reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

hej kochane! wybaczcie, ale ostatnio nie wiem w co ręce włożyć.. ciagle goście, żaden weekend nie jest spokojny..

W zeszłym byli teściowie a w ten moi rodzice z siostrą.. ugff..mam wrażenie, że ciągle stoję przy garach! Szybko machnęłam torcik, więc jakby pierwsza impra roczkowa zaliczona:-D zdjęcia w odpowiednim wątku..

daga, ja też gratuluję wytrwałości i życzę wreszcie spokoju
pia, omg nadgarstek? dzijzus..zdrowia
Aneta, kurdę coś się filmik nie włącza... w każdym razie gratulacje dla Filipka kaskadera.. Tymek tez na etapie wspinaczek.. aaa no i u ciebie miesiac..a u nas.. ledwie tydzień:szok::-D
monia, super obrazek z tymi tańcami, u nas też dupka lata w rytm muzyki..
Nil.. nie było to proste.. mąż na 3 dni spał z małym w sypialni i po prostu za każdym razem jak się mały obudził go nosił.. pierwszej nocy budził się co 30min..u nas to trwało jakieś 10 dni.. od 4 nocy ja go nosiłam i miałam bardziej zakrytą bluzkę aby mu i sobie nie utrudniać.. jak mąz nie może Ci pomóc, to sama tez możesz zacząć.. niby napisane że 3 pierwsze nocki są krytyczne, ale u nas to raczej od 6do 10 nocy była najgorsza.. mały budził się chyba po to by nas "próbować".. teraz jednak pięknie śpi..od 20 do 4-5 rano.. przy dobrych wiatrach bez żadnej pobudki, jak jest gorzej - ząbki, brzuszek, to się obudzi z płaczem ale zaraz go odkładam (np. po daniu nurofenu)i jest ok -- śpi dalej..co mogę napisać: POWODZENIA

A TUTAJ wrzucę mojego łobuziaka:
DSC00271.jpg

reklama
daga moim zdaniem nie powinno się brać slubu ze wzgledu na dziecko. Ja jak zaszłam w ciaze miałam 20 lat, studiowałam i mieszkałam z moim przyszłym mężem. Strasznie chciałam mieć dziecko ale zupełnie zero o nich wiedziałam. Po 1 razie zaszłam w ciąże ale ślubu w ogóle nie planowaliśmy. Rodzicom o ciaży powiedzialam dopiero pod koniec 6 mies bo wiedziałam, że będą nalegać na ślub. Nasi rodzice nalegali na szybki ślub cywilny (moj tata na kościelny). W końcu wzięlismy cywilny w 7 mies ciaży. Ja się czułam jak dziecko we mgle dosłownie. Jakby coś działo sie niezaleznie ode mnie. Mój tata dalej smecił o kościelnym bo wstyd. Jak Liwcia miała prawie 6 mies wzielismy ten koscielny. Oczywiście nie mogłam mieć ani białej sukni ani welonu:baffled: Nie układało nam się rewelacyjnie i chyba już nigdy nie będzie no ale takie życie. Chyba byłam za młoda, niedojrzała i nie gotowa. Nie zmienia to faktu, że kocham moje dzieci nad zycie i nie żałuję, że je mam i nie wyobrażam sobie, że mogłoby ich nie być.
konwalianko dzieki wielkie... widzę, że przed tym eksperymentem trzeba się po prostu wyspać:-) niestety muszę chyba działać sama bo mąż powiedział, że w nocy to spi:baffled:

witajcie z rana!
Piękna pogoda się zapowiada..
Tymek spał od 20 do 5.20 - nieźle..ostatecznie wstaliśmy po 6 rano:tak:

Nil.. szkoda, że nie masz oparcia w partnerze..ale co poradzić.. jak mnie wk.. tacy faceci..wrr..sama sobie świetnie dasz radę a i raczej nie uda Ci się wyspać na zapas.. najważniejsze to być konsekwentnym i spokojnym, to udziela się dziecku.

Ja teraz spijam kawusie i wcinam torcik - mniam:) mały łobuzuje jak zwykle:) Miłego dnia!

hej Mamusie!!!

u nas kolejna - juz 7 nocka przespana ciurkiem!!nadal jestem w szoku i budze się w nocy a..Rózia śpi. Tylko odkrywa się ciągle i latam ja przykrywać. Normalnie szok. W weekend obudziłam się przed nią już taka wyspana ze dalej spać się nie chciało. Już zapomniałam jakie to cudne uczucie:):):) Młoda śpi od 20 do 10 i 2 h w dzień.:szok::szok: Swiat się kończy!!!!!:-D:-D
pia OMG Bidulko gdzieś Ty się tak urządziła? ściskam cie mocno!!!! i wracaj szybko do zdrówka!!
aneta Fil to niezły artysta!! supe rsobie poradził z fotelem!!brawo!!
konwi super, ze imprezka udana i brawa dla Tymka ze zaczął lepiej sypiac:):)a i Tymek skóra z ciebie zdjęta!!!!
daga mam nadzieje ze szybciutko załątwicie sprawę chrzcin i ze traficie na jakiegos normalnego księdza, o to niestety trudno bo większośc z nich to debile. przepraszam ze tak dosadnie,ale to chyba najtrafniejsze słowo.
tesiu, sis,nil, monia i all - buzi dla Was!!!!!

miłego dnia!!!!

Hej!

U nas nocka średnia, 4 pobudki, ale nie jest źle....poza tym bez zmian. Wczoraj dostałam @ i coś mnie dziś ostro zalewa, może przez upał????

konwalianko, no tak! Przecież Wy już w tą sobotę świętujecie :))) Tymuś urodził się w Dzień Ojca!!! Ale fajnie :)))) a tym torcikiem to kusisz Kochana, kusisz.... :))))

maqnio, super u Was z tymi nockami :)))))

daga, hej :* i powodzenia zyczę!

hej
Dawno mnie nie było bo od 6.06 jestem u rodziców a internet tu taki że jak się strona załaduje to już mi się odechciewa czytać tyle to trwa. Przeczytałam tylko kilka ostatnich postów i mam nadzieję , że nadrobię Was jak już będę w domu czyli w piątek (o ile mały pozwoli)
Daga my też bez ślubu, ale mały ochrzczony. Właśnie bałam się, że nie będzie chciał udzielić, ale przeczytałam gdzieś w necie , że teraz ksiądz nie może odmówić dziecku chrztu , ale wiadomo, że w praktyce różnie bywa i trzeba iść z przekonaniem , że musi to zrobić, a jak nie to straszyć kimś wyżej w kościele to podobno wtedy dają bo muszą. My obiecaliśmy , że za dwa lata weźmiemy ślub ( i faktycznie tak chcemy) i nie było problemów. Poczytaj w necie co zrobić jak ksiądz robi problemy. Powodzenia

Aneta ja zawsze rano gotuję sobie wodę i wlewam do termosu aby później nie gotować. Zostawiam sobie trochę zimnej i później mieszam. Może tak będzie najwygodniej

Maqnio super, że Rózinka tak pięknie śpi. Ja też na początku budziłam się w nocy i czekałam kiedy się mały obudzi :)

Pia szybkiego powrotu do zdrowia

Resztę mamuś pozdrawiam i przepraszam , że nie odnoszę się do postów , mam nadzieję że wybaczycie :)
Miłego dnia , a właściwie dni bo pewnie poczytam Was kolejny raz dopiero w piątek lub sobotę
papa

Witajcie,
u nas marna pogoda. Dzisiaj młody zostaje z babcią a my z mężem jedziemy na masaż. Tzn. zaczynamy jeździć, bo i jemu i mi dają już się we znaki te przeklęte kręgosłupy. U mnie jest tak, że jak się tylko schylę to już mnie boli.
Co do filmiku, to ja już nie wiem jak to ustawić :confused: Dziwne że niektóre widziały a inne nie. No nic, filmik przedstawiał wspinającego się Fifiego na fotel. A dzisiaj zrobił malutkiego kroczka bez asekuracji. Chyba nawet nie wiedział że go zrobił.

Konwalianko, Tymek świetnie wygląda w okularach :-D
Ememte, Daga, właśnie myślałam o termosie. No nic, jakoś trzeba sobie poradzić. Jeszcze wchodzi w rachubę podgrzewacz do butelek, ale musiałabym go od kogoś pożyczyć.
Maqnio, to co wy w nocy robiliście że Róża spać nie mogła?? :zawstydzona/y: Gratuluję i mam nadzieję że to będzie już na stałe, hehe.

A właśnie, miałam się zapytać tych dziewczyn co są od początku wątku... Co się stało z założycielką tematu, czemu pokasowała swoje posty?

Weekend nam minął pod znakiem imprez urodzinkowych:) Wszystko się super udało, dzieciaczki się wyszalały a Wiki razem z nimi:) No i jakoś teraz ciągle coś więc mniej zaglądam ale staram się od czasu do czasu chociaż was przeczytać:)

Hej !!! U nas ostatnio ciezkie noce i dni ,niewiem czy to zeby czy przez to ze goraco albo i to i to:confused::-(
ememte hej :)
maqnio Tobie sie nalezy te wysypianie sie wiec spij ile wlezie :tak:
aneta8 mowisz o oszqrde ??? pamietam ja ,niewiem czemu zniknela , ale posty pokasowala jeszcze chyba bendac w ciazy
basieniak super ze urodzinki udane :-)
monia:*
pia
zdrowka
​wydrusiu :*
konwalianko
Tymus boskiii :)))

reklama
hej Dziewczyny.

Troszke Was podczytuje ale nie mam ani weny ani sily do pisania.. zmulona na maksa jestem :-/

basieniak i konwi super ze imprezki udane :-)
basieniak a jak wyniki z krwi nie chwalilas sie.

konwi i maqnio super ze takie nocki! dajecie mi wiare ;-)

konwi Tymus przeslodko wyglada w tych okularkach! jest taki uroczy!

nil powodzenia z odstawianiem! dasz rade!

ememte i tesia buziaki!

monia u mnie 12stopni.. zimno :-( nagraj Kingusie jak tancuje i pokaz :-)

Aneta brawo dla Fifka! mala spryciula :-) z nocka w hotelu bedzie dobrze ja tez jsk gdzie jade biore w termosie wrzatek a d drugiej butelki przegotowana! bedzie dobrze!

daga powinni Wam dac chrzest i to bez gadania Chrzest | Parafia Najświętszego Serca
trzymam kciuki aby sie udalo..

pia rany julek! wspolczuje z calego serca! wiem jak jest bo pare lat temu na snowboardzie zlamalam prawy nadgarstek! obys szybko wrocila do zdrowka! niech raczka sie zrasta i zacznij powili rozgladac sie za rehabilitacja.. :-*

Do góry