reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Anula, nie wiedziałam o tych zastrzykach, że są nieodwracalne w sensie, jesli nie podpasują...Chyba póki co faktycznie zostają Ci tabletki anty. A mnie pozostają gumki, ech. Mój mąż uważa, że nie powinnam tak panikować, bo ja jestem od zawsze taka panikara odnośnie nieplanowanej ciąży. Oczywiście jeśli by się zdarzyła to kochałabym to dziecko równie mocno jak Kingę i tak samo z radością oczekiwałabym na jego przyjście na świat. No ale oboje z mężem uważamy, że jeszcze nie czas na drugie dziecko, choć bardzo chcemy drugie mieć, ale za jakiś czas. Męża nie ma 5 dni w tygodniu, remontujemy w dalszym ciągy własną część domu. Ech, potrzebowałam się tu wypisać chyba :) sory za mój po części odbiegający od tematu monolog :)

PiaLove, nie martw się - na pewno jeśli Blaneczka zgłodnieje to obudzi się w nocy na mleczko :)

A ja Dziewczyny, planuję za niedługo wprowadzić Kinii mleko krowie zamiast mm. Mieszkam po sąsiedzku z moimi dziadkami, który mają własną krówkę i zamierzam dawać własniemałej takie mleczko. Oczywiście najpierw (powiedzmy przez tydzien-dwa) niewielkie ilości, np. z płatkami na II śniadanie lub do budyniu, a potem jak będę widziała, że małej brzuszek już się przyzwyczaił i jak zaakceptuje to mleko to będę jej podawać rano i wieczorem (tak jak do tej pory Bebilon) w butli z kaszą manną. Ja ponoć uwielbiałam pełną butlę z kaszą manną :) Mam nadzieję, że i Kindze to mleko podejdzie.

Dobrej nocki :*

reklama
Pia, spokojnie dziecko nie da sobie zrobic krzywdy, zglodnieje i zje. Moj dzis mial niezly apetyt;-)co do rekawiczek u nas nie przeszly maly sciaga i placze:sorry:
Monia rozumiem Cie ja mam schizy jesli chodzi o ciaze, nie planuje wiecej ale wiadomo jesli bysmy wpadli pokochalabym jak Bartka. Moze u da nam sie wyjechac i w koncu jakos ustawic bo ile mozna wynajmowac mieszkanie i liczyc kazda zlotowke:wściekła/y:niestety zastrzyk dziala okreslony czas chyba 3 mies i jesli cos jest nie tak trzeba sie meczyc:no:

Konwalianko synus boski pomocnik , ciekawe jakim cudem wisza te sciereczki tam do naczyn u nas by takie cos nie przeszło wszystko laduje na ziemi a szafki pozawiazywane bo buszuje w nich
Anulko ja po takim zastrzyku przytyłam 25 kg i nie było wogóle okresu przez 3 miesiace dla mnie to paskudztwo jakich mało nigdy wiecej zastrzyku ale moze na kogos innego inaczej podziała

Marzenko, on ten etap na za sobą. Ja nigdy nie zamykałam szafek, no poza tymi z chemikaliami, które i tak stoją baaardzo wysoko, otwiera kiedy chce ale o dziwo wogóle nie robi bałaganu, ścierki zabiera gdy proszę go o pomoc - przynosi mi.. on ogólnie bardzo mi pomaga a ostatnio sprząta też wszystkie swoje zabawki czy to przed spacerem czy kapielą i cieszę się z tego niesamowicie, bo mam posprzątane przed kąpielą i jego snem a jak uśnie już nie muszę po nim sprzątać :) taka jestem egoistka:-D no ale to dla jego dobra w końcu :)

Konwalianka no to ja jestem ciekawa kiedy niunia bedzie miała to za soba , sprzata tylko wtedy jak ja sprzatam po niej zabawki inaczej moga byc rozwalone bedzie sie potykac i nie podniesie , w kuchni lubi ze mna byc i w łazience , tam mam chemie nisko totknie paluszkiem i mówi be tak ja od poczatku uczyłam nie ruszy ale i tak łazienka zamknieta zawsze na dziesiec spustów w razie głupiego pomysłu Klaudi bo nigdy nic nie wiadomo , ale i tak jestem pod wrazeniem Tymka jaki madry chłopczyk z niego , Pampka niunia moja wywali ale na podłoge i pójdzie w nosie ma to ze do kosza trzeba zaniesc ,

Konwalianka ja też jestem pod wrażeniem:) Wiki też może otwierać szafki i się bawić, tylko jak się do tej z chemią zbliża to zabraniam (jakoś nie do końca mam możliwość ją zamknąć) no i szafkę z garnkami zamknęliśmy bo o płytki się bałam jak je wywalała;) Ale ona wynosić to wynosi z szafek ale odłożyć żadko jej się zdarza... A sprzatanie też jeszcze kiepsko;) Więc Tymuś sobie pięknie radzi:)

dzięki dziewczyny wiecie - po prostu się martwię :(

konwalianka my jak na razie mamy tylko na jeden paluszek - kciuk, czyli takie jak Ty :) i mówię jaka zadowolona chodziła, takie z zeszłej zimy jej ubrałam, muszę jej kupić nowe dopiero ale też takie na kciuka tylko. Ha ha jaki Tymuś usłuchany :) moja córcia lubi otwierać szafki w kuchni z garnkami, pozwalam jej bo potem odnosi na miejsce i zamyka za sobą drzwiczki zawsze :) ale jeszcze nie słucha mnie tak jak Tymuś Ciebie z pieluszką ;)

Dobranoc.
Ja skończyłam oglądać PRZYJACIÓŁKI i teraz Zzzz....

see you!

reklama
Witam;-)
U nas ciag dalszy okropnych nocy, maly wstal po 3 chwile zasnal o 21 w dzien spal 1,5 godz:dry:trwa to juz jakies 1,5 miesiaca
Konwalianka prosze jakiego masz pomocnika, u nas czasami zbiera zabawki ale nie czesto. Co do rekwiczek mamy takie jak Tymek ale maly sie wscieka, dzis poszukam ze wszytskimi palcami
Marzenko u nas najczesciej zabawki rozwalone i biega po nich, dzis wszedl na pudelko z chusteczkami myslam ze zawalu dostane takie to male ledwo stal w rezultacie polamal
Kupilismy malemu buciki na zime po domu ma ciapki 22, adidasy tez takie ale sa na styk:szok:zimowe ma 24 akurat na grubsza skarpetke czy rajstope

Do góry