reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

hej, zbliżamy sie ku wieczornemu odpoczywaniu;-) moje dziecię już śpi - uff..nie wiem co mu się porobiło, ale karmienie jest teraz udręką jakiej mało..

kurczę, oszqrde - swoją drogą to nielada wyzwanie przejrzeć 4tyś postów..chociaż obecnie robi to psotka..

Miłego wieczoru

reklama
sunset a może się zakręciłam i w końcu nie napisałam.... już nie wiem... tyle przygotowań było w zeszłym tygodniu. Jako, że generalnie z wagą i z wymiotami u Wiki jest lepiej to pani doktor postanowiła jeszcze poczekać szczególnie, że u takich maluszków do roku to bardzo rzadko wychodzi bo musi wcześniej wystarczjąco glutenu dostać... Więc mamy go więcej wprowadzić i zobaczyny... no i dzięki za pamięć:)

Dziewczynki, padam na twarz...
Po południu jak Kinga wstała zaczęła strasznie płakać, pomyślałam, że głodna (bo pora jedzenia), ale ona zjadła pół butelki (od kilku dni słabiej jadła mleko z butli, a inne rzeczy chętnie - pomyślałam, że dziąsła bolą od ssania). No i tak od niczego zmacałam jej uszy i wygląda na to, że prawe ucho ją boli , bo krzyczała niemiłosiernie...dałam jej przeciwbólowy lek o 20 zasnęła, na noc dałam kaszkę w miseczce i zjadłą wszystko...no i wydaje mi się, że gardło czerwone :/ także jutro do lekarza się z nią wybieram...

Aneta_85, nie mam pojęcia co się stało z Oszqrde, choć udzielałam się na początku wątu, to ja później też zniknęłam z powodów osobistych i wróciłam dopiero jak Kinga miała 3-4 mce. Także nie pomogę Ci w tej kwesti...

sunset, jak nagram to wstawię filmik na pewno...

konwalianko,to powodzonka z karmieniem Tymusia...

tesiu,
hej :*****

PiaLove, hop hop! Jak tam nadgarstek???

basieniak, NiL, Maqnio, daga i reszta - buziaki :******

halo babulce Kochane!!

mam andzieje ze to, ze oszqrde pokasowała posty to nie znak czegoś złego...oby nie, pisała na pewno pod koniec maja na staraczkach i z postów wynikało ze wsio u niej ok:-)

daga mam nadzieje ze wkoncu uda się Wam ochrzcić Mała. Z drugiej strony co za chory kraj, co ma wspolnego slub i ochrzczeniem dziecka???? ja pierdziele polska jest 100 lat za murzynami. A i Jowita jest prze rozkoszna a te minki - normalnie padłam!!!super!!!!!
monia zdrówka dla Kini!!!
sunset jak Mały???

a i z wisienkowych wiesci:
Wisienka z Milcia wychodzą dziś do domku!!!!!!! Mała jeszcze przez 2 tygodnie będzie dostawała antybiotyk, ale najgorsze już mają za sobą. Co prawda z posiewu krwi cos tam na krewce urosło, ale po tych antybiotykach na dzis dzien krewka jest zdrowa. Tylko Milcia bardzo pokłuta, na rączkach i nózkach już nie ma gdzie kłuć i przez 2 dni kłuli bidulkę w stópki i spadek wagi spory,ale lekarze mówią ze przy tej chorobie i po tym antybolu to zupełnie normalne i że jak tylko przestanie brac lekarstwo apetyt wróci:-):-)

tesiu, nil, konwalianko, aneta, ememte and all - miłego dnia!!!!

Ostatnia edycja:
Hej !!! przepraszam ze nie odniose do postow bo niemam sily na nic ,od kilku dni masakra i ogolnie zyciowo rozbita ,do tego u Nadi katar walczymy mam nadzieje ze szybko wygonimy .Zjawie sie jak troszku sie pozbieram ,trzymajcie sie kochana !!!! zdrowka dla maluchow :tak:

kurcze dziewczyny weszłam na lipcówki 2012 i kilka juz rozpakowanych. Ja cie..a pamietacie jak u nas zaczeły sie porody? jaka radosc i euforia była jak gon1a urodziła, basieniak, konwalianka magia...?one były chyba jako pierwsze...szok jak ten czas leci:)

tesiu Kochana kurcze zdrówka dla Was!! i odpędź zły nastrój!!!!!

Witajcie dziewczyny :*
dzięki ze pamiętacie o mnie :* buziaki :*

nie doczytam Was niestety, może przynajmniej nie teraz.

U mnie lepiej, ręka boli ale mniej, już ogarnęłam się, nawet głowę umyłam sobie sama takze jest dobrze.
Przepakowywałam motor bo męża rano w niedziele poszczykło w szyii i nie dał rady sie ruszyć, a mnie zrzuciło na blokadę na alejce no i poturbowało mnie, całe szczęście ze tylko tak sie to skończyło. teraz dwie kaleki w domu siedzą, ale juz od wczoraj jest lepiej z szyja męża, radzi sobie bardzo dobrze z córeczką a ona jest bardzo grzeczna, wie ze mamusia ma ziazi i dla taty jest bardzo grzeczna, o 17:00 po pracy przyjeżdża do pomocy teściowa także jest ok, mam pomoc.
Wczoraj tez kupiliśmy wózek spacerowy
Jane Powertrack Deluxe Pushchair
Zobacz załącznik 476265
((ileż będziemy czekać az moi rodzice oddadzą rzeczy, najwyżej sprzedamy potem.))

noi pamiętajcie o głosach na Blaneczke, link niżej :*

Ostatnia edycja:
Hej;)
Podczytuje Was ale nie mam czasu zeby odp bo maly zaczal chodzic, nadal woli raczkowac ale chodzenie tez uskutecznia, wchodzi na fotel a gdy po nocy mamy rozlozone lozko potrafi na nie wejsc.Wlasnie wroclilismy z zakupow, maly ma 1 drzemke
Daga my tez bez slubu zyjemy a ze chrztem nie bylo poroblemu u mnie w miescie w przynajmniej 3 kosciolach tak jest. My poszlismy do pierwszego lepszego bo mamy kilka kroki i ks tylko zapytal czy bysmy nie chcieli slubo powiedzialam ze chcemy ale nie teraz.Ochrzcil malgo, tyle ze my nie moglismy przystapic do spowiedzi i komunii a i chrzest dzieci rodzicow ktorzy nie maja slubu odbywa sie w sobote a w dwoch innych kosciolach normalnie w niedziele, jak jest reszcie nie wiem. A i zapomnialabym w soboty miesiaca sa nauki dla rodzicow u chrzestnych poszlismy na godz i tyle. Natomiast w mojej rodzinnej parafii nie ma mowy o chrzcie bez slubu, od razu ksiadz nakazuje slub i wiekszosc osob sie zgadza robia slub i chrzciny za jednym zamachem albo musza szukac innej parafii a niestety na wsiach ciezko z tym. W koncu sie uda;-)
Pia, dobrze ze masz pomoc, zdrowka;-)
Aneta, brawa dla Filipka;-) Oszqrde piszala na starczkach wiec raczej u niej ok;-)mnie zstanawia co u Iwonus, Pippi, Kateriny, Hanami i innych
A i zapomianialabym w carrefourze sa pampetersy active baby po 34,99 a od jutra bda w tesco chyba o zl drozsze. Ja juz zrobilam zapas;-)

reklama
Cześć Dziewczyny!

My rano byłyśmy z Kingą u pediatry...no i okazało się, ze prawe uszko w środku zaczerwienione, ale nie jest to jakiś duży stan zapalny, ale bez antybiotyku się nie obyło....Prawdopodobnie zrobiło się to z niewinnego krótkiego katarku, który Kinia miała w zeszły poniedzialek przez 3 dni. Oby szybko małej przeszło...

PiaLove, to faktycznie gorzej to mogło się skończyć...na szczęście skończyło się to "tylko" na nadgarstku...tulę :*** a wózeczek fajniutki :)

psotka, podziwiam za przeglądanie tylu postów , wow!!!! Odezwij się do Nas :**

tesia, hej!

Do góry