reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Brawo Rózia!!! Rośnie nam mistrzyni ;-):tak:

A i udało mi się wizytę do hematologa ustalić. Jedziemy 24 maja.
Ten maj to taki "lekarzowy" więcej:
8 - alergolog
22 - neurolog
24 - hematolog

Ostatnia edycja:
Wiem ze to co napisze to nic w porownaniu z tym co wasze maluchy potarafia ,ale pochwale Nadie jednak ,bo zaczela od 2 dni przybierac coraz czesciej pozycje do raczkowania i tak fajnie buja sie ,sprezynuje a dzisaj dwa kroczki na czworaczka poszla :D jupi ,jeszcze daleka droga zanim bendzie pewnie raczkowac i tuptac ale ruszyla i to najwazniejsze :*dziekujemy maqnioza kciuki wizyta udana mleczko zakupione a Rozia jest mistrzyni ,Milego dnia :)

Ostatnia edycja:
tesiu, każda mama cieszy się jak dziecko po kolei coś osiąga :tak: Kinia też od niedawna staje na czworakach, ale nie robi żadnego ruchu póki co.

maqnio, ja też juz mleczko załatwiłam i zakupiłam,ale od jutra mam próbować małej podawać normalne mm (zakupiłam Bebiko). No i od jutra przez tydzień najpierw jedna miarka do każdej butli. A Różyczka wymiata w wodzie:-D:-D:-D:-D

asica, to mocne kciukasy za wszystkie wizyty u specjalistów :tak:;-)

tesia - super :) każde nawet najdrobniejsze osiągnięcie naszych maluszków jest dla nas najważniejszym wydarzeniem na świecie! Brawo dla Nadusi i gratki :-)

Zobzczymy co u alergologa załatwimy bo ostatnio trudno było receptę na dwie puszki mleka załatwić...

Hej Kochane my po całym dniu łażenia padam :-( Liluia od kilku dni nie chce mleczka wszystko inne zje byle nie mleko :-( Asica obyło się bez operacji :-) kciuki za wizyty. My 25.05 mamy usg przezciemiączkowe a 13.06 ostatnią wizytę w oddziale neonatologicznym. Maqnio moja Róziutka to lepsza niż otylia! :-) Piękna Cioci :-)Sis a Wam wszystkiego dobrego na dalsze lata:** Kochajcie się i rozmnażajcie :-)
Monia,Dagula hejo! :-)Tesiu chwal się każdym nowym nabytkiem Nadusi! :-) po to tu jesteśmy:-)!

Ostatnia edycja:
Witam Was!
Bardzo dawno mnie nie było. Niestety notoryczny brak czasu nie pozwala mi na zaglądanie tu. A teraz jak cieplutko to większość czasu spędzamy poza domem. U nas bez większych zmian, Majka śpi dobrze, wszędzie dojdzie i bałagani. I jest przesłodka. I ma 4 zęby, a piąty w drodze. Wcześniej pisałam że idziemy do onkologa. ta zmiana co ma Majeczka pod obojczykiem to na 95% naczyniak, ale niestety polimorficzny i najprawdopodobniej będzie trzeba usunąć. W czerwcu jeszcze jedno usg i tomografia komputerowa. Samo badanie mnie już przeraża bo takie małe dzieci to w znieczuleniu ogólnym się bada. Ale musimy do końca ją zdiagnozować, czy naczyniak nie uciska na otaczające tkanki. A co do usunięcia to może dopiero za 2-3 lata. Coś więcej będzie wiadomo po tomografii.
Wydrusia Maqnio super że spotkanie udane.
Teśka ciesz się, ciesz z każdego najmniejszego osiągnięcia swojej córeczki. Dla ciebie są to wielkie wydarzenia, jak dla każdej matki.
Asica kciuki za wizyty lekarskie. Ja mam tak samo tylko razy 2. W maju już 3 specjalistów umówionych, w czerwcu 2 wizyty, a właściwie trzy bo do nefrologa to obie moje dziewczyny idą. No i jeszcze muszę Paulinkę do gastrologa zapisać. Dobrze że pracę mogę tak ustawić że wszystkie wizyty załatwiam na dniu wolnym bo inaczej już urlopu by mi zabrakło.
Pozdrawiam wszystkie Was dziewczyny i wasze bąbelki. Nic więcej nie napiszę bo niestety nie wiem co u was słychać, nie doczytałam.

Uff nareszcie koniec dnia.
Jowita w ciągu dnia trochę marudziła. Połowę ostatniej drzemki spędziła u mnie na brzuchu. Cały czas popłakiwała przez sen. Zęby się jeszcze nie przebiły. Teraz usypia w łóżeczku. Mogę stwierdzić, że po wielu trudach znów zasypia sama. Wcześniej jak ją tylko spuściłam z oka to wstawała. Dawałam jej się wyszaleć, później za każdym razem jak wstała to odkładałam, a ostatnio siedziałam koło niej i mówiłam "Jowisia połóż się". Jak wstawała, to odkładałam. Teraz kładę ją do łóżka i zasypia, bez marudzenia, bez wstawania. Nareszcie :-)

Teśka super, że Nadusia robi postępy :-) zdolna dziewczynka :tak: a wiadomo, że każda matka cieszy się z sukcesu swojego dziecka :tak:

Maqnio czyżbyście mieli dzisiaj rocznicę ślubu, że Wam Wydrusia składa życzenia? Jeśli tak to wszystkiego dobrego :-)
Wydrusia a może Lilunii idą kolejne ząbki i dlatego nie chce mleczka?

Dobranoc wszystkim. Spokojnej nocy.

reklama
hej kobitki!!

dziekujemy!!moze i faktycznie rozia jakims zawodowym pływakiem będzie:)
3 Rocznice mielismy wczoraj - dziekujemy:)!!!!

monia rózia dostaje bebiko, calkiem dobre w smaku i pije je pieknie:)
daga super ze Mala zasypia sama!!
tesiu super ze Nadia robi takie postepy i wcale nie sa male. dla każdej mamy osiągniecia jej dziecka sa na miarę mistrzostwa swiata!! a od takiego bujania do raczkowania to juz rzut beretem:)
ela &&&&&&&&&&&&&&&& za wizyte!!
sis:*:* Likka wymiata!!!

a ja dzis mam mega laby ha! malz wziąl Rozine na cały dzien do swoich rodziców a ja sie bycze. Oczywiscie wczoraj zamiast sie cieszyc poplakiwałam cały dzien ze jej nie bedzie i dzis jak odjezdzali tez lezka poleciala, eh matka-wariatka ze mnie.

miłego dnia!!!

Do góry