reklama
mailuj
Fanka BB :)
No faktycznie niech da jakiś znak Emkula wstrętna
Corin na taksówke im daj i walnij się przed TV
Balkan dobrze zrozumiałam, że szanują skierowanie od prywatnego?
I pozostałe dziewczynki, nie wymieniam, zeby nikogo nie pominąć. Strasznie Was nie lubię za te gadanie o jedzeniu
ja połowy tych waszych potraw nie potrafię zrobić ;-) Ale trzeba przyznać, że smacznie się czyta

Corin na taksówke im daj i walnij się przed TV
Balkan dobrze zrozumiałam, że szanują skierowanie od prywatnego?
I pozostałe dziewczynki, nie wymieniam, zeby nikogo nie pominąć. Strasznie Was nie lubię za te gadanie o jedzeniu

Katerina no szleństwo moj robi gotuje smacznie naparwdę, rsolu ja nie umiem takiego zrobic jak on, ale dlatego ze u niego w domku tatus gotowal. Są i zle strony tego ze marudzi i wcina mi sie czasami. Więc teraz luz pomaga robi i jakoś idzie. A twój mąż no widzisz kupna surówka ale za to jak podana... cacy
Tush ja prowadzę aquarobik na basenie. Sama nie wchodze ale na lądzie pokazuje ćw i naganiam ile wlezie... i mam 2 razy w tyg po 2 godz wiec.... troszki wysilek. Ale przed ciążą od malej ćwiczylam i studia i praca i ciągle w ruchu wiec po ginie mogę sam stwierdzil skoro mnie brzuch nie boli.
Moja mama mówi ze woda z cytryna lub miodem na czczo... ble..... ale chyba się skuszę jutro.... a noż pomoże...
Corin to zapraszam na suróweczkę, a na desreku tak tak to byly maliny..... w lecie pomrozilam sobie.... tak samo zrobilam z bobem.....którego juz wyjadlam.... dobrze ze mam dużą zamrażalkę... to mieszczę wszytsko..... mam jeszcze wisienki i truskawki swoje.... mniam....
Tush ja prowadzę aquarobik na basenie. Sama nie wchodze ale na lądzie pokazuje ćw i naganiam ile wlezie... i mam 2 razy w tyg po 2 godz wiec.... troszki wysilek. Ale przed ciążą od malej ćwiczylam i studia i praca i ciągle w ruchu wiec po ginie mogę sam stwierdzil skoro mnie brzuch nie boli.
Moja mama mówi ze woda z cytryna lub miodem na czczo... ble..... ale chyba się skuszę jutro.... a noż pomoże...
Corin to zapraszam na suróweczkę, a na desreku tak tak to byly maliny..... w lecie pomrozilam sobie.... tak samo zrobilam z bobem.....którego juz wyjadlam.... dobrze ze mam dużą zamrażalkę... to mieszczę wszytsko..... mam jeszcze wisienki i truskawki swoje.... mniam....
balkan
Dziewczyny, co chwile któras z was pisze coś o jakims abonamencie u lekarza. Co to jest?
ja mam abonament w LUX MED, LIM i czymś tam jeszcze w pakiecie socjalnym z pracy - dodatkowo za jakieś grosze wykupiłam dodatkowy pakiet, więc nawet mam jakieś wizyty domowe....
ale do ginekologa i tak chodzę prywatnie....
balkan
zuzu, ja poprzednim razem na zatwardzenie wieczorem zalewałam sobie siemię lniane wrzątkiem i z rana na czczo zjadałam - pyszne jest mało, ale na mnie podziałało...
mailuj, tak, ja za darmo robię badania od prywatnego lekarza - nie wiem, czy to w ramach nfz, czy abonamentu, więc po prostu zapytaj się w przychodni - ja wychodzę z założenia, że mi się nalezy po tym, jakie co miesiąc mi składki potrącają.....
mailuj, tak, ja za darmo robię badania od prywatnego lekarza - nie wiem, czy to w ramach nfz, czy abonamentu, więc po prostu zapytaj się w przychodni - ja wychodzę z założenia, że mi się nalezy po tym, jakie co miesiąc mi składki potrącają.....
katerina84
Dokładnie, ja tez mam abonament z pracy tylko, że w Medycynie Rodzinnej. Ogólnie jest ok, ale to stamtąd się przeniosłam do innego lekarza prywatnie bo tak jak Wam kiedyś pisałam, tamta ginekolog robiła wielki problem żeby mi dac zwolnienie mimo, że non stop wymiotowałam. Nie wiem tylko czy osoby prywatne mogą sobie wykupić abonament czy tylko firmy..
Kurde 1sze słyszę o jakimś abonamencie
jak wizyty domowe ?? to tez trzeba wykupić u Was albo ja nic nie czaje
ja podpisałam deklaracje z wyznaczoną położną,lekarzem prowadzącym itd ....
zapytam w pn jak będę na pobranie krwi szła czy jest u mnie cos takiego

balkan
Orchidea, to są prywatne przychodnie, gdzie z ulicy możesz się leczyć za kasę, a jak sama sobie wykupisz abonament, albo jak Ci pracodawca wykupi to leczysz się za darmo (w ramach określonego pakietu masz okreslony zakres usług)..... a oczywiście do każdej nfz-towej przychodni mogę chodzić, bo ubezpieczona jestem....
mailuj
Orchidea te abonmenty to swego rodzaju dodatkowe ubezpieczenie, prywatne, wykupywane przez pracodawcę dla pracownikownika. Dzięki niemu pracownik ma określony zakres usług za który nie płaci w przychodniach prywatnych.
reklama
balkan aaa no i dziekuję teraz rozumiem
widzicie mi to czasem trzeba jak krowie na miedzy wyjaśnić
ee to ja do prywatnych nie chadzam
bo nie mam pracodawcy
nigdy mnie to nie interesowało rodzice w szpitalu pracują więc zawsze badania miałam jakie chcę i kiedy chcę za darmo no jednak ciemna masa ze mnie