reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Hej!

Ale Wam zazdroszczę tego długiego weekendu:-( U mnie tydzień jak każdy :-( Mąż do pracy do W-wy musiał jechać, a ja w domciu :-(
A my wczoraj byliśmy na chrzcinach u brata. Bardzo fajne przyjęcie :tak: Kinga też grzeczna była, tylko nabawiła się kataru, bo wszystkie okna w lokalu pootwierane, przeciągi i katar gotowy. Od 3 do 5.00 nie mogła bidulka spać o zatkany nosek i walczyłyśmy z Fridą :-( Ale jak kicha to śpiki do kolan :tak: no i nocka ogólnie nieciekawa bo nosek zatkany i pobudki częste.

maqnio, to udanego weekendu życzę :-D Pozdrowienia również dla Wydrusi a dla małej Milci dużo zdrówka (przekaż jak możesz Wiśni, bo ona raczej tu nie zajrzy :-D:tak:;-)).

Co oprócz odciągania wydzieliny mogę zrobić dla Kingusi??? Psikam jej także wodą morską w nosek. No i smaruję maścią majerankową.

reklama
hej
ja tylko wpadam wam zyczyc milej majowki.
Maqnio udanego spotkania
Mionia kurcze, asio katarze. Mnie lekarz mowil aby nie naduzywac zbytnio fridy, bo niszczy bariere ochronna noska. Niech katarek sam schodzi. My uzywamy soli morskiej w sprayu i Nasivin ( jedna kropla 3 x dziennie). pamietam,jak kiedys dziewczyny pisaly ze na noc daja do nawilzacza krople z olejku sosnowego (chyba jak dobrze pamietam), by sie dobrze oddychalo.

buziam

Hej,
u nas po staremu. Noc przespana, pobudka o 6.Wstałyśmy rano, słoneczko pięknie świeciło, nastawiłam pranie i już się zachmurzyło. Sprawdzałam pogodę i ma padać:wściekła/y:
maqnio miłego spotkania :-)
monia ja tez mam tydzień tak jak każdy inny. Tutaj tylko 1 maja wolny, ale męża i tak nie będzie w domu. Pół soboty i wczorajszy cały dzień grzebał przy aucie, więc też mało co się widzieliśmy. Czeka nas teraz ciężki okres, ale jeszcze 46 dni i urlop :-D Jowita tylko raz miała taki większy katarek. Lekarz dał nam spray do nosa Nezeril, nie wiem czy w Polsce takie są. Oprócz tego w nocy podkładałam coś pod łóżeczko żeby głowę miała trochę wyżej.
A właśnie, śpią już Wasze dzieci na poduszkach? Jowita jeszcze nie, ale słyszałam, że coś koło roku można już poduszki dawać.

Matko, ale upał!!!! Byłam na zakupach i strasznie się zmachałam :tak:;-)

daga,
moja Kinga gdzieś od 3 mca śpi na płaściutkiej poduszce, bo na płasko całkiem to nie chciała :no::szok: Witaj w klubie z tą majówką :-D

sylwia, o tej fridzie to nie wiedziałam :szok: dzięki za uświadomienie ;-):-D

Witam sie i ja po maratonie spacerowym ,caly dzionek praktycznie na dworze z mala przerwa na jedzenie i spanko:tak:ale gorąco bylo ,o ja Cie ,kto by sie spodziwal to dopieo poczatek maja ,juz jestem ciekawa jakie lato bendzie ,zakupilam dzisiaj kremik z filtrem dla malej ,uff na szczesccie jutro ma byc mniej goraco ,a wogole w czwartek spasc temperatura do 10 stopni:confused::szok:szalala zeby nie bylo za dobrze ,u mnie przynajmniej.Ale potem dalej cieppelko :rofl2:maqnio wydrusiu sloneczka udanego spotkanie:tak:monia​ zdrowka dla Kingusi :*

Hej dziewczynki:) Mam nadzieję że majóweczka mija pod znakiem leżenia plackiem poza domem:)

Monia u nas też tydzień jak każdy inny mąż nocki ma, więc w dzień jakby go nie było bo odsypia. Wszyscy znajomi,którzy zostali;) powyjeżdżali albo są za daleko więc poradziłam sobie w inny sposób. Zmolestowałam rodziców i praktycznie spędzamy od niedzieli każdy dzień razem. Po pierwsze mamy do siebie rzut beretem, a po drugie uwielbiam z nimi spędzać czas. Nie powiem rodzice to mi się udali hehehe.
Wydrusia i maqnio mam nadzieje że randka udana i zdjęcia pokażecie:-D
My się zaopatrzyliśmy w buciki w super promocji za jedyne 98 zł (w szoku byłam) i Bartolini śmiga jak zły.
Najgorsze jest to że odkrył że może zrobić coś z tym co mu z dziąseł wyłazi i w ciągu dnia zawzięcie zgrzyta zębami:) Ja przy tym umieram. A jak się powie żeby tak nie robił to najpierw jest śmiech, a potem jeszcze bardziej zgrzyta. Masakra
Samea widzę że humor dopisuje:-D:-D:-D

Hej Kobitki! :-D

Od razu serwuję kawkę wszystkim niewyspanym Mamusiom, w tym sobie również :tak:

kawa.jpegU nas nocka bardzo nieciekawa mimo podania na noc Viburcolu :no: pobudki z popłakiwaniem na kołysanie od 23 do 6 rano co godzinę :baffled: katar u Kinii już mniejszy, a ta górna dwójka nie może wyjść. :wściekła/y:
Dobrze, że dziś piękna pogoda to znów pól dnia na dworze spędzimy. W takie dni to cieszę się, że na wsi mieszkam. Cisza, spokój, wokół kwitnące drzewa, kaczeńce na łące, ehhh...rozmarzyłam się :-D

Anetkaa, u nas z tym zgrzytaniem też tak jest :tak:;-) Kinga gdzieś od 3 tyg. rusza żuchwą i tak fajnie wystawia bródkę (śmiesznie to wygląda), a mnie przy tym ciary oblatują...i dokładnie robi to samo jak proszę ją żeby tak nie robiła - śmiech i zgrzytanie jeszcze bardziej :tak::-D

Tesiu, ja też wczoraj zakupiłam Kinii emulsję na słoneczko...

Własnie dziewczyny, jakimi kremami/emulsjami smarujecie Wasze Dzieciaczki prze słońcem?

Hej Kochane :-) poniedziałek z Maqniątkami jak najbardziej udany:** Dziękuję Moniczko:** Lilusia mi jeść nie chce :-( zjadła ostatni posiłek ok 17 potem w aucie ok 21 ciacho i tak do rana bez mleczka na śniadanko kilka łyżeczek budyniu i koniec. Zobaczymy jak wstanie :-/ bo usnela bidna. Dziś spała całą noc tak się wybawiła z Róziulką moją kochaną :-) wlece jeszcze pozniej mykam na sniadanko :**
Monia witaj:-) ja smaruje pharmaceris 50+

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry