reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

witajcie.. ja póki co przelotem..wczoraj wróciliśmy z wojaży po świecie... Tymuś dzielnie wszystko zniósł.. podróż 2500tyś km okazała się mniej męcząca niż się spodziewaliśmy:tak:Bylo cudownie, jak się ogarnę to napiszę więcej no i doczytam co u Was..

Ps.. Tymek od dziś to już 13-miesięczniak.. ale to leci..

reklama
Kinia, Ewcia sto lat troszkę spóźnione:)
Nam się impreza udała lepiej niż myślałam. Bartek podostawał górę prezentów, jego zainteresowanie nimi jest praktycznie zerowe:)
Konwalianko super że wakacje się udały.

hej
Widzę, że wszystkie korzystały ze słonecznej niedzieli :)
Ja nie śpię od 4!
Ostatnio mamy jakąś masakrę. Obstawiam dolne dwójki które od dłuższego czasu nie chcą wyjść!
Wczoraj mały zasnął o 21 ( zawsze zasypia po 19) po podaniu nurofenu. Strasznie płakał i nie chciał w ogóle pić mleka.
Wstał o drugiej z ogromnym płaczem. Nie mogliśmy go uspokoić do 3. w końcu zasnął, ale obudził się po 4 i teraz od 6 śpi. Pewnie zaraz wstanie bo już słyszę, że się kręci. Miałam położyć się razem z nim, ale już nie mogłam zasnąć i teraz będę cały dzień nieprzytomna. W ogóle synek już od ponad tygodnia wstaje w nocy średnio co godzinę i nie da sobie nawet dziąseł posmarować.

Konwalianko świetnie , że podróż się udała i jesteście zadowoleni z wczasów. Czekałam już na Ciebie bo mam pewne pytanie :)
Powoli przymierzam się do zakupu wózka. Oglądałam rózne, ale chyba ten Twój podoba mi się najbardziej tylko niestety nie widziałam go na żywo. Chciałam zapytać czy jesteś z niego zadowolona i czy dobrze się nim jeździ ( czy jest skrętny i czy dobrze podjeżdża się nim pod krawężniki). Planuję zakup ok października więc mam jeszcze trochę czasu, ale coś mi się wydaje, że wybór padnie chyba na cosatto.

Anetka fajnie , że imprezka udana. Mój synek też jakoś nie był zainteresowany prezentami :) Najlepiej bawi się garnkiem i drewnianą łyżką i uwielbia swoją maskotkę pieska i właściwie inne zabawki mogłyby nie istnieć :) ale pewnie jeszcze przyjdzie czas ( przynajmniej mam nadzieję bo zabawek ma tyle, że moglibyśmy otworzyć sklep zabawkowy lub salę zabaw :))bo póki co leżą i się kurzą

Życzę wszystkim miłego dnia

Witajcie,

a my na nogach dziś od 7:30 :) mała coś ostatnio dłużej przysypia i fajnie :happy:

Anetkaaa moja mała też za bardzo zabawkami się nie bawi, zależy... najbardziej lubi telefony nasze, szafki otwierać, łyżki, wózkiem się bawić, stać koło ławy i telewizora woli itd itp ale teraz nawet się bawi w łóżeczku lalkami, mam nadzieję że przy tym zaśnie :/ ma swojego ulubionego robaka widać go na zdjęciach najczęściej. :happy:

ememte współczuję ale jak wyjdą ząbki będziesz miała spokój. Ja miałam z Blanką to samo. Ale teraz chwilowy spokój mamy. a co do wózka to ja bym Ci poleciła POWERTRACK 360st. jest 3kołowy i uwierz że jednym palcem można go prowadzić i obracać, jest mega zwrotny i lekki i mięciutki! Mówię o spacerówce! Ale to tak przy okazji bo jestem baaaaaaaaaaaaaardzo z niego zadowolona! :happy:

Miłego dnia mamuśki :* cmok :* i dzieciaczki :* :*

Heloł!!!!
Ja poweekondowo sie melduje ,iz urodzinki meza odbebnione ,mimo ze bez prezentu:-( ale było barzdo milo i romantycznie nawet chwilami :-D:zawstydzona/y:;-)malami ,anetka zrobilam obiado -kolacje plus jeszcze jemu piwko kupilam ,bo on wina nielubi :confused::-pDzis cieplutko ,wracaja chyba upały ,planuje w koncu tu zabrac sie ktoregos dnia i pojechac z Nadia do mamy na wioske ,taki se urlop od miasta chyba ze maqnio wezmie nas na te Karaiby :-D:-D ale niewiem czy w tym tygodniu bendzie mial nas kto podrzucic maz do pozna pracuje .Mama dopytuje kiedy wpadniemy,Nadia tez pewnie sie wyszaleje w koncu na trawie bo jak idziemy do parku siedzimy na laweczce to rwie sie isc na trawke ale nie chodzic tylko raczkowac ,:baffled::-D
konwalianko tesknilysmy ,opowiadaj i czekamy na fotorelacje :tak:
pia love super ze z Bianki spioszek poranny sie zrobil:tak:
ememte oby w koncu z te zeby wylazly wiem co czujesz ,:-(tuled
maqnio ,wydrusiu corin monia :*
wszystkie mamusie i maluchy serdecznie pozdrawiam100 lat Kingusiu i Ewciu !!!!!

Hejka
ememte wiem o czym mówisz, mój Gabek też od kilku dni maruda nie z tej ziemi. W ciagu dnia to jeszcze ujdzie ale jak ma iść spać to się hardcore zaczyna. Drze się i za nic nie może zasnąć, jak już przysnie to co chwila się budzi z krzykiem. Ostatecznie zasypia ok pólnocy a czasami pozniej. Ręce m opadają. Może też zęby oskarże bo nie widzę innego powodu. Dawno mu nie wychodziły. Ostatni wyszedł jak miał 10 miesiecy.
konwlianko wyglądasz po prostu super, chyba się opaliłaś. No nie wspomne o figurze, której oczywiście zasdroszczę...
tesia ale Ci fajnie z tym mężusiem :* Pewnie zadowolony był. AAA miałam zapytać czy Wy idziecie na to wesele z Nadia? czy z kimś ją zostawiacie?

buziaki i miłego dnia dla wszystkich

Nil my zostawiamy Nadie z jej chrzetna ,ona czesto u nas bywa i bardzo ja lubi :tak:niemamy jak wziasc ja ze sobą bo wesele w innym miesice ,i szczerze troche juz panikuje jak to bendzie bo praktycznie musze zostawic ja na prawie caly dzien i noc ,dzien to ok ale noc hmm :szok:ale musi byc ten pierwszy raz .a jak wy robicie ??

tesia no a my wlasnie musimy zabrać obydwoje ze soba. Bedziemy mieć tam swój pokoik na górze ale i tak trochę sie boję jak to będzie. JakLiwcia miała 2 lata i bylismy na weselu to tak plakała, nie chciała siedziec na sali tylko na dworzu, no ryk i mauda okropna ogólnie była. Musielismy przed 22 do domu przyjechać. :baffled:
Teraz cała rodzina i sasiedzi sa zaproszeni i za nic nie mamy z kim ich zostawic. Moglibysmy z dalsza sasiadką ich zostawic bo kiedys proponowala ale oni nigdy z nia nie zostawali a po drugie to oni też mają dwojkę małych dzieci a moe jeszcze dodatkowo daliby im w kosc:-)
No nic pozyjemy zobaczymy...
pia no własnie ja też do tyłu odchylam przy spłukiwaniu główki alei tak drze sie w niebogłosy... nie mam na niego sposobu. Ostatnio w ogóle nie chce sie myć. Wsadzam go na siłę i myję na stojąco:baffled:

reklama
Cześć Dziewczynki!

Mnie dzień dziś zleciał nawet nie wiem kiedy...miałam dziś wizytę kontrolną u endokrynologa i usg tarczycy...no i okazuje się, że muszę mieć biopsję zrobioną, mam wyznaczoną na 9 sierpnia. U as dalej różnie z nockami, ale nie jest źle. Kinia wczoraj otrzymała trochę prezentów m.in. ryczącą krówkę, lalę grającą oraz jeździk.

Anetkaaa, moja Kinga też ma zabawkę 'na 5 minut'...potem już się nie podoba...super, że imrezka udana!

PiaLove, ja podabnie jak daga, kładę Kinię jak noworodka i tak myję i spłukuję głowę...czasem się buntuje i podnosi, ale wtedy dam jej coś do ręki i leży chwilkę na moim przedramieniu.

Nil, daga, witajcie!

tesiu, musi być ten pierwszy raz!!! Oby Nadusia została z ciocią...a Wy przynajmiej normalnie się pobawicie...

Aha, i dziękujemy wszystkim za zyczenia!

Do góry