reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Witajcie :)

U nas od rana zasuwamy pełną parą! Było dzisiaj +11 st i słoneczko świeciło niczym wiosną!
I ja i mąż i córcia i dziadkowie, całkiem inaczej się czuliśmy, każdy dostał jak by zastrzyk jakiegoś super powera - co za pogoda, naprawdę już mogła by taka zostać :)

Słuchajcie, moje kochane dziecko dzisiaj było na spacerze......... wspominałam Wam, że Blanka nie lubi chodzić, tylko albo ręce albo wózek, sanki... a dzisiaj! Całe 30 min przeszła pieszo. Była taka radosna, że nawet nie chciała żebym ją przeniosła przez kałużę. Kurde, no w szoku jestem do teraz. A po spacerze w domu padła na 3 godziny! Spała tak jak zasnęła :)

Muszę kupić jej nowe butki, jakieś takie bardziej na błotko (błoto) bo teraz te roztopy troszkę ciapa jest gdzieniegdzie, a dziecko wchodzi gdzie popadnie, a te już kozaczki zimowe widzę, że będą coraz mniejsze...

Monia ja właśnie zauważyłam, że córa uwielbia jeść z nami, zawsze jak siadamy przy stole to ona jest z nami, teraz już nie siedzi w swoim krzesełku karmidełku a już wskakuje nam na kolana i przesłodko bierze widelec czy łyżeczkę i choć nie zawsze nam podjada z talerza to po prostu grzecznie siedzi na kolanach trzymając sobie sztućce w naszym talerzu, i tam przesiedzi do póki nie skończymy - czy to nie słodkie? :)

Wisienka gratulacje, to synek jak nic będzie :)

Miczka dziękuję, tak tak... rysujemy razem - i ja troszkę bazgrolę i Mała i wychodzi małe arcydzieło ;)

No nic, uciekam. Jestem mega zmęczona.
Moje dziecko troszkę marudne dzisiaj było.

Aha.. i kupiłam jej Camilie na ząbkowanie i wydaje mi się, że jest spokojniejsza :)

Dobrej nocy!

reklama
Witajcie
Weszłąm do domu po odprowadzeniu Mili do przedszkola i zdałam sobie sprawę, ze nie kupiłam pieczywa!Brr teraz będe z 4 pietra znowu schodzić bo nie ma ni kromeczki.
daga ja kupuje Mili taki malowanki w których są naklejki do uzupełnienia obrazka. To znaczy są dwa obrazki, jeden kolorowy, drugi taki sam do malowania i na tym do malowania brakuje np. piłki i ta piłkę trzeba przykleić. To się nazywa Kolorowanki Malucha z naklejkami. Są specjalne zeszyty dla dziewczynek. Mila książeczkowa i ma ich całą masę. Najbardziej lubi o zwierzetach i z serii farma. Kupuję różne i takie typu poczytaj mi mamo i duże miękkie. Pochłąnia wszystko. Świetnie,że usg wyszło w porządku. U nas w kwietniu kolejne tez mam nadzieję, ze bedzie dobrze. Juz 3 miesiąc bez zakażeń nam leci, tylko drobne infekcje pecherza.
monia mnie kasa tez przeraża ostatnio coraz bardziej a mamy przeciez takie wydatki przed sobą. Dobrze, ze apetycik dopisuje
Aneta a ty juz wiesz kogo nosisz w brzuszku
Pia zadroszczę pogody. Słonca nie było u nas od tak dawna, ze zapomniałam jak wygląda. Niby dziś miało byc ale tvn oszukał i pada śnieg z deszczem. Mila chodzi piechotą chętnie , raczej na sankach nie chce ale wózek toleruje. Ja kupiłam takie lekko ocieplane kaloszki.
Miłego dnia

Wisienko, pragę pogratulować dzidziunia w brzuszku, nie bylo mnie tu trochę a tu prosze, takie wieści!Super, zdrówka dla Was!Muszę przyznać, ze u nas ksiązeczek duzo, karty czuczu, i Fifi bardzo chetnie z nich korzysta- nie powiem ze chce czytac, ale oglada i opowiada po swojemu. posluguje się chetnie kredkami, wiec chyba kupimy cos takiego o czym piszesz
Pia, moze twoja malutka wreszcie odkryla, ze jak jest na nozkach to moze biec i robic co chce,a na rękach to jest raczej zdana na ciebie i twoją fantazję, a fantazja malej nie oszukujmy się , jest o wiele wiele bujniejsza!Fifus, tylko wyjdziemy na schody juz chce biegac, na spacerze jest czyste szaleństwo!
jesli chodzi o nianię, wczoraj bylo super, zaplakal tylko troszkę jak piotr wyszedl i zaraz się uspokoil. i wariowal caly czas, oby tak się utrzymalo!
Acha, wychodzi ostatnia 5! Hurra, zeby z głowy!
Milego dnia dla Was!

Witajcie,
u nas drugi dzień piękna pogoda. Aż chce się żyć. Niby jutro ma znów być temp na minusie, ale kto by się tym przejmował? :-) Wzięłam się za porządki, czekam aż będzie naprawdę ciepło to popiorę sobie firanki i umyję okna pod nieobecność męża, bo znając życie o to się pokłócimy :rofl2:
Nie mówcie nic o wydatkach. Od początku roku sypie się nam z portfelów i sypie. W lutym nie dostałam całej wypłaty, padła karta graficzna, przyszedł rachunek za prąd z niedopłatą ponad 400 zł, mąż miał zabieg i kolejne 800 poszło papa, a to tylko nieplanowane wydatki były... No a jeszcze na dniach będziemy musieli zapłacić geodecie i kolejne 800 zł nie nasze. Powinien spuścić z ceny, bo takiej fuszerki jak on wyprawia to nie widziałam. Zaczynam wątpić w to, że do końca roku przeprowadzimy się do warsztatu...

Wisienko, gratuluje synka, jakoś umknął mi Twój post :sorry2: Co do płci... mój ginek nie umie jej określić, co prawda na usg ze stycznia powiedział że widzi dziewczynę, ale jak to określił: "proszę nic nie kupować, bo na następnym usg potwierdzimy".

Witajcie Dziewczynki!

Dobrze, że już dziś piątek...jutro mąż dalej zabierze się za ten nieszczęsny remont góry. Robi tam tylko w soboty jak jest w domu...i niestety wszystko się nam przeciąga. No i kasy na bieżąco potrzeba, a z tym też ciężko, jak jedna osoba pracuje. Kinga ogólnie grzeczna, czasem ma mały bunt, ale to normalne. Nocka też spoko.

mała moniś, jejku, jak Wam zazdroszczę tych ząbków, że już jesteście na finiszu :) Nam jeszcze trójki nie wyszły, a wychodzą już chyba z miesiąc...

daga, nie martw się na zapas - może tylko chcą się upewnić, czy wszystko na pewno ok. Będzie dobrze :*

PiaLove, nam Camilia jako chyba jedyny środek (oprócz przeciwbólowych typu nurofen czy ogólnie oprócz Viburcolu) bardzo pomaga. Zaden Dentinox, Calgel czy bobodent tak nie pomagał :)

MIŁEGO WEEKENDU!
Bo nie wiem czy jeszcze zajrzę :) Buziaczki dla Wszystkich :*

Witajcie :)

U nas pogoda od rana kiepska.
Mieliśmy w planach zakupy ale nie dało się.
Może wieczorem samochodem podjedziemy.
Moja córcia grzeczna. Na II śniadanie zjadła o wiele za dużo, aż 180 ml kaszki a potem cały jogurt. W życiu tyle nie zjadła na raz :D dla mnie to dużo.... :)

Monia
a kiedy najczęściej podajesz małej Camilie? Ja przed snem w dzień bo często wybudzała się marudna a teraz śpi spokojnie a na noc nie zauważyłam różnicy.

Mała moniś
nie wiem co odkryła moja mała ale nie lubiła chodzić po śniegu to na pewno, teraz to wiem. Po prostu woli zieloną trawkę i troszkę słońca :)

Daga tak właśnie takie ocieplane mini-kalosze mam na oku ale jakie kupie to nie wiem. ;)

Wisienka no i zapeszyłam dzisiaj paskudna pogoda :( Tak, właśnie takie kaloszki chcę kupić :)

Do usłyszenia,
bye bye :*

hej, ja na sekundę, bo czasu u mnie jak na lekarstwo..

Aneta, Tymek ciągle ma AZS i walczymy, z większym bądź mniejszymi sukcesami.. Obecnie znowu ma nawrót:crazy: i ma zaczerwienienia pod kolanami, chropowate łokcie, łydki, uda.. suche boki pleców, policzki+zaczerwienienie.. już nie wiem co robić, jak walczyć.. podaje latopic, fenistil i od czasu do czasu clemastynę. Smaruje medidermem.. A zauważyłaś te zmiany po jakim mleku? krowim czy mm? Tymek nie pije krowiego a zmiany i tak ma, wiec ja już ich nie łączę z mlekiem..

dobrej nocy kochane

reklama
Przepraszam was ze nie moge sie tutaj dobic ale z telefonu jakos nie chce mi wejsc na stronke bb i szlak mnie trafia , dzisiaj mam kompa to spokojnie , nie wiem co sie dzieje u dziewczyn których nie ma na fb

u nas po staremu tzn ja w poniedzialek ide na nastepna chemie , bardzo chorowalam mialam najpierw zapalenie oskrzeli a zaraz szybko poszło na zapalenie płuc , Klaudusia tez była chora i mój misiek tak ze przyszło i poszło

Mam jeszcze jeden problem i dylemat , Klaudusia moja jeszcze nic nie mowi martwi mnie to troche bo dzieci lipcowe nasze jak widze na fb to gadaja robia tyle rzeczy , rozumieja co sie do nich mówi a klaudia jakby byla do tyłu , wiem ze słyszy bo jak słyszy glosniej muzyke to przylatuje i tanczy , rozumie jak ja wołam po imieniu ale jak prosze zeby powtórzyla jakies słowa to cisza jak makiem zasiał udaje jak by mnie nie słyszała , gada sobie tam cos pod nosem po swojemu , nie chce sie uczyc czesci ciała nazwy zwierzatek no doslownie nic a najwyrzsza pora na to wszystko

Kochane nie wiem co u was i nie odniose sie do zadnego postu doczytac napewno nie doczytam ale lukne co u was i teraz jak mam kompa czesciej bede zagladac

Do góry