reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

hej dziewczyny
u nas nocka taka sobie, do 1 przespana ciągiem a późnej co godzinę - ech.. o 7 pobudka..

wydrussiu
-- hehe, idz na betę kochana
wisienko, ale Ci zazdroszczę! powiem szczerze, że ciągle myślę o kolejnym dziecku..ale nie dam rady zając się taką dwójką a i do pracy planuje wrócić na pół roku chociaż..
basieniak, oj rozumiem Cię doskonale z tym @ też się obawiam, że zaskoczy mnie na wczasach..ale co poradzisz..nic nie zostaje jak czekać

Tesia, monia, Aneta, Anetkaa, Miczka i inne dziewczynki - miłego dnia!

ps. Sto lat dla Mateuszka

reklama
Dzień dobry,
nasza noc przespana w całości, pobudka o 6. Ale za to wczoraj wieczorem moje dziecię dało mi nieźle popalić. Po kąpieli, położyłam Jowitę do łóżeczka, a jej się spać nie chciało. Tak się śmiała, że czkawkę dostała. Godzinę z nią walczyłam, aż w końcu wrócił mąż i on przejął pałeczkę. W rezultacie poszła spać ok. 21.30.
Dzisiaj idziemy do lekarza na szczepienie.

monia ja bym na Twoim miejscu Kini nie kąpała kolejne kilka dni. I jeśli następnym razem zacznie płakać, to kapanie na szybkiego też chyba dobre nie jest. Ciężka sprawa. U nas od początku Jowitę zazwyczaj kąpie moja mama. Kiedyś było tak, że przy ubieraniu strasznie krzyczała, a jak ja podchodziłam i ją ubierałam, to się uspokajała. Może poczekaj do końca tygodnia z tym myciem i jak mąż wróci, to niech on ją wykąpie w innym pokoju.I tak jak mówi Miczka pozwól pobawić się trochę wodą.
Anetka gratuluję nocki oby tak dalej :-)
wydrusia widzę, że wszystkie przeżywamy Twój brak okresu bardziej niż Ty :-D

monia co do kąpieli, to ja proponuję jeszcze zakupić jej jakies zabawki..chociaż Tymek kąpie się już w dużej wannie i wszelkie opakowania po szamponach i innych sam ściąga i się bawi.. bawimy się w chlapanie i przelewanie..on to uwielbia! po kąpieli u nas zawsze był płacz a przynajmniej marud, ale odkąd małego sadzam na kolanach i go wycieram a później smaruję kremem w postaci masażu i smyrania jest super! mały się odpręża i robi senny..

Aneta_85, witaj :-D Widzę po suwaczku, że niedługo czeka Cię ważna uroczystość;-):-) A można zapytać, jaki ślub bierzecie?

konwalianko, Kinia ma kilka zabawek do kąpieli: kaczuszki trzy, żabkę, rybkę, piłeczki, wszystko jej to wczoraj dawałam, pokazywałam szampon, jak można chlapać wodą, ale ona nawet nie chciała na to patrzeć. płakała głośno, oczy zaciśnięte, i gryzła przy tym jedną kaczkę :baffled: U nas też tak było przez pewien czas, że po kąpaniu nam płakała ale ok. 1,5 mca temu to minęło...no a teraz na odwrót - nie chce się kąpać, a jak się ją wyjmie z wody to cisza jest...

daga, &&&&&&& za szczepienie! Daj znać później jak po szczepieniu :tak:

My już po pierwszym spacerku, troszkę cieplej niż wczoraj, słonko świeci...

hej, u nas w koncu pogoda super. czekam az maly wstanie i wychodzimy na dwor, ale nie na spacer tylko na kocyk. wyniose mu wszystkie zabawki i moze tak posiedzi przynajmniej godzinke na dworze. trzymac kciuki
Monia, nie wiem czy moze to miec jakis wplyw, a grzejesz lazienke przed kapiela? narazie ja bym odposcila. moze za pare dni, jesli mozesz nastaw jakas muzyczke w lazience (inne pomieszczenie). i zacznij ja robieraz przy wanience napelniona woda, niech sie rozbawi. ale przed tym w kazdym dniu jakos ja przygotuj na dodtyk z woda. nawet nalej do garnuszka niech pomoczy raczki, buzie, stopki.
daga &&&&&&&&&&
konwalianka,wydrus, aneta, antekka, wisienka, maqnio i reszte buziam

monia dzięki, ale okazało się, że dzisiaj szczepienia nie ma. Nie wiem co mi się ubzdurało. Była tylko kontrolna wizyta. Jowita waży 10.280 i ma 74 cm długości. Nie spodobał jej się ten lekarz, pierwszy raz u niego byliśmy. Ale za to zaczepiała dzieci jak zwykle :-D

Witam kochane lipcóweczki
Ehh chyba nie nadrobię zaległości ..... doczytałam tylko że wydrunia nie ma okresu trala lala

daga ładnie mała waży i mierzy
silwia trzyma kciuki oby piknik się udał
aneta a jak filip radzi sobie z okularkami
monia może wcześniej była woda za ciepła , za zimna lub się czegoś przestraszyła ... może kąpiel w innym miejscu np. w misce w pokoju pomoże ..trzymam kciuki oby szybko przeszło
miłego dnia

reklama
No prosze doczekalam sie czasów kiedy trzeba was nadrabiac pisareczki:-D
monia brawka dla Kinguni za postepy :*
aneta 85hej
daga ,wydrusia ,silvia,anetka,konwalianka,madzia :*
maqnio
czekam na wiesci o Rozyczce ,czy juz lepiej zdrowko
My juz po obiadku ogladam powtorke serialu kątem oka .:tak:

Do góry