reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

marzenko super wiesci, caluski dla Klaudusi.
basieniak :*
wisienko, jak dojdzie co do czego to mam zamiar sprawic Aleksikowi siostre (Madeleine lub Lenka):-)

reklama
Ojejujeju jeju....Tymek jest Boskiiiiiiii :*****

Nasz już stoi sam,nawet raz siępuśił i jaky zrobił kroczek, ale już więcej mu się nie powtórzyło....dzięcię jest przecudne.... żałuję, że tyle pracuje:(

życie....

Poza tym KOCHAMMMMMM na maxa :)

No co tam z tymi Okresami????

Ogólnie dziewczynki gratuluję sukcesów - nocnych, chodzonych, zębowych itd itp

POZDRAWIAM i całujęęęęęęęęęę wszystkie dzieciaczki :)))

Konwalinka Tymuś jest the best!!!!
Kurcze strasznie jestem zła bo koleżanka rodzi. Nie dość że całą ciążę miała pod górkę z lekarzami to na sam finisz też. Wyliczyli jej źle termin o dwa tygodnie pomyłka- jakimś cudem!!! Dziecko ułożone w poprzek, po terminie, rozwarcia brak, i skurczy brak. A oni wsadzili jej cewnik do szyjki na 12 godzin potem oksy a jak się nie uda to cięcie. Ale ja się pytam jak ma się udać skoro dziecko nie jest w kanale rodnym tylko na nerce;)
Przepraszam że tylko tak ale ja chyba gorzej przeżywam jej poród niż ona sama.

Daga ona miała wszystkie wskazania do cesarki: haszimoto, wada wzrokui przepuklina. Każdy lekarz wydał zaświadczenie że jest ok i ma zielone światło. Tylko mnie zastanawia dziecko w poprzek ułożone, ważące ponad 4kg, grubo po terminie i z zamkiniętą szyjką:szok::szok::szok: Biedna leży na patologii i cierpi z cewnikiem...

Hej.
U nas przez zębole noc koszmarana. Spałam może godzinkę... ALe damy radę!
Byliśmy wczoraj u alergologa i mamy zaświadczenie do końca roku. Jak mały skończy rok mam zacząć wprowadzać mleko krowie, ale nie z kartonów tylko butelkowe lub "swojskie" i od swojskiego na pewno zacznę. Nabiał możemy podawać spokojnie. A truskawki odstawić :-(
A poza tym ok. Po roczku będziemy robić testy.

Nie doczytałąm ale oczywiście wpadło mi w oko, że wydrusia zastanawia się czy już będze podwójną mamusią czy jescze troszkę poczeka ;-) &&& aby było po Twojej myśli :-)
No i oczywiście brawa dla TYMUSA :*

Wszystkie mamy i brzdące buziam :*:*:*

Hej!

U nas znów nocka ok, 2 pobudki i wstałyśmy o 6.00.

Anetkaaa, oj wiem coś na temat takiego porodu jak Twoja znajoma....sama przez to przechodziłam...tylko, że ja miałam położenie głowkowe...no ale oprócz tego Hashimoto, niedoczynność tarczycy, wole z guzkami na tarczycy, skaczące ciśnienie (od 26 tyg. miałam nadciśnienie), dziecko ponad 4 kg (mała miała 4160g). 4 razy byłam na wywołaniu przez oksy i 2 razy miałam cewnik na szyjkę...i nic...brak postępu porodu...trochę skurcze mnie łapały osatnim razem, a rozwarcie ciągle na 5 cm i nic więcej. cesarka była wybawieniem... Trzymam &&& za Twoją znajomą...daj znać....

Asica, witaj! Fajnie, że już przynajmniej to zaświadczenie od alergologa jest...przynajmniej spokój z mleczkiem będzie...Ja też myślę wparowadzić po roku "swojskie" mleko krowie (które moja babcia będzie mi dostarczać :-D). Jak oczywiście Kinia zaakceptuje normalne mm (żebym wiedziała, że alergii juz nie ma).

basieniak, wisieńka, to chyba Wy pierwsze staraczki będziecie???Czy jest inna Mamuska, która chce być ponownie mamą wcześniej niż Wy? :-D

Marzenko,
super, że z Klaudusią wsio ok!!!

Samea, hej! Pozdrawiamy gorąco!

Dzien doberek !!!u nas nocka okej ,no i w sumie u nas nic nowego oprocz tego ze oczy trzeba mieć dookola glowy jesli chodzi o moja Nadie ,wszedzie prubuje sie podnosic :laugh2:
wisienko &&&&&&
asica wspolczuje nocki ale dobrze ze wizyta u alergologa udana
konwalianko kciuki za wkraplanie oby poszlo gladko i nie bylo efektow ubocznych daj znac
maqnio bardzo ciesze sie ze Rozia juz lepiej sie czuje:*
aneta jakis koszmar co ci lekkarze maja w glowach ,biedna kolezanka musi sie meczyc
silvia Lenka sliczne imie i Madeleine tez ;-)
No i wiecej nie spamietalam ,milego dnia :* l
monia dajemy serek Darek waniliowy

hej,
u nas nocka lepsza..tylko karmienie o 24.30 i następne po 5..w międzyczasie 2 wiercenia i szukania pozycji..

dzięki dziewczyny, jestem taka z niego dumna!:-D

Samea, witaj!
Anetkaa rozumiem Cię doskonale..to się w głowie nie mieści!
daga, asica - witajcie
i wszystkie mamusie:)

reklama
Witajcie kochane

u nas ida zeby na górze i mała budzi sie codziennie o 2 w nocy jak w zegarku na komende i nie spi do 5 no cóz potem nadrabia to w dzien
Konwalianka dziwne by bylo jak bys nie byla dumna z syneczka
Teska te oczy dookola glowy to dopiero poczatek , zacznie nam sie latanie za maluchami wszedzie
Anetka Bardzo współczuje tej twojej koleżance bidulka , jak tak moga traktowac kobiety az mnie to przeraza
Asica nareszcie masz to zaswiadczenie na mleczko kobito , lekarze to musza utrudnic zycie człowiekowi

Reszte mamusiek witam cieplutko

Do góry