reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Dzień dobry,
byliśmy wczoraj znów na zakupach. Najważniejsze kupiliśmy. Reszta po powrocie z Polski. Za tydzień znowu wycieczka, po odbiór auta, tym razem raczej z Jowitą. Wczoraj byli z nami znajomi i koleżanka kupiła Jowicie takie pianinko-cymbałki. Trafiła z tym w 10, bo mała od rana się tym bawi, a mamę już uszy bolą :-D
Poza tym bez zmian. Zęby jeszcze nie wyszły. Wzięłam dzisiaj rano Jowitę do siebie do łóżka i podczas snu strasznie się wierciła i rzucała albo wstawała, ale widziałam, że spała. Nie wiem co jej jest. W nocy też popłakuje.

wydrusia &&& za nocki :-)
wisienka cieszę się, że rehabilitacja pomogła i trzymam kciuki żeby WNM nie wróciło
maqnio biedna Rózia, oby jej szybko przeszło
monia gratuluję kolejnego ząbka :-D

reszta mamusiek :* :* :*

Miłego dnia :-)

reklama
Ania, jak widać co lekarz to inna opinia..nasz np. zabronił zaklejać, a jak widać u wydrusi zaklejali i się sprawdzało.. podobno najważniejsze to nie dopuścić do "przejścia" przepukliny w pachwinę, ponieważ to jest baaardzo bolesne i niestety robią to na żywca (gdy wyjdzie jelitko na zewnątrz) - mojej sąsiadki syn tak miał i mówi, że nikomu nie życzy takiego bólu i płaczu.. raz była z tym w szpitalu i jak zobaczyła jak to robią, to za drugim razem (gdy wyskoczyło jelitko) sama je "wepchnęła" ale robiła to w gorącej wodzie, by uśnieżyć ból - no ale to już skrajny przypadek.. w każdym razie przepuklina sprawia, że dzieciaki mają problemy brzuszkowe

Ja już wróciłam od gina, załatwiłam sobie receptę na microgynon i wiecie co??? nawet mnie nie zbadał, zapytał się tylko ja się czuję po tych pigułkach i przepisał kolejne 3 opakowania. w gabinecie byłam u niego może 2 minuty:szok: Ehhh, te wizyty na NFZ....

Aaaa, zapomniałam napisać, że Kinga ładnie już stoi na czworakach i nawet zaczyna klękać łapiąc się za szczebelki :-D znowy mamy swój "mały wielki" sukces...

konwalianko,
witaj! gratki pięknych nocek Tymusia :-D Katar Kinia ma wodnisty, przezroczysty.

daga
, hej! pewnie to zeby tak dają o sobie znać, u nas było podobnie - Kinga tez przez sen popłakiwała.

wydrusia, tez myślałam, że to może od ząbka ten katar, poczekam jeszcze 2-3 dni czy przejdzie.

Resztę Lipcóweczek witam i ściskam mocno :*

Czyżbyście postarali się o braciszka dla Lilusi:-)?

Mnie też ostatnio spóźnił się okres o tydzień może nawet więcej, ale w końcu przyszedł. Może to przez stres?

Wydrusiu skoro mowisz ze zle by nie bylo to ja trzymam kciuki zeby okres przez najblizesze 9 miesiecy nie przyszedl:-) Mi sie ostatnio spoznil wlasnie rowny tydzien i juz zaczynalam sie bac, heh;)

Daga 100 latek dla Jowitki na dziesieciomiesiecznice!

Maqnio szybkiego powrotu do zdrowia dla naszej Rozi-Fruzi!

Konwalianko, strasznie mnie wkurza, ze co lekarz to inna opinia i zalecenia... A potem badz tu czlowieku madry jak tyle sie slyszy o bledach lekarzy:no:

hello,
co za pogoda. rano pochmurno, potem sie przejasnilo, wyszlalam z maly na doslownie 10min, uchachana ze pospacerujemy, a Aleksiowi wlaczyl sie marud. Ja do windy a on uchachany po pachy i w domku zabawa na calego. teraz slonko swieci a on poszedl spac.
wydrus, nic mi rano nie mowilas, hohoho
monia u mnie Aleks ma katar od entego dnia, lekarz mowil ze to przewaznie nosek sam sie przeczyszcza, a nam sie wydaje ze to katar. taki maluch nie potrafi sam wysmarkac wiec mu tam wsrodku non stop harczy. wazne aby bylo przezroczyste.
maqnio zdrowka dla Roziny
konwalianka, u nas bezzebowo, az sie boje co to bedzie jak zacznal wychodzic. no i gratuluje sukcesow ze spaniem i nocnym jedzeniem.
daga, haha. u nas tez wszelkie prezenty jakie dostaje Aleksik sa na bazie dzwiekow. a jak mu wylacze, bo czasami uszy pekaja, to potrafi krzyczec i piszczec.
Asica,Ania, Samea :*

reklama
Do góry