reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

witam ponownie. Ja już na nogach, chyba codziennie bedę się kladła tak wczesnie, bo bynajmniej wstałam o normalnej porze i już jestem po snidaniu, mimo tej mojej 2 godzinnej przerwy w nocy. na sniadanie wczorajsze naleśniki.
Kasiulka a możesz miec przez to jakies komplikacje przez ta szyjkę macicy? bo ja jestem zielona w tych sprawach.
Corin, ja jem prenatal clasic i te tabletki nie mają jodu. za to mają okropny różowy kolor i są mega duże i niewygodne w łykaniu. czy comlex tez są takie duże? te już mi się konczą i myślalam o complexach, bo są stosunkowo niedrogie a opkaowanie jest chyba 60 tabletek?
Mi oprocz róznych dzinych głupot, śniło się ze moj dzidzia ma 150 cm i lekarz stwierzdił ,że wszystko ok:)
Ale mam ochote na jakies ubrankowe szaleństwo, tylko moj P mowi ze jeszcze za wczesnie, chyba jednak jest przesądny, a zawsze smiał się jak ja coś mowiłam, żeby nie zapeszac.

reklama
mala monis - to znaczy, że musze się oszczędzać, bo to może grozić przedwczesnym porodem. Jka zaczyna sie akcja porodowa to najpierw szyjka mięknie, potem sie skraca i następuje rozwarcie - ja już mam krótką szyjkę. Czyli musze uważać

Kkasiulka, aha teraz już wiem . Ale jak tu się oszczedzać jak masz w domciu małego szkraba? Jak małej powiedzieć,że mamusia jej nie weźmie na rece?
Dziewczyny, co się dzieje z Anulka? bo juz parę dni jej nie widac! Nie przypominam sobie, żeby mowiła o jakims wyjexdzie....

mala monis, te tabletki sa duze, tu masz porównanie do złotówki

Ale są w takie osłonce wiec łatwo sie je polyka, no i cena faktycznie fajna bo ja placilam 32 zl/ 60 szt. Niby producent zaleca zeby brac 2 dziennie, ale jem tyle owocow i warzyw ze lykam jedna dziennie ;-)

Dobry!
Witaj Baya!
Kasiulka, super ze dzidzia rosnie i ma sie dobrze!
Psota, mam nadzieje ze juz lepiej i ze jest ok u Ciebie!

U mnie nie za ciekawie, wczoraj do nocy sie z moim klocilam, on wybuchnal, jakis nerwowy kurcze, i wrzeszczec zaczal na mnie no to ja tez na niego, i nie wiem kurcze teraz sie przejmuje, bo nie wiem jak to dzidzi znosi...wiem ze to na pewno nie jest dobre dla malego. Maz mnie potem czywiscie przepraszal, ale co sie nadenerwowalam to moje.
Cholera z tymi facetami, czasem tacy egoisci walnieci...
Sorki ze wam tu od rana sie wyzalam ale kiepsko sie dzis czuje po tej nocce....Kurde ja nie moge przeciez sie tak denerwowac...!

Aaach lece cos zjesc bo nawet nic nie zjadlam z tego wszystkiego...

No moje są porównywalne wielkościa tylko bez osłonki. cos jak apap. ohyda. od poczatku bieżesz je czy teraz zaczełas. ?Ja moje zaczełam brac w drugim miesiącu, bo lekarz mi tak zasugerował, dając ulotkę. Ps. do ktorego tygodnia bierze się kwas foliowy? do 15? czy kwas foliowy może nam zaszkodzic, jak brałabym go jeszcze ze 2 tyg bo zaczełam nowe opkaowanie, a nie chce go wwyrzucic.

Dzień dobry Mamuśki!!! smacznego tak na początek dnia przy śniadanku :-) nadrabiam wątki i macie piękne brzucholki niebawem wrzucę swój :happy:
balkan, mala monis z moim snem dzisiaj też nie było rewelacyjne :-(a już od dwóch tyg przesypialam calą noc!!!

To pewnie przez moją wczorajszą wizytę u lekarza najadłam się strachu, może opiszę tak po krótce od początku bo jak dla mnie to jest to skrajna nie odpowiedzialność i lekarza i polożnej. Napiszcie mi dziewczyny co byście zrobiły w tej sytuacji pls. Pierwsze badania morfologia itp mialam robione już w 3cim tyg - wcześnie odkryłam iż zamieszkał we mnie nasz skrzat :) wyniki badań rewelacyjne z tym że wyniki na toxo nie do końca!!!! oba i IgG i IgM miałam dodatnie a to drugie nawet 2 razy podwyższone niż norma a lekarz mówi mi że jest wszystko OK. ja się na tym nie znam więc zaufałam lekarzowi to jest oczywiste; na kolejnej wizycie czyli już w XII nie dostałam skierowania na krew a powinnam chyba skoro wyniki na toxo wskazują że jestem zainfekowana!!!! no i wczoraj bardzo szczęśliwa z wizyty wyznaczonej przez lekarza - położna do mnie z gębą dlaczego tak rzadko przychodzę skoro wyniki na toxo mam podwyższone i czy mam wyniki badan krwi sprzed m-ca ???
na to ja :szok: jakie wyniki jaka toxo? wchodzę do lekarza i go o tym fakcie informuję a on uparcie przy swoim "że wszystko jest w porządku"!!!! Wracam do domu zła zapłakana skołowana przedewszystkim czytam o tej toxoplazozie i jeszcze większy ryk !!! konsultuje wyniki z lekarzem znajomym przez telefon i on też twierdzi że powinnam mieć robioną krew co 3 tyg max i awidność.
Zarejestrowałam się na dzisiaj do lekarza ktory mnie nie zna niech zobaczy te wyniki i zbada i ew. niech wyśle mnie na kolejna krew co myślicie o tym co byście zrobiły na moim miejscu???

Dzien dobry!:-)

Uuuu Corin, faktycznie duze te tabletki. Sprawdzilam swoje, tez nie maja jodu, ale organizm madry wie, czego potrzeba, wiec nieswiadomie wszystko dosalam, nawet kupilam sol morska...:-D Dzis w tesco popatrze na jeszcze inne witaminy, a te niby mialy byc kompleksowe, maja nawet osobna kapsulke z omega-3:sorry:

Czy Wam tez tak wolno wczytuje sie BB??? Inne strony smigaja normalnie, a ta nie.:baffled:

Dzis ja bede niedobra i narobie smaka, bo mam w planie lasagne.:-p

reklama
hanami nie przejmuj się no chociaż łatwo sie piszę :baffled: oni już tacy są kurde albo są super dobrzy a za parę chwil myślą tylko o sobie ;-) szkoda nerwów Twoich i dzidziulka ;-) baya mi mój i tak i tak każe robić morfologie co 4tyg. powiedział,że lepiej wiedzieć co tam sie dzieje niż popaść w anemie.. więc nawet jak lekarz Ci nie karze ja bym sobie robiła profilaktycznie to nie zaszkodzi a może czasem naprawdę pomóc ..ale to tylko moje zdanie

Ostatnia edycja:
Do góry