reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Ememte pewnie ze zrobiłam zupke na mleczku z zacierkami i dynia mala wcinala az sie uszy trzesły ja oczywiscie tez bo lubie takie jedzonko , Zycze ci kochana aby ta rozłaka byla jak najkrótsza i zeby wam sie tam ulozyło , bedzie napewno lepiej jak tutaj , u nas nie ma takich problemow u lekarza ja ide i mnie rejestruja za jakis czas wchodzimy a jak dziecko chore to tym bardziej co to za jakas liczba numerkow dziecko chore i wchodzi bez dyskusji zadnej
Anetko no to z Filipka spioszek ale Klaudi tez nic Nie brakuje spi pieknie po 12 godzin w nocy

dzisiaj mam z głowy obiad mam wczorajsza zupke brokułowa podgrzejemy i mniamciu bedzie zupka pyszna

reklama
Witajcie,
U nas zimnooo, br... byłyśmy 20 min na polu i nie dało się dłużej, plac zabaw od paru dni pusty na 15 min tylko czasem jakaś mama przyjdzie z maleństwem. Widzę, że rzadko wychodzą z dziećmi mamuśki a ja myślałam, że to my żadko wychodzimy ;)

Malutka wstała dzisiaj o 7:00, a mi tak bardzo się nie chciało wstać!!! Ale musiałam się zwlec z łóżka, za to właśnie już od 20 min malutka śpi na swojej drzemce którą zaczęła dużo wcześniej :) :)

A do naszej szafy wczoraj dołączył różowy kombinezonik dwu częściowy - używany ale śladów użytkowania nie ma, teściowa mnie wyręczyła w zakupach i kupiła małej ciuszek na teraz, fajnie. I trafiła w 10-tkę. Tylko, że jest idealny na teraz, najwyżej jak będzie mały pod koniec zimy to kupimy nowy. Dzisiaj ubrałam małej kurteczkę i jest świetna a spodenki na śnieg zaczekają. A Wy jak już ubieracie swoje dzieciaczki, chodzą już w zimowych rzeczach? Pewnie raczej od pogody zależy, tak jak u nas :)
NiL no widzisz nie wie :-) i nie zamierzam mu mówić :szok:;-) noo dzięki :) cieszę się strasznie, że przyoszczędzimy! Jeden pokój ma 40 m2 i jeszcze mniejszy pokoik ale nie wiem ile on ma. Super przepisy na sałatkę.

Anula wiesz uważam że dzieci pojawiają się w naszym życiu wtedy kiedy jest na to odpowiednia pora. Blanka tak się pojawiła i nie wyobrażam sobie inaczej, jak bym to miało być później czy wcześniej bo wtedy to na pewno nie była by to Blanka. A czy dziecko drugie pojawi się jutro czy za rok - to od niego zależy i nie zamierzam blokować tego antykoncepcją (bez urazy dla nikogo - Broń Boże!) My też na początku chcieliśmy zostać tylko przy jednym dziecku :) ale jak zobaczyliśmy jak fajnie bawi się na placu zabaw z innymi dziećmi to tak pomyślałam, że może raźniej tym dzieciom w towarzystwie na co dzień będzie no ale zobaczymy co życie nam da :) odkąd urodziła się Mała poczułam swój sens życia - mogła bym tylko dzieci wychowywać i nic więcej nie robić hi :-)

Ememte nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze, życzę Wam tego!!! Dzięki za odpowiedź, no my na to już się szczepiłyśmy.

Monia nam również pomagają śliwki - deserek. :* my już od jakiegoś czasu używamy do kąpieli mydełka Bambino i szamponu żółtego Jonhsons Baby, ostatnio mieliśmy też Bobini płyn do kąpieli i Bambino szampon.

Milutkiego dnia!!!

EDIT:
A może kawy w czymś takim?? :D

Zobacz załącznik 510197

Ostatnia edycja:
Ememte, nie chce straszyć, ale my mamy bardzo duże doświadczenie w wynajmowaniu. I 90% osób, które mówią że oni na 100% wezmą, ale w takim i takim terminie, albo gdy mówią że muszą z partnerem przyjść obejrzeć, ewentualnie dzwonią i mówią że przyjdą o tej i o tej porze, w ogóle nie przychodzą, nie dzwonią. Niejednokrotnie czekaliśmy jak te łosie na osoby, które same dzwoniły i umawiały się z nami, zmienialiśmy swoje plany żeby na nich czekać a oni nawet łaskawie nie zadzwonili i nie powiedzieli że się rozmyślili. Tobie życzę żeby poszło bezproblemowo, w końcu to znajomi, ale my ze znajomymi wynajmującymi u nas pokoje też mieliśmy złe przejścia.
Marzenko, Filip nie jest śpiochem takim jak Klaudia, tylko dzisiaj zaszalał ze snem. Ewentualnie u babci też czasem mu się zdarzy.

Zamówiłam fajne ręczniki, ale duupka, bo pomylili się i przysłali zły kolor jednego ręcznika. Nienawidzę bawić się w odsyłanie i reklamowanie, ale co zrobić :crazy:

ja ubieram już taką grubszą kurteczkę, ale nie zimową tylko jesienną. Zimową już mam i muszę dokupić do niej jakieś spodenki na zimę i chcę jescze kupić kombinezon , ale poluję na jakiś fajny na allegro i spodenki też, ale chcę kupić używane. Zazwyczaj kupuję nowe, albo mam po siostrzeńcu, ale stwierdziłam, że tyle się wydaje na te ciuszki, a one i tak są na chwilę, że nie będę szalała bo rzeczy na zimę są cholernie drogie no i do tego muszę kupić buty zimowe, ale buty zawsze kupuję nowe.

Co do antykoncepcji to my na razie nie stosujemy żadnej, ale chyba musimy o tym pomyśleć bo nie chcę się denerwować.
Brałam kiedyś tabletki i dobrze się po nich czułam, ale teraz mi się jakoś odmieniło i nie chcę już tabletek. Dzidziusia chcemy za jakieś 3-4 lata więc musimy pomyśleć o jakiejś antykoncepcji. Myślałam o tej spirali o której pisała Anula , ale to duży koszt. Może przed wyjazdem założe, a póki co faceta i tak nie będzie więc nie ma się o co martwić :)

Anetka no właśnie też się tym martwię i najbardziej chciałabym się umówić na jakąś zaliczkę aby nie było, że trzymamy mieszkanie, a ta osoba rezygnuje. Na razie innego chętnego nie mamy więc możemy na nich poczekać, ale jak znajdzie się ktoś inny , a oni się nie odezwą to wynajmiemy obcym. gorzej jak nikt się nie znajdzie

Ostatnia edycja:
Marzenka nie mowie ze mi sie nie zmieni ale na chwile obecna dzieciom mowie nie tak mi dobrze, po drugie pewnie druga ciaze musialabym przelezec.
Pia, my spacerujemy prawie codziennie zawsze ze znajoma ze szpitala i maly nawet nie patrzy na Nikole, nie interesuje sie dziecmi no chyba ze maja zabawke ktora wpadnie mu w oko. W niedziele Nikola(mlodsza ponad miesiac)podeszla chciala z nim isc za reke ale sie nie dal od razu pobiagl w swoja strone. Czasami podchodzi do dzieci 3 letnich i straszych. Co do dzieci, nie wyobrazam sobie zycia bez malego ale nie czyje potrzeby zeby miec kolejne.
Ememte, mam kolezanke w Irlandii Polnocnej obiecala nam pomoc;-)wl;asnie mnie kusi ta spirala ale cenba odstrasza:sorry:
Monia u nas nie bylo problemu z kupkami ale tez slyszalam ze sliwki pomagaja, ewentualnie czopek

hej:-)
My dzis mamy rocznice slubu koscielnego:-) a zupelnie o niej zapomnialam. Siostra mi przypomniala. No nic moze moj maz maz bedzie pamietal (choc watpie). Co do meza to chcialam go pochwalic (zeby nie bylo ze tylko go krytykuje) bo w pon jego kumpel mial urodziny i on nic nie pil, samochodem przyjechal:szok:
Mały wstal o 7 ale ja sie jakos obudzic nie moglam, przytulil sie do mnie i zasnelismy jeszcze na godz.
pia ja tam Gabkowi zakladam taka ciensza zimowke, mamy jeszcze kombinezon ale na taka ostrzejsza zime ale kurtke od niego juz raz mial zalozona. To pewnie z tego 40m pokoju zrobicie sobie sypialnie, kuchnie i lazienke. My u moich rodzicow mamy 45m2 i wlasnie tak robilismy. Podzielilismy jeden wielki pokoj na 2 mniejsze, kuchnie i lazienke. Co do wychowywania dzieci to gdyby za to placili to tez sie na to pisze:-)
ememte
no to owodzenia w szukaniu lokatorow, oby jak najszybciej sie znalezli:tak:
Anula a mozle za pare lat jednak zachce Ci sie takiego malenstwa. Tak czy siak to masz juz malenka istotke do kochania a czy bedzie nastepna to juz czas pokaze:*
Aneta a kolor tego recznika ma jakies wieksze znaczenie? musisz odsylać? bo to dodatkowe koszty i takie papranie. Tez tego nie lubie ale musialam ostatnio odeslac czapke dla Gabka. Zamowilam rozm 50 a ten okazal sie maly jak na noworodka. Poza tym moja siostra zamawiala sobie buty i sie pyta czy chce tez jakies. Wybralam jakies tak plaskie na zimowe spacery z dzieciakami a oni przyslali jeden but dobry a drugi zupelnie inny model, kolor i rozm 37:szok:
Marzenko oj jak ja bym chciala tez brokulowa ale kazalam mezowi kupic warzywa i juz kilka dni o nie nie moge sie doprosic a on zawsze idzie po takie ladne bo rynek ma blisko.
No nic Gabrielek zasypia to ja biore sie za sprzatanie. mam zamiar na glanc posprzatac.

reklama
Nil, moj wlasnie zasnal ale ma posparzatene, nam tez w maire sie uklada ciekawe jak dlugo. U mnie Ł awsze powtarza ze dzieci wiecej nie chce bo poki byl jedynakiem(przez 10 lat) bylo mu dobrze, o tesciowej nie wspomne ta ciagle trabi ze chce zeby maly byl jedynakiem ale jej akurat nie slucham. No i ja nie mam zamiaru lezec a wg lekarza to bedzie konieczne skoro w pierwszej ciazy musialam od marca lezec. Ja mysle o salatce na weekend ale maly pewnie nie zeche bo on wielu potraw nie lubi:sorry:
Daga to pewnie miala tradycyjna ja myslalam o innej;-)
Pia u nas obecnie maly chodzi w takiej przejsciowej kurtce bo ta typowo jesienna juz za lekka

Do góry