reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
Witam wszystkie mamusie i dzieciaczki

Moi faceci na spacerku , a ja musiałam trochę w mieszkanku posprzątać!
Jakoś nie mogłam się zebrać do napisania, jakiś gorszy czas mam ostatnio, ale to pewnie przez pracę mojego faceta (a właściwie jej brak przez jakiś czas). Całe szczęście jutro już idzie chociaż pieniądze z tego niewielkie i czekamy na odp. z innej. Pierwszy etap przeszedł pomyślnie, a teraz czekamy na odp. po drugim etapie chociaż ja już tracę nadzieję , że się odezwą. Powiedzieli, że zrobią to w ciągu dwóch tyg. Co prawda minął tydzień, ale coś mam złe przeczucia, ale już nie marudzę!:)
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi związane z wózeczkiem. Chyba już coś wybrałam, ale wszystko jeszcze może się zmienić :) Szczególnie, że z zakupem przez pracę będziemy musieli poczekać bo pieniążki przeznaczone na wózek już zostały troszkę ruszone :) a zanim sprzedam stary to i tak muszę mieć już nowy, ale mam nadzieję, że do października się wyrobimy.
Wybrałam coś takiego
Stroller Jané Nanuq P59 Fragment | eBay
lub
Stroller Jané Nanuq P52 Chromatic | eBay
Zdjęcia z ebay.uk , ale będę kupowała u nas bo jest tańszy tylko ten niebieski ciężko dostać, ale można.

My w październiku też jedziemy na wesele i mały pierwszy raz zostanie sam z dziadkami na noc. Już się denerwuję bo nie dość że zmiana miejsca to jeszcze bez rodziców. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Pocieszam się tym , że w razie czego mamy blisko z miejsca wesela do rodziców i najwyżej podejdę , aby go położyć i wrócę na wesele. Gorzej będzie jak przebudzi się w nocy.

Konwalianko i jak z jedzonkiem Tymusia?
Ja zauważyłam ,że nasz synek coraz więcej je i zastanawiam się nad zwiększeniem porcji mleczka rano i wieczorem z 210 na 240. Porcje obiadku już zwiększyłam bo było mu mało. A co do wózka Tymusia to nadal podoba mi się najbardziej, ale jak pisałaś , że jakieś problemy ze zmianą oparcia to zaczęłąm szukać czegoś innego.
Maqunio u mnie to samo. Codziennie mówię sobie , że położę się wcześniej, a ostatni to wcześniej tj. 1-2 w nocy! No cóż wieczór to jedyna chwila kiedy mam troszkę spokoju i jak już trochę w domu ogarnę to chciałabym mieć troszkę czasu tylko dla siebie i tak mi jakoś mija czas do tej 1- 2 :)

My cały czas na bebilon pepti 2 chociaż od tygodnia dodaję jedną miarkę rano i wieczorem bebilonu ha i jak na razie jest ok, Jutro zwiększam do 2 miarek. Strasznie chciałabym aby małemu minęła ta alergia abym mogła mu dawać jakiś nabiał!

Od kilku dni synuś robi 2-3 kroczki. Co prawda jeszcze nieporadnie i tylko do nas , ale już jakiś postęp :)
Najbardziej lubi jak siadamy z tatusiem naprzeciwko siebie i chodzi raz do mnie- raz do taty i tak w kółko, a jak się wtedy cieszy :) Ostatni najlepsza zabawa :)

Pozdrawiam wszystkie mamy i życzę miłej niedzieli!

Ostatnia edycja:
ememte, z wygladu całkiem przyjemy ten niebieski wózeczek.. podobno fajne są też wózki koochi, ale nie znam szczegółow, tyle tylko co słyszałam że naprawde warto a i widziałam, że czerwcówki "nałogowo" go kupowały.. oby z praca sie rozwiązało no i problem zniknął:-D
Tymek póki co je bez zmian..no moze poza tym, że wczoraj nie jadł już cyca przed snem i w nocy 2 pobudki ale krótkie..sen jednak tylko do 5.20..

hej babulce!!

o nocce po raz kolejny nawet szkoda mi pisac..eh

nil z dieta kiepsko, chodze głodna, jeszcze bardziej nerwowa a efektów jak nie widac tak nie widac, brak mi silnej woli...niestety:)
tesiu :*:*:*
pia super, ze z raczka juz lepiej! oby tak dalej!
ememte wozio fajny tylko cena mnie zagięła :)
daga trzymam kciuki, zeby wszystko w Waszym dniu odbyło się jak najpiekniej!! i KONIECZNIE juz po czekamy na fotorealcje:-D

miłego wieczorku!!

Witajcie :happy2:
ufff.... u nas dzień leci bardzo wolno.
Blaneczka ostatnio śpi na I drzemce po 3h, potem na II około godziny ale dzisiaj II drzemka trwała 1,5h :) wam też tyle dzieci śpią? Bo jak dla mnie długo i dużo ostatnio śpiocha moja mała, no ale z tym, że teraz zasypia troszkę później bo około 20:00 czy nawet 21:00 a ostatnio o 22:00. Już nie da rady się jej uśpić o 19:00 jak wcześniej. No ale śpi całą noc, czasem się przebudzi na picie.
A ja dzisiaj umieram. Wczoraj poszliśmy na grilla do znajomych wieczorem, Blanka została z teściową. Spała jak suseł tyle dobrze. My dawno nigdzie nie wychodziliśmy i w końcu udało nam się. Ale za to dzisiaj umieram. Strułam się czymś. Brzuch mnie bolał do 15:00 od rana i dopiero wtedy zjadłam swój pierwszy dzisiaj posiłek :/ kurcze no po prostu szkoda mówić. Mężowi nic się nie działo, przypuszczam, ze kiełbaska z grilla mi zaszkodziła eh...
Maqnio no kurcze powiem Ci, że ręka to prawdziwy skarb. Jak coś stanie to człowiek wszystko docenia 2 razy bardziej. Reka dochodzi do siebie, rehabilitacja naprawdę pomaga. Cieszę, się że przy Blaneczce już mogę wszystko robić :happy2:

Pozdrawiam :*

hej kochane, dzisiaj Tymek zarządził spanie o 6 rano, nie ma rewelacji ale to lepiej niż o 5.20:tak:nocka wyjątkowo lepsza.. jedna krótka pobudka na 2 łyki wody i siup do łóżeczka.. zauważylam, że jak jest porozbierany i jest chłodniej to lepiej śpi.. Wczoraj było dość chłodno, bo popadało a u nas okna pootwierane na oścież i przeciągi, Tymek w pampku i koszulce.. nakryłam go tylko pieluszką i pieknie spał.. zęby o dziwo nie przeszkadzały, a przecież ślini się na maxa, ręce ciągle w buzi i dziasła opuchnięte, że szok!

daga, tydzień zleci raz dwa! a może faktycznie pomyśl o zostawieniu małej cioci.. podejrzewam, że i dla niej i dla Was to będzie najlepsze rozwiazanie.. ona i Ty się nie umęczysz a ponadto nieco naładujecie baterie.. jeśli ciocia jest jeszcze najodpowiedniejszą osobą, to tym bardziej! pochwal się sukienkami! obecnie Tymek je cyca min. 2 razy, rano, po przebudzeniu - zawsze i to sporo tego je, bo z obu piersi i w ciagu dnia je przynajmniej raz, czasem także przed snem.. nie wiem kiedy zakończę..mąż już mnie namawia, ale ja nie dorosłam jeszcze do tego..ale i tak już jest lepiej, był okres ze nie wyobrażałam sobie aby poszedł spać nie zjedząc z cyca:-D na pewno karmienie dzienne i tak wypadnie, bo we wrzesniu wracam do pracy, ale moze zostanę przy tym porannym..
ja nie jestem buutelkowa i mimo iż Tymek nie ma problemu z butelką, to ja nie wyobrażam sobie jak to zorganizować wszystko:rofl2: może jakies podpowiedzi? Tymek je na kolację mleczny posiłek i tylko to co z cyca, więc w sumie wychodzą 2 posiłki mleczne, czasem 3..nie licząć odrobiny sera żółtego..
Ile mlecznych posiłków mają wasze dzieci? Ja nie mogę dać małemu jogurtu, więc taka forma posiłku u mnie odpada..

u wydrusi - ok.. dam jej znać że sie dopytujecie;-)
pia, faktycznie, Blanka szaleje ze spaniem.. Tymek śpi raz lub dwa, jak spi raz, to I drzemka trwa ok 1,5h a druga ok. 1 - 1,5h jak raz, to ciągiem ok, 2,5h.. tak jak Twoja Blanka to śpi jeszcze Klaudia Marzenki:happy:
maqnio, tulę za nocki..oby szybko Rózia wróciła do tego co było...

ja spijam kawusie i wcinam muffinki.. dzisiaj przyjeżdża siostra z mężem i synkiem.. on jutro leci do pracy a siostra u mnie zostanie na tydzień.. fajnie, jakaś zmiana:tak: całuski!

Ostatnia edycja:
hej Słonca!!

u Nas tez nocka lepsza! i faktycznie Młoda lepiej śpi jak jest chłodniej. Co prawda mamy klimatyzacje, ale na noc jej nie włączam, stad nocki u nas dosc ciepłe były a jak tylko sie ochłodziło - dziecię lepiej spi:)

pia super, ze łapka juz ma się lepiej i swięte słowa, dopiero jak cos "stracimy" zaczynamy to doceniac. A blanka super spi, ma sen dziewczyna a co! niech spi, bo potem beda pobudki o 7, zeby do szkoły pojsc:)
konwalianka fajnie masz z ta siostrą. U nas taka monotonia ze szok, a przydałaby się jakas mała zmiana choć na chwilkę. I do tego fajnie by było gdyby któraś z babć choć na chwilke, raz na jakiś czas zajęła sie Róziną, co by rodzice mogli się poczuc jak za dawnych czasów:-):-)
daga, tesia :):):)

miłego dnia!!!

maqnio, racja.. ja to samo zauważylam, że jak jest chłodniej to Tymek lepiej śpi.. no i masz rację - fajnie mieć rodzeństwo! zawsze ktos kogoś odwiedzi, nie jestem sama, codziennie rozmawiamy..dlatego chcę aby Tymek też miał rodzeństwo.. a co do wieczoru dla siebie.. zdecydowanie wiem o co ci chodzi.. my od przeszło 13 m-cy nie mielismy wieczoru dla siebie...

reklama
Dzieńdoberek :happy:
u nas upał!!! No więc... wyspani jesteśmy. Blanka sie obudziła o 5:50, wypiła 120 ml mleka, wsadziłam ją do łóżeczka, ja się położyłam i nagle słyszę ciszę, patrzę a moja mała śpi i tak spałyśmy do 8:45. Hi nieźle... :)

daga tak, Blanka śpiocha nieźle. Widocznie potrzebuje tyle snu... hmm... a apropo cioci to uważam tak jak konwalianka, zostaw ją jej :)
konwalianka Blanka też czasem miała takie dni, że spała tak jak Twój Mały. ;) udanego dnia z gośćmi!
magnio ooo właśnie, dokładnie ;) :)

Uciekam dzisiaj później niestety na rehabilitację.
Miłego dnia :)

Do góry