reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Cześć Wszystkim! :happy2:

Ja jeszcze nie wypiłam ale częstuję Was kawą... mrożoną...

Zobacz załącznik 487715

U mnie malutka właśnie śpi, była z tatusiem już na spacerze i na huśtawce i potem kilim Zzzzzz...
Ja wróciłam z rehabilitacji, jest tak gorrrrąco, ze mam dość. Malutka w nocy coś się przebudziła około 1:00 i dostała mleko bo na wieczór mało zjadła, no i już została u mnie w łóżku :) uwielbiam z nią spać :D

konwalianka
no to tak jak my, tez kupujemy dużą pakę, teraz się akurat skończyła to kupiliśmy 3-kę. Jeśli chodzi o jedzonko na noc... to nie wiem, może ta kromka dla niego to już za dużo?.... u mnie Blanka mnie zaskakuje ostatnio bo mało je na noc a śpi jak suseł do rana, jak będzie głodna to przecież się obudzi... i czasem nad ranem sie przebudzi, dostaje butle 90 lub 120 ml wypije i zasypia z powrotem. Może spróbuj mu dać następnego dnia mniej i zobaczysz.... najwyżej dokarmisz do w nocy lub nad ranem, nie spróbujesz to nie będziesz wiedziała. Jak chcesz... :)

Milusiego Dnia! tzn Piątkuuuuuuuuuuu!!!

reklama
Hej:-)
konwalianko nie wiem czy kaszka i kanapka to za dużo na noc. Mi sie wydaje, że nie bo skoro Tymuś je tą kanapkę tzn że jest jeszcze głodny. Inaczej by nie jadł. Gabek też czasami spać nie może jak jest zbyt najedzony ale jak wcina za dwóch przez cały dzien. Tarta warzywna mmmmmmmm. Ja w ogóle mięsa nie preferuję a taka tarta ymmmm
pia a mój niuniek w ogóle nie lubi pudełkowego mleka. Już chyba wszystkie wypróbował i za nic...Pije za to zwykle kartonowe mleko. Takie uwiebia a już najbardziej kakao na nim. W ciągu dnia wypija go róznie ok 150-200 ml
maqnio jak tam dieta:-) mi w ogole nie idzie. Szyje sobie kiecke na weselicho

Milego dnia

Ostatnia edycja:
Witajcie !!!!
U nas upał ,Nadia zasnela ,wrocilysmy niedawno ze spacerku ,niewiem czy i ja niepojde sie kimnac bo jakos muli na spanie i jeszcze zołądek cos pobolewa:no:z tymi dzrzemkami to u nas zawyczaj 2 są sporadycznie 3 ale to juz zadkosc .
konwalianko mam nadzieje znajdziesz powod tych kiepskich nocek &&&&&&& u nas tez niezawesoło ,zebiska dokuczaj tez pobudki w nocy ,luzne kupy ,placz echh
maqnio fajnie ze niemusialas jechac na ta delegacje na ukraine ,mialas farta ,z checia tez bym przedluzyla dobe ,a jedziecie gdziecs na wakacje? ,moze bys wtedy troche odpoczela :*
NIL ,aNIA no to juz za 2 tygodnie weselicho mamy ,echh juz sie stresuje za ta swiadkowa byc ,no i zebym z tesknoty za Nadia jakies wtopy niezliczyla:sorry2:a za tydzien w sobote panienskie ,nic wielkiego pare kolezanek ,panna młoda ,kazda po trochu cos tam przyniesie i mysle ze bendzie fajnie:tak:

tesia cos Ty, nie stresuj się. W koncu już przeżylaś swój ślub i byłaś w jeszcze ważniejszej roli. Ja mam już zamówiony bukiet, sukienke (siostra obie zyczyla żeby była długa) i ogólnie już prawie wszystko jest gotowe. Będzie ok 130 osób. A co do panienskiego to ja nie idę:-( Na panienienskie zaproszone sa same panny a na kawalerskie kawalerowie ale i tak bym nie poszla bo siostra robi w klubie w Toruniu (ok 40 km ode mnie) i dziewczyny nocują u niej w mieszkaniu a ja nie mogę dzieci zostawić na noc i cały wieczor.

Witam babeczki
Co do drzemek u nas bardzo róznie zależy wszytsko od dnia , od pory wstania ale w większości kończy się na jednej dłuższej co nie ukrywam bardzo mi pasuje .
Co do czystości ja też byłam ,,czystym" dzieckiem i długo zajęło mi to czasu zanim zaczęłam normalnie funkjonować ... więc mamy bez wariacji i nie dajmy się zwariować .
maqnio jak znajdziesz sposób na dłuższą ja też bardzo chętnie skorzystam
tesia ty kobitko idż na to wesele i wybaw się za wszytskie czasy mała jest pod opieka nic jej nie będzie.....
konwalianko a może zastąp kaszkę samym mlekiem + kanapka ....może ta kaszka za ciężka dla niego. co do ilości jak je to znaczy że chłopak głodny .....z ta tartą przesadziłaś do 15:00 będę gryżć teraz biurko
pia my już też pijemy mleko 3 :tak:

Pia, KArolina tez pije mleko 3 tylke ze ona pije hipp gdzie 3 daje sie od 10 miesiaca.

Teska ja tez pierwszy raz zostawiam mala na az tak dlugo (wesele w sobote, zostajemy na noc w hotelu i jeszcze na poprawiny idziemy) wiec zawioze ja do tesciowej pewnie w sobote rano a odbiore w niedziele wieczorem. Ale sie nie martwie, zostawala juz z tesciowa i bylo ok. ostatnio sukienke kupilam:D taką wizytową raczej, wiec przyda sie tez na inne okazje:)

a co do doby to powiem Wam ze jakby byla jeszcze dluzsza to bym oszalała! Jak dla mnie 24h to idealnie;)

witam sie wieczornie.
jak zwykle nie mam czasu. widze ze bbyla rozmowa o czystosci. U nas jest tak. Aleksik ma wolna reke. oczywiscie z rozsadkiem.
jesli chodzi o zlobbki, Aleksik od poniedzialku bedzie chodzil od 9-13 do zlobka. Jestem mama nie pracujaca i nie posylam go z wlasnej wygody. Aby mial kontakt z dziecmi. wczoraj zostal na 1h w zlobku, nawet nie zaplakal, poszedl odrazu na rece do opiekunki i paluszkiem pokazywal na dzieci i piszczal, smial sie. nawet nie obejrzal sie. ja wychodzac rozryczalam sie. dla mnie byla to najdluzsza 1h w zyciu. dzisiaj juz bylo lepiej. Aleksik poprostu jak widzi drzwi zlobka normlanie wyrywa mi sie z rak. Uwiezcie mi ja tu gdzie mieszkam, jak wychodzimy na spacerki (ktore wychodza mi bokiem) nie ma nikogo, nawet dzieci, by pobawic sie na placu zabaw. Czasami ppgadamy z mrowka, z krowa, albo osa. a jak dojdzie do tego weekend gdzie maz jest w pracy, bez auta. masakra. Musze organizowac jakies spotkania , czasami jechac do Niemiec do znajomych lub na basen, albo gdzies gdzie jest zywa dusza. gdzies gdzie Aleksik moze sie z kims pobawic sie. Nie mam tu nikogo, z kim Aleks by mogl zostac na chwilke.
Jesli chodzi o mleczko. My jestesmy juz na mleczku krowim. ale przed tym bylismy caly czas na Bebilon1. Pediatra mi mowil ze te kolejne (2,3) to maja wiecej cukru i radzil zostac przy 1.

Pozdrawiam was mocno i milego weekendu

hhej kochane.. dzisiaj Tymek pospał do 7.20:szok::-D oczywiście w nocy pobudka - tym razem i brzuszek i zeby:-(

Pia, ja szczerze mówiąc nie chciałabym wracać do nocnych karmień..moje dziecię jest jeszcze cycowe i wierz mi dużo nas kosztowało odzwyczajenie go od nocnych posiłków..nie chcę zatem i jemu i nam znowu fundować powrotów do tego co było no i ewentualnego ponownego odzwyczajania.. no i Tymek jest takim odkurzaczem..naprawdę dużo je! Ja mu w gardło nie wlewam, po prostu on przychodzi i pokazuje paluszkiem co chce..

o widzisz Sylwia, nie wiedziałam z tym cukrem..szkoda że TYmek nie może mleka krowiego..no i super, że Aleks tak pięknie się zachowuje w żłobku..dobrze, że mu się podoba, bo dzięki temu ten trudny czas rozstania jest bardziej znośny dla Ciebie..

aaaa a wiecie, że najdłuższy okres na jaki zostawiłam Tymka to 4-5h.. nie wiem jak przeżyje zostawienie go teściowi.. Boże już mi sie ryczeć chce a czas tak szybko płynie..:-(

a ja napiszę nieskromnie, że tarta wyszła super! wszyscy zadowoleni i zjedli ze smakiem a ja nie miałam problemu z szykowaniem kolacji, zatem.. bedzie u nas gościć częsciej:-)

Miłego dnia

reklama
Dzień Dobry :)

U mnie dobry bo nawet się wyspałam choć ma nogach jesteśmy od 6:50 bo tak Malutka się obudziła.

Oo Silwia no widzisz ja tez tak jak konwalianka nie wiedziałam o tym, że Bebilon 2 i 3 mają więcej cukru. Ale wiecie jak to jest. Mi lekarz na przykład tego nie powiedział co nie znaczy, że jest dobry ani tez że zaszkodzi Blance. Każdy lekarz mówi troszkę inaczej i tak samo dziecko, każde rozwija i odżywia się według własnych potrzeb.Ja na przykład nie podaję Blance mleka krowiego. Lekarz też mi kiedyś powiedział, ze podawać się powinno od 3 r.ż. albo i nawet od 5. W różnych programach też o tym słyszałam. Nie wiem, na razie jej nie daję. Silwia nie dziwię ci się. Jak nie masz innego wyjścia. Ja mam znów na odwrót, u nas mnóstwo dzieci na osiedlu jest, a na placu zabaw codziennie chmara dzieci, jeszcze z przedszkola dzieciaki przychodzą. A u siebie mamy dwoje dzieci mieszkających nad nami, Juleczka i Szymonek mają po 2,5 roczku i Blanka uwielbia się z nimi bawić :) ostatnio pojechaliśmy do Parku Jordana i co tam się działo, dzieci a dzieci, że aż za dużo ;) aaa i moja mała tez jak widzi dzieci to piszczy :D po prostu się cieszy, fajnie to wygląda....

Miłego dnia :)

U nas pogoda zapowiada się deszczowa choć na razie jest pogodnie, wczoraj od 17:00 lało jak scebra. I zalało mi wszystko na balkonie bo przysnęło mi się Blanką a deszcz przyszedł z zaskoczenia :/

:*

PS
jestem bardzo zadowolona, jesli chodzi o moją rękę to już jest ona coraz bardziej sprawna! :) mogę już robić dużo więcej, przy Blance tez bez problemu. Jeszcze troszkę boli ale dzisiaj już umyłam gary bez problemu. bo nawet przy tym bolało i to bardzo. Tak bardzo sie cieszę :) czuję się taka wolna... :D

Ostatnia edycja:
Do góry