam bo posypuje na full.... i smażylam na dużej patelni i tak trzeba bylo przewracać. Także do roboty jak ci się chce.
AA i dla mnie smaczniejesze są ciut grubsze... i nie spieczone ze tak powiem.
;-)
 
DASZ RADĘ A MOŻE DO JUTRA CI PRZEJDZIE HEHEEH ZACHCIANKA.... ja to się nudzę i bardziej z nudów niż z zachciwai. Posprzątalam bo ksiadz chodzil i popralam maz do pracy poszedl na nockę wiec ja sama. No z niuniem... kurcze jeszcze 3 tyg do usg polowkowego zeby się dowiedzieć jaka plec ech cikawa jestem ale obstawiam chlopaka ale wazne zeby zdrowe bylo. A jak się przekreci pupką to bede skakać po pokoju usg i nie wyjdę poki się nie dowiem.....
 
reklama
ej laski a mozna roztopic taka zwykla margaryne jaka sie smaruje kanapki? bo tutaj margaryna do pieczenia nie istnieje :eek: dziwny kraj no ale dobra, dlatego czasami te przepisy ktore dajecie moge sobie jedynie poczytac, bo mi skladnikow brakuje, jedynie w polskim sklepiej moge spotkac ale wychodzi drogo i nie zawsze jest otwarty .. eh.. jesli mozna dodac ta margaryne kanapkowa to zrobie jutro faworki :-D
 
Do góry