reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Hej Kochane no i przechwaliłam... [po szczepieniu meksyk!pół nocy płakała trzymajac sie za nóżke :-( w kółko mówiła"boi boi " a jak pytalam czy boli nóżka to mówiła"tak" :-( dzis patrze troszkę spuchnieta troszke twardawa i wokoło czerwone :-( nie pozwala dotykać :-(Idziemy dziś po 15 na spotkanie z mikołajem :-)
A oto Nasz Mikołaj :-)
20121206131.jpg

reklama
Witam dziewczęta :)

U nas dzień śniegowy, mroźny i pogodny. Byliśmy na spacerku NIEUDANYM bo moja mała chciała cały czas na ręce. I tak spacer trwał tylko 15 min ale nie byli byśmy dłużej bo kurcze zimno, brr... :) dzisiaj, zaraz nawet ma do nas przyjechać chrzestna Blaneczki także dzień mamy już zaplanowany :)

Ząbeczki dalej dają o sobie znać, budzimy się w nocy niestety ale na chwileczkę. Aha i moja mała przegryzła smoczka, wiecie od czego tak mogła przegryź? U Was zdarzało się to czasem? hmm... ząbki by tak zaciskała? Ale kiedy nie widzę żeby miała z tym problem.

Miłego Mikołajkowego dnia. :*

Pia ja niedawno mialam problem ze smoczkiem, jeden wytrzymywal 2 dni. po prostu dziecko gryzie i w koncu przegryza. U mnie problemem bylo to ze Bartek tolerowal tylko smoczki aventu a to 15zl, jakis przekonal sie do canpola podobnego ksztaltem i obecny smoczek ma juz troche ponad tydz.

daga moze odpusc sobie na jakis czas z nocnikiem. moze Jowita zalaie sama. ja malego nawet nie zmuszam. zapiera sie rekami i nogami. narazie nocnik jest dla niego zabawka. i tak dlugo spi. ile bym dala aby tak dlugo spal rano.
anula wspolczuje ogromnie. ja tez przechodze kryzys placzu jak czasami mamy nocke nie przespana. ale w porownaniu do ciebie to pikus. nie wiem jak ci pomoc. wykonczysz sie wten sposob.

Hej Mamuski!!!

dzieki za odp. a propo światecznych tradycji!

Ja dzis urlopuje. Jak mijaja Mikołajki? u nas mikołaj przyszedł w nocy, takze jak młoda rano wstała prezenty już czekały. Miało byc skromnie i symbolicznie a wyszło jak wyszło. Prezenty od dziadków, chrzesnych itp. i w konsekwencji wyszło tego sporo. Rózia chyba bardzo grzeczna w tym roku była:) i tak najwieksza furrore zrobiły sanki i czekoladowy mikołaj:-)Ja od rana chora, byłam dzis u lekarza i mam antybol. w sumie biore 3 rózne. bosko. Miałysmy dzis w ramach mikołajek jechac do oceanarium, ale moje samopoczucie siega zera i przekąldamy wyjazd. wekend znowu szykuje sie mega wariacki - jedziemy do tesciow i moi rodzica przyjeżdzaja.spadł wczoraj wkoncu snieg, co prawda marny ale zawsze. Pierwsze sankowanie za nami. i chyba bardzo sie spodobalo, bo za kazdym razem kiedy, probowałam młoda zdjąc z sanek była histera ze szok, az patrzylam czy nikt sie nie gapi, tak sie mloda wydzierała. W konsekwencji z płaczem szłysmy do domu, bo rózia jeszcze chciala jeździc a ja fatalnie sie czuje:-)

Konwalianko jak z rodzinka? Już lepiej? dotarlo cos do nich? Wysli mi na priv maila, to wysle ci dietke:-)

Moniu e-mail na priv po proszę. Rózia mów sporo, większość po swojemu ale się dogadujemy, jak czegos nie chce, mowi „nie” a jak ocos pytam to albo „nie”, albo „tak” odpowiada , poza tym gucio, mama, mamus, tata, nie ma, co to, daj, piciu, pupa, baba, dziadzia, dydus, kotek, aga i małż uczy ja przeklina po angielsku (wariat:szok:), papa, papu i więcej nie pamiętam, nasladuje sporo zwierzat i b.duzo pokazuje (części ciała i jak cos chce to pokaze co). i jak tam dojechałas poskojnie do celu, bo fakt- slisko dzis bardzo.

Emka na priv maila proszę to dietke wysle:-)

Iwonus :* ADI z nogami w kibelku – widok zapewne bezcenny. Ciekawe kiedy moja Ziutka wpadnie na taki pomysł, i kciuki za nocnikowanie!

Aneta jak filek dzisiaj?my na afty nifuroksazyd stosowałysmy - świetnie działał.

Sylwia jak dziś aleksik??duzo zdrowka dla Was!!!

Anula wspolczuje nocki a już tak pięknie było. I szkoda ze się popsulo, swoją droga ciekawe dlaczego właśnie dwie nocki były takie swietne a teraz powtorka z rozrywki.
marzenko moc kciukow!
sis piekne Lilkowe prezenty!
daga nie mysl o kredycie. masz zaradnego męża wiec na pewno dacie sobie rade!!1 i udanych nocnikowych prób. rózia nadal ma awers, jak ide znicnikiem krzyczy " nie, nie nie " i ucieka!!

a i jakas finansowa masakra mnie dopadla w grudniu. przyszły rachunki za prąd, gaz i podatek od neiruchomosci. ide bank okraść.

mięłgo popołudnia!!!

EDIT: A i zapomniałam napisac; dziecko zaczeło mi sie stroic:szok:jak prawdziwa baba. wczoraj całe popołudnie wkładała sobie na głowe wszystkie po kolei czapki wiosenne, w kazdej chodziła do lustra sie przegladac i potem pokazac tacie. potem kazała sobie zakładac wszystkie spódniczki i to samo -- do lustra itp. na koniec upatrzyła sobie jedna czapke i jedna spódniczke i chodziła w nich do samego wieczora:-)mam sie juz zacząc martwic co to będzie potem???dzis to samo :)

ai dziewczyny doradźcie: mielismy kupic Rózi an gwiazdke fotel- -pilke, jednak stweirdzam, ze to chyba b.wygodne nie jest. wiec pomyslałam o takim fotelu:
http://allegro.pl/fotel-bujany-dla-dziecka-poduszka-hit-i2825642620.html
albo takim;
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90116553/

oba w rozmiarze "dziecięcym". co myslicie???

Ostatnia edycja:
hej, no jak pisałam wczoraj posta,to komp mi wysiadł i klapa:wściekła/y:taki prezent namikołaja dostałam:no:nowy trzeba..nic się nie da zrobić.. teraz pisze z kompa meza, więc wybaczcie brak polskich znaków, ale nie znam tej jego klawiatury i krew mnie zalewa..

Tymuś mi zaczął kaszlec..ech, to przez to przegrzewanie..i co ztego, ze w koncu sie nauczyli, jak maly juz niewyrazny.. naszczescie zostaja do soboty a pozniej tesc przyjedzie jeszcze na 4 dni..

dzisiaj mikolaj, Tymek dostał auto-takie duze odmojej mamy, ja dalam mu ksiazeczki, w sobote zobaczy mikolaja..ja wpracy tez w sumie dostalam, bonasz pracodawca ustanowil dzien 24 grudnia dniem wolnym od pracy dla wszystkich!bez ponoszenia kosztow utraty dnia wolnego- mam nadzieje, ze wiecie oco chodzi:-D
no i musze sie pochwalic bo jestem jedna z laureatek konkursu eucerin:tak:tego kremu co recenzowalam..wygralam kosmetyki na kwote 400zl!!:szok:

co moge dodac.. Tymek dzis jest tak zlosliwy i nieposluchany, ze nie wiem co wniegon wstapilo
napisze pozniej i udanego wieczoru:nerd:

reklama
wydrusia ale Lili miała fajniutki dzień:-D a na spuchniętą rączke zrób okład z letniej wody i sody oczyszczonej rączka zblednie bo wyciągnie okład gorączkę.

PiaLove współczuje ciągle kupowania smoczka, ja na szczęście nie mam takiego kłopotu bo mój Adrianek nie polubił się ze smoczkiem od noworodka:-)
Daga odpuść na chwilę jak tak płacze i spróbuj za kilka dni, może jej przejdzie;-)

Maqnio
biedulo ty, współczuję rezygnacji z takiej fajnej wyprawy. a odnośnie fotelika to taki bujany miała moja Amelka i ma do dziś świetnie się sprawdził.:tak:
Konwalianka świetny prezent dostałaś gratuluję

Ostatnia edycja:
Do góry