reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

hej kochane! wybaczcie, ale ostatnio nie wiem w co ręce włożyć.. ciagle goście, żaden weekend nie jest spokojny..

W zeszłym byli teściowie a w ten moi rodzice z siostrą.. ugff..mam wrażenie, że ciągle stoję przy garach! Szybko machnęłam torcik, więc jakby pierwsza impra roczkowa zaliczona:-D zdjęcia w odpowiednim wątku..

daga, ja też gratuluję wytrwałości i życzę wreszcie spokoju
pia, omg nadgarstek? dzijzus..zdrowia
Aneta, kurdę coś się filmik nie włącza... w każdym razie gratulacje dla Filipka kaskadera.. Tymek tez na etapie wspinaczek.. aaa no i u ciebie miesiac..a u nas.. ledwie tydzień:szok::-D
monia, super obrazek z tymi tańcami, u nas też dupka lata w rytm muzyki..
Nil.. nie było to proste.. mąż na 3 dni spał z małym w sypialni i po prostu za każdym razem jak się mały obudził go nosił.. pierwszej nocy budził się co 30min..u nas to trwało jakieś 10 dni.. od 4 nocy ja go nosiłam i miałam bardziej zakrytą bluzkę aby mu i sobie nie utrudniać.. jak mąz nie może Ci pomóc, to sama tez możesz zacząć.. niby napisane że 3 pierwsze nocki są krytyczne, ale u nas to raczej od 6do 10 nocy była najgorsza.. mały budził się chyba po to by nas "próbować".. teraz jednak pięknie śpi..od 20 do 4-5 rano.. przy dobrych wiatrach bez żadnej pobudki, jak jest gorzej - ząbki, brzuszek, to się obudzi z płaczem ale zaraz go odkładam (np. po daniu nurofenu)i jest ok -- śpi dalej..co mogę napisać: POWODZENIA

A TUTAJ wrzucę mojego łobuziaka:
DSC00271.jpg

reklama
daga moim zdaniem nie powinno się brać slubu ze wzgledu na dziecko. Ja jak zaszłam w ciaze miałam 20 lat, studiowałam i mieszkałam z moim przyszłym mężem. Strasznie chciałam mieć dziecko ale zupełnie zero o nich wiedziałam. Po 1 razie zaszłam w ciąże ale ślubu w ogóle nie planowaliśmy. Rodzicom o ciaży powiedzialam dopiero pod koniec 6 mies bo wiedziałam, że będą nalegać na ślub. Nasi rodzice nalegali na szybki ślub cywilny (moj tata na kościelny). W końcu wzięlismy cywilny w 7 mies ciaży. Ja się czułam jak dziecko we mgle dosłownie. Jakby coś działo sie niezaleznie ode mnie. Mój tata dalej smecił o kościelnym bo wstyd. Jak Liwcia miała prawie 6 mies wzielismy ten koscielny. Oczywiście nie mogłam mieć ani białej sukni ani welonu:baffled: Nie układało nam się rewelacyjnie i chyba już nigdy nie będzie no ale takie życie. Chyba byłam za młoda, niedojrzała i nie gotowa. Nie zmienia to faktu, że kocham moje dzieci nad zycie i nie żałuję, że je mam i nie wyobrażam sobie, że mogłoby ich nie być.
konwalianko dzieki wielkie... widzę, że przed tym eksperymentem trzeba się po prostu wyspać:-) niestety muszę chyba działać sama bo mąż powiedział, że w nocy to spi:baffled:

witajcie z rana!
Piękna pogoda się zapowiada..
Tymek spał od 20 do 5.20 - nieźle..ostatecznie wstaliśmy po 6 rano:tak:

Nil.. szkoda, że nie masz oparcia w partnerze..ale co poradzić.. jak mnie wk.. tacy faceci..wrr..sama sobie świetnie dasz radę a i raczej nie uda Ci się wyspać na zapas.. najważniejsze to być konsekwentnym i spokojnym, to udziela się dziecku.

Ja teraz spijam kawusie i wcinam torcik - mniam:) mały łobuzuje jak zwykle:) Miłego dnia!

hej Mamusie!!!

u nas kolejna - juz 7 nocka przespana ciurkiem!!nadal jestem w szoku i budze się w nocy a..Rózia śpi. Tylko odkrywa się ciągle i latam ja przykrywać. Normalnie szok. W weekend obudziłam się przed nią już taka wyspana ze dalej spać się nie chciało. Już zapomniałam jakie to cudne uczucie:):):) Młoda śpi od 20 do 10 i 2 h w dzień.:szok::szok: Swiat się kończy!!!!!:-D:-D
pia OMG Bidulko gdzieś Ty się tak urządziła? ściskam cie mocno!!!! i wracaj szybko do zdrówka!!
aneta Fil to niezły artysta!! supe rsobie poradził z fotelem!!brawo!!
konwi super, ze imprezka udana i brawa dla Tymka ze zaczął lepiej sypiac:):)a i Tymek skóra z ciebie zdjęta!!!!
daga mam nadzieje ze szybciutko załątwicie sprawę chrzcin i ze traficie na jakiegos normalnego księdza, o to niestety trudno bo większośc z nich to debile. przepraszam ze tak dosadnie,ale to chyba najtrafniejsze słowo.
tesiu, sis,nil, monia i all - buzi dla Was!!!!!

miłego dnia!!!!

Hej!

U nas nocka średnia, 4 pobudki, ale nie jest źle....poza tym bez zmian. Wczoraj dostałam @ i coś mnie dziś ostro zalewa, może przez upał????

konwalianko, no tak! Przecież Wy już w tą sobotę świętujecie :))) Tymuś urodził się w Dzień Ojca!!! Ale fajnie :)))) a tym torcikiem to kusisz Kochana, kusisz.... :))))

maqnio, super u Was z tymi nockami :)))))

daga, hej :* i powodzenia zyczę!

hej
Dawno mnie nie było bo od 6.06 jestem u rodziców a internet tu taki że jak się strona załaduje to już mi się odechciewa czytać tyle to trwa. Przeczytałam tylko kilka ostatnich postów i mam nadzieję , że nadrobię Was jak już będę w domu czyli w piątek (o ile mały pozwoli)
Daga my też bez ślubu, ale mały ochrzczony. Właśnie bałam się, że nie będzie chciał udzielić, ale przeczytałam gdzieś w necie , że teraz ksiądz nie może odmówić dziecku chrztu , ale wiadomo, że w praktyce różnie bywa i trzeba iść z przekonaniem , że musi to zrobić, a jak nie to straszyć kimś wyżej w kościele to podobno wtedy dają bo muszą. My obiecaliśmy , że za dwa lata weźmiemy ślub ( i faktycznie tak chcemy) i nie było problemów. Poczytaj w necie co zrobić jak ksiądz robi problemy. Powodzenia

Aneta ja zawsze rano gotuję sobie wodę i wlewam do termosu aby później nie gotować. Zostawiam sobie trochę zimnej i później mieszam. Może tak będzie najwygodniej

Maqnio super, że Rózinka tak pięknie śpi. Ja też na początku budziłam się w nocy i czekałam kiedy się mały obudzi :)

Pia szybkiego powrotu do zdrowia

Resztę mamuś pozdrawiam i przepraszam , że nie odnoszę się do postów , mam nadzieję że wybaczycie :)
Miłego dnia , a właściwie dni bo pewnie poczytam Was kolejny raz dopiero w piątek lub sobotę
papa

Witajcie,
u nas marna pogoda. Dzisiaj młody zostaje z babcią a my z mężem jedziemy na masaż. Tzn. zaczynamy jeździć, bo i jemu i mi dają już się we znaki te przeklęte kręgosłupy. U mnie jest tak, że jak się tylko schylę to już mnie boli.
Co do filmiku, to ja już nie wiem jak to ustawić :confused: Dziwne że niektóre widziały a inne nie. No nic, filmik przedstawiał wspinającego się Fifiego na fotel. A dzisiaj zrobił malutkiego kroczka bez asekuracji. Chyba nawet nie wiedział że go zrobił.

Konwalianko, Tymek świetnie wygląda w okularach :-D
Ememte, Daga, właśnie myślałam o termosie. No nic, jakoś trzeba sobie poradzić. Jeszcze wchodzi w rachubę podgrzewacz do butelek, ale musiałabym go od kogoś pożyczyć.
Maqnio, to co wy w nocy robiliście że Róża spać nie mogła?? :zawstydzona/y: Gratuluję i mam nadzieję że to będzie już na stałe, hehe.

A właśnie, miałam się zapytać tych dziewczyn co są od początku wątku... Co się stało z założycielką tematu, czemu pokasowała swoje posty?

Weekend nam minął pod znakiem imprez urodzinkowych:) Wszystko się super udało, dzieciaczki się wyszalały a Wiki razem z nimi:) No i jakoś teraz ciągle coś więc mniej zaglądam ale staram się od czasu do czasu chociaż was przeczytać:)

Hej !!! U nas ostatnio ciezkie noce i dni ,niewiem czy to zeby czy przez to ze goraco albo i to i to:confused::-(
ememte hej :)
maqnio Tobie sie nalezy te wysypianie sie wiec spij ile wlezie :tak:
aneta8 mowisz o oszqrde ??? pamietam ja ,niewiem czemu zniknela , ale posty pokasowala jeszcze chyba bendac w ciazy
basieniak super ze urodzinki udane :-)
monia:*
pia
zdrowka
​wydrusiu :*
konwalianko
Tymus boskiii :)))

reklama
hej Dziewczyny.

Troszke Was podczytuje ale nie mam ani weny ani sily do pisania.. zmulona na maksa jestem :-/

basieniak i konwi super ze imprezki udane :-)
basieniak a jak wyniki z krwi nie chwalilas sie.

konwi i maqnio super ze takie nocki! dajecie mi wiare ;-)

konwi Tymus przeslodko wyglada w tych okularkach! jest taki uroczy!

nil powodzenia z odstawianiem! dasz rade!

ememte i tesia buziaki!

monia u mnie 12stopni.. zimno :-( nagraj Kingusie jak tancuje i pokaz :-)

Aneta brawo dla Fifka! mala spryciula :-) z nocka w hotelu bedzie dobrze ja tez jsk gdzie jade biore w termosie wrzatek a d drugiej butelki przegotowana! bedzie dobrze!

daga powinni Wam dac chrzest i to bez gadania Chrzest | Parafia Najświętszego Serca
trzymam kciuki aby sie udalo..

pia rany julek! wspolczuje z calego serca! wiem jak jest bo pare lat temu na snowboardzie zlamalam prawy nadgarstek! obys szybko wrocila do zdrowka! niech raczka sie zrasta i zacznij powili rozgladac sie za rehabilitacja.. :-*

Do góry