reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Ja na razie się zmywam. Muszę iść z psem i może później uda mi się mojego księciunia od konsoli odciągnąć.. Ma dziś wolne więc od rana bębni.. :crazy:

reklama
Abonament, może sobie wykupić kazdy, pod warunkiem ze go na to stac. I w ramach takiego abonamentu, można chodzić do kilkunastu specjalistów. Taki abonament obejmuje okolo kilku przychodni w twoim rejonie, znaczy ogólnie to w calej polsce możesz iśc do lekarza, do konkretnych przychodni. To jest cos takiego jak prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Wczoraj nawet orientowałam się w temacie, bo bank mi oferował taki abonament. Ale jak dla mnie narazie, za duzo kasy. No chyba że dzidzia bedzie mi czesto chorować, wtedy skusze się na taki ab., bo są też pakiety rodzinne, składka okolo 200 zl miesięcznie. Ale nie porownywałm cen w innych miejscach.

dziewczyny z zaparciami: przechodziłam już ta faze w ciąży i wiem , że lekko nie jest. Ale moj gin mnie wyratował: Do apteki wyslijcie mężow po syropek Lactulozum. Piłam go, tak okolo tygodnia, ale już drugiego dnia miałam spokój. Pilam tak długo, bo bałam się nawrotu zaprac. Nie jest drogi. A do tego, lekarz zalecił odstawić jakiekolwiek słodycze, napoje gazowane i pic wode pic wode pic wode. Polecam

katerina :-D dziekuje za pamiec, kebab byl przepyszny, nie dosc ze zladlam swojego to jeszcze podkradlam gryza mojego D :-D nie wchodzilam na bb bo mialam wizyte u lekarza Tocologa, wyznaczyli mi na poniedzialek badania moczu i krwi, na 25.02 mam sie do nich zglosic znowu na odczyt wynikow i pewnie jakies badania znowu, powiedzial ze moge odstawic folik bo mialam dobre wyniki wszystkiego z ostatnich badan, witamin jak na razie nie dostalam. USG mam na 9 marca takze w tym dniu dowiem sie co tam mi siedzi pod serduszkiem :-D tzn mam nadzieje ze sie dowiemy ^^ :rofl2: ogolnie wielkie zamieszanie z papierami, strasznie duzo tych wizyt, za pierwszym razem w ogole nie rozumialam co, gdzie i jak mam zrobic. Sama sie dziwie ze jak na razie to wszystko ogarniam ^^ moze z czasem sie przyzwyczaje do natloku badan i roznych rzeczy.
A sie wczoraj usmialismy na USG bo ja mam zwyczaj sciagania butow jak ide do kogos itd, wiec wczoraj polozna mi mowi, prosze sciagnac spodnie i majtki do ud i polozyc sie na lozku, wiec ja pierwsze co to sciagnelam buty a pozniej reszte, a babeczka mi mowi ze nie trzeba bylo sciagac butow. Moj D juz sie skladal ze smiechu bo zawsze to robie ale nie wiedzial ze u lekarza tez :-D :rofl2:
teraz zjadlam obiadek i dopiero moglam zasiasc do kompa spokojnie. Poglaskalam troszke jaszczurka co by sie gadzina samotna nie czula hehe ale fretek tez sie zaczyna domagac pieszczot. Pozniej z nim musze wyjsc na chwile na spacer zeby dziad sie wybiegal :-D

witam
mnie trzyma przeziebienie, na razie lecze sie naturalnie ale ciezko jest zrobilam nalewke z czosnku i bede dzis wieczorem pic
polezałąm troche i juz mi lepiej w głowie mi sie nie kreci, maął spi wiec mam chwilke na poczytanie,
a ja tez chodze prywatnie do gina i badania robie prywatnie raz wzielam od oglonej skierowanie ale co miesiac nie moze mi dawac, wiec bóle kase, 20 zł za morfologie i mocz to nie jest duzo, jakos podołam

Witajcie,

Co do abonamentu to równiez pierwsze słyszę. Mi pracodawca takowego nie wykupił, skąpiec hehe

Mam do Was pytania, bo brałam antybiotyk na liczne bakterie które miałam w moczu i teraz mi się skończył a wizytę mam 16 lutego to kiedy mogę zrobić te badania, tzn wiem, że w każdej chwili ale chodzi mi o to czy antybiotyk się wypłukuje z układu moczowego bo nie chcę by wyniki wyszły jakieś fałszywe przez to. I mam zrobić takie badanie jak AFP które się robi między 16 a 18 tc, robiłyście takie? i jeszcze jedno pytanie czy popękały Wam sutki? ja mam strasze rany i na końcach mam strupki, nie wiem czy to normalne. Doradźcie mi coś.

Tak piszecie o tych dziwnych "smakolykach", to Wam powiem jakie tutaj mamy w Hiszpanii: byczy ogon, ucho swini....ja tego ni eprobowalam bo ja niemiesna, ale dla wielu to przysmak! i tutaj do wszystkiego je sie chleb: do ziemniakow, do makaronu, do omletu...(chleb sluzy jako "popychajka"). !

hahahahahha chleb do wszystkiego :-D skad ja to znam. Jak poznalam mojego D i jak jedlismy u niego drugie danie i widzialam ze wszystko zagryza chlebem sobie pomyslalam :,,no nie moge, jak mozna wszystko z chlebem jesc" a teraz co robie? pizza z chlebem, spaghetti z chlebem, kebab z chlebem , wszystko z chlebem. Ja zjadam jedna bagietke i D druga. Az sie dziwie ze tylko 2 kg przytylam :-D

byczego ogonu i uszow nie widzialam ale za to rozwalily mnie na lopatki chipsy ze swinskiej skory :-D cos niesamowitego ahahaha

mala_monis przepraszam, juz nie bede was denerwowac swoja nieobecnoscia :-D czasami tak jednak bywa ze trzeba cos zalatwic, a moj telefon nie ma neta, boi gdyby miaaaaaaaalllll ..... :rofl2:

Patrycja skoro ci lekarz przepisal tylko jakas okreslona ilosc antybiotyku i sie skonczyl, a wizyte masz 16 lutego to mysle ze mozesz spokojnie poczekac na nia. Zazwyczaj ten antybiotyk powinien poradzic sobie ze wszystkimi bakteriami ktore mialas i juz powinno byc jedynie lepiej. Ja mialam ostre zapalenie prawej nerki w tamtym roku i po 2 tyg brania antybiotyku zapalenie zniknelo a wyniki byly bardzo dobre wiec mysle ze nie ma co sie martwic :-)
CO do sutkow to mysle ze mozesz miec podraznione od stanika. STaraj sie go sciagac jak najczesciej i smarowac ta mascia (nie pamietam jak sie nazywala, ktora uzywa sie podczas karmienia piersia) powinno pomoc. Ja jak dlugo nosze stanik to na koniec dnia mnie koncowki sotkow bola strasznie i od razu sciagam stanik.

Ostatnia edycja:
reklama
em_ka no nareszcie jesteś :wściekła/y: :-D gon1a kurde kuruj się i wypoczywaj dużo !!!!! Patrycja mi sutki nie popękały co do badania moczu też nie pomogę :-(

Do góry