reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Dziewczyny, jestem zwolenniczką klapsów ale doskonale wiem że taki maluch jak nasze dzieciaczki nie są świadome tego co robią i dacie klapsa nie da mu absolutnie niczego bo on nie rozumie co robi źle. Ale takie dziecko powiedzmy 4-5 letnie już doskonale wie i jeśli robi coś z premedytacją, pomimo kar, gróźb, słów, to takiego klapsa powinien już dostać - może się opamiętać. Co nie znaczy że wolałabym nie dawać klapsów żadnemu mojemu dziecku :sorry:

reklama
No i my po kolejnej udanej kąpieli :-D myślę, że już tak zastanie, że mała będzie w wodzie zadowolona, tfu, tfu, żeby nie zapeszyć ;-):-) Jutro zapowiadają ładniejszą pogodę, więc może wreszcie na powietrze wyruszymy, bo 3 dni siedzimy w domciu przez taką aurę...3 dzień "testowania" Bebilonu - póki co ok :tak:Aha, i moje dziecko dziś zrobiło pierwsze 2 kroczki na czworaka :-D stabilnie na czowrakach stała już od jakiegoś 1,5 tyg. no a dziś pierwsze ruchy, bo do tej pory było tylko pełzanie i turlanie się po dywanie :-D

Aneta_85, odnośnie klapsów - święte słowa!

wydrusia, jestem myślami z Tobą :-D Ja liczę oczywiście, że się dowiemy o malutkiej istotce w Twoim brzuszku :-D O której wybierasz się do gina?

Tesia - my kupiliśmy bębenek Mateuszowi bo bardzo lubi łapkami pacać, do tego lubi jak coś wydaje dźwięki więc udany zakup :)
silwia - oby Aleksik ładnie spał w nocy, bo strach się bać, tyle spał w ciągu dnia ;)

co do klapsów to uważam, że jeśli nie są czymś na porządku dziennym tylko dawane w ostateczności to nie jestem przeciwna. Jak byłam mała zdarzało się (rzadko) że dostałam klapsa od rodziców, wiedziałam, że należało mi się i uważam, że taki klaps od czasu do czasu wyszedł mi na dobre ;) Oczywiście na chwilę obecną nie wyobrażam sobie, że kiedykolwiek mogłabym dać Mateuszowi klapsa ale wiem, że jeśli będzie taka potrzeba to dostanie klapsa w pupę. Klapsa, a nie lanie. Tu chyba jest różnica,bo wiele osób wyobraża sobie chyba jakieś bicie dzieci a nie delikatnego klapsa w pupę.

Witajcie.
Ja mam zamet w pracy bo targi jutro sie zaczynaja i oczywiście urwanie du..y. Wstaje o 5 wracam do domu ok. 19. Obłęd. Dobrze, ze to jeszcze tylko do poniedziałku a potem sie uspokoi. W związku z powyższym padam na ryjek i przebieram nogami bo mi mrówki ze zmeczenia chodzą. Mila zdrowa, młody sie uspokoił, Paweł przezywa chyba 64 miłośc do mnie a teściowa ogarnia dom i Milę a ja nie mam czasu nią się denerwować.
Maqnio kochana jestem w tobie zakochana, moja sliczna i świeża dziewczyno****
Sylwuś skarbie, spokojnej nocy i pamietaj, ze tez czekam na nasze spotkanie. Ubuziaj zięciunia
monia gratki czworakowania
wydruś moja jestem z tobą
konwalianka, anetka, aneta, tesia,nil, marzena pozdrawiam

Monia Wisieńko Sis i reszta dziewczyn trzymająca kciuki:-) idę jak tylko wstanę :-)na 11 planuje być już po wizycie :-) teraz na odstresowanie pije kakao :-)

Witam wieczorkiem :-)

daga urlop byl po prostu super! Macius byl przeszczesliwy, ze tyle osob kolo niego skacze. Gaworzyl, zaczepial wszystkich - tak wiec zaczarowal i poustawial ich sobei raz dwa ;-) Jedynym minusem bylo to ze dopadl nas rota wirus i dlugo nam zajelo aby wrocic do normalnego rytmu dnia. No ale coz takichr zeczy sie nei przewidzi.

Co do usypiania to Macius jest tez typem 'niezniszczalnym' i tak jak Jowitka do upadlego bedzie wstawal nawet jak nie ma sily. Czasem mnie to bawi bo smiesznie to wyglada jak ostatkiem sil zarzuca te lapki na barierki i sie tak dzwiga z glowa prawie w kolanach po czym wstaje uradowany i cos pod nosem pogada do nas w stylu ' ha! mowilem ze dam rade' ;-) Musze przyznac ze za glosem konwalianki dzisiaj wieczor wyluzowana przeczekalam jego wstawanie. Na spokojnie kladlam, Macius syk wstawal, chwile poswtal i za chwile znow go kladlam.. i tak w kolko az dal za wygrana i zasnal. Tak wiec mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie latwiej. Niby tak samo robilam wczesniej ale bardziej plakal.. tak mi sie przynajmniej wydaje. Moze nastawienie pomoglo tak jak pisze konwalianka. Nie wiem w kazdym razie Dzieki wielkie konwalianka! Buziak dla Ciebie!

PiaLove
witaj i bardzo wspolczuje sytuacji. Mam nadzieje ze rodzice przemysla wszystko i oddadza Wam rzeczy. I oby pewnego dnia po prostu sie poukladalo! Trzymam mocno kciuki!

Tesia a moze tata sie nie ogolil i dla tego Nadia go skarcila ;-)

Wydrusia
moj Maluch tez tylko mama mama i mama. Na krok nie odstepuje a siedzenie to w ogole jakas beznadzieja - kto to wymyslil ;-) Tylko za raczki i prowadz mama. A jak nogi wymiekaja to zatrzymuje sie na srodku i puszcza palce zeby go wziac na rece. Cwaniaczek jeden. Tak wiec znowu musimy ten etap przeczekac..No i trzymam mocno kciuki na jutrzejsza wizyte :D

Aneta 85 - gratuluje Slubu :D Wszystkiego dobrego!

Dobrej nocy i malo wstawania ;-)

reklama
Do góry