reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

czesc dziewczynki!!!

oj tam oj tam od piratow mnie tu zwyzywaja:-D:-D:-D ja po prostu spieszylam sie do róziny:-D:-D:-D:-D
tesiu noc kurce całkiem fajna ha! oby wiecej takich, jesli moja teoria sie sprawdzi powinno byc dobrze,ale poki co nie zapeszam. ty juz pewnie po kawusi a ja własnie swoja pije. Rozia jak Nadia - z oka jej spuscic nie mozna, normalnie czort straszny
aniu zglosiłam sie jako potencjalny dawca szpiku, a co to DKMS - prosze link:Dawca: Fundacja DKMS Baza Dawców Komórek Macierzystych Polska). Rozina tez jeszcze nie chodzi,ale przez 3/4 swojej zabawy stoi. Chodzi tylko przy meblach, próbuje sie puszczal,ale i tak widze ze najwygodniej jej na czworaka. Buty specjalnei kupilam wieksze, zeby na dłuzej starczyly. moja rehab. mi mowiła ze warto kupic jakies profilaktyczne obuwie bo to chodzi o stawy skokowe i prawidlowe ułozenie stópki.wisienka mi mowiła ze ponoc w daichmanie jest taka seria butkow dla najmłodszych i sa w bardzo dobrych cenach.
miczka haha racja jak na prawdziwa kobitke przystało rozia zaczyna lubic zakupy. Drżyj mój portfelu jak podrośnie:-)

miłego dnia!!

Ostatnia edycja:
reklama
tak tak Maqnio ja juz dawno po kawce bo Nadinka wstaje od 6 godziny swiatek piatek czy niedziela,chwala komus kto wymyslil kaawe:tak:ale za to od 19 juz spi cos za cos ,wieczorkiem chodz troche czasu dla siebie mam .Twoja Rozina to juz lazikuje raczkuje zapitala po mieszkaniu ,moja narzie tylko stoi i obraca sie jak szlona ale juz prubuje wiele rzeczy np sie trzymac jedna reka ze stania usiasc ale jescze niewie o co kaman z tymi nozkami jak chce pokazac jak sie tupta ,kreci bioderkami i tany tany wychodzi:-D

hej kochane..

rozpisujecie się o butkach, więc powiem Wam to co mi powiedział ortopeda.. dziecko powinno chodzić na boso tak często jak się da! Ba nawet latem lepiej jak chodzi po trawie bez butów, więc u mnie mały śmiga w skarpetkach, tylko na ulicę mu zakładam i to dopiero jak jesteśmy na placu zabaw tudzież chodzimy za rączkę.. Ja mam parkiet a mały śmiga w skarpetkach bez abs-u i nie zdarzają nam się wypadki.. dziecku łatwiej chodzić w butach, ale chodzi o to aby nauczyło się trzymać równowagę paluszkami, dlatego zaleca się miękkie podeszwy.. no i tyle:)

kurcze, u nas po 2 pięknych nockach (tylko 2 pobudki), kolejne już standardowe:-( no nic, walczymy dalej..

całuski

Nasz też chodzi na bosaka :)
A w butkach tylko na wyjścia :)

Aaaaa poza tym mam dla Was śmieszną informację :) Mój Szymuś dziś pocałował mamusię !!!!!!!!!!
łahahahahaha superosko no nie??

Poza tym dziewczynki dzieciaczki przecudne w tamtym temacie zdjęć :) prześmieszne, przcudne :)

Nadrobię następnym razem ---- za dużo pracy :D
Pozdrawiam wszystkie :)

Witam sie w ten niedzielny deszczowy pochmurny dzien!!!!Pogoda brzydka ale humor dopisuje ,wczorajsze mini party udne posiedzielismy prawie do 24 ,upieklismy pizze ,ciacho zakupilismy ,piwko wypilismy i jest okej 25 LAT" OCHRZCZONE" :-)Nadia tez grzeczna byla mimo ze maz niepil tylko pilnowal jej to i tak byla grzeczna ,aaa i noramlnie zaszokowala siebie i nas bo sama wstala do stania ,szkoda niewidzialyscie jej miny sama byla zdziwiona ze v tak mozna :-Dcorcia nasza sie rozkreca nam:tak:samea moja Nadia tez daje mi buzizki ale mowie ci takie soczyste cala buzia jakby chciala mnie ugryzc a mnie ona laskocze jak tak buzia:-Dkonwalianko moja buciki na wyjscia zaklda po domu w skarpetkach albo papuciach:tak:maqnio zapomnialam wczesniej napisac gratulacje decyzji w sprawie dawcy szpiku :tak:wraz z moja poranna kawa wysylam usmiech do was ,milego dnia :)

Załączniki

• nadusia skarb 037.jpg
    nadusia skarb 037.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
Hej, hej :)

Wpadlam na chwilke powiedziec, ze zyjemy i mamy sie dobrze!

Maly jest slodki, bardzo rozgadany i kontaktowy, troszke gorzej z tym rozwojem motorycznym (jeszcze nie raczkuje, nadal turla sie po podlodze). Zaliczylismy pierwszy pobyt w szpitalu niestety (adenowirus). Maly jest bardzo dlugi i dosc szczuply, po tej chorobie byl jeszcze szczuplejszy.... W wieku dokladnie 9 miesiecy mierzyl 79 cm przy 8,5 kg wagi. Od miesiaca jest na sztucznym mleczku, bo juz mialam dosc tego odciagania. Okazalo sie ze przestac karmic nie jest latwo i zajelo mi troche czasu wygaszenie laktacji.
Poza tym zaliczylismy 2 urlopy i moge powiedziec, ze mamy fajnego podroznika:-D

Zalaczam aktualne zdjecie

DSC02768.jpg

Caluje serdecznie

Ostatnia edycja:
hej babeczki!

u na super weekend i co wazniejsze lepsze spanie!!!!:-Dwczoraj to juz wogóle super, Rózina w dzień normalnie anioł! Pieknie sie bawiła, grzeczniutka, super. Potem dłłłuuugi spacerek, w miedzy czasie jedzonko i spanie. Kurcze oby wiecej takich dni!!!

tesiu super, ze imprezka sie udała!!!i brawo dla Nadulki - super, zobaczysz za chwilke bedzie chodziłą!!!:*
kociatka!!! witaj kochana!! super, z eu Was wsio ok!!Mały jest booski!!!

miłego dnia!!!

Hej!

U nas weekend szybko zleciał, byliśmy wczoraj na obiadku u moich teściów, no i oczywiście Kinia do nikogo na rączki nie pójdzie tylko "mamama", no i ewentualnie tata :tak:

Nadal robimy kupki w nocniczek, tylko wczoraj nie udało mi się "złapać", bo Kinia zrobiła bardziej "po cichu" :tak::-) Aaaa, i od piątku mała pokazuje paluszkiem "tu sroczka kaszkę ważyła" i powtarza po mnie jak papuga :-D np. jak powiem "tata", koko, huhu (to ona śmieje się i zaraz powtórzy) :-D

Maqnio, ja też od piątku mam tajemny sposób na lepsze spanie w nocy Kinii i póki co odpukać się sprawdza :-D mamy w nocy 3 pobudki i Kinga już nie wstaje na mleczko :-) Jak jeszcze kilka nocy tak będzie to napiszę jaki to mój sposób, no i Ty koniecznie nam napisz swój!!!!!!!!!!

Tesiu, super że 25owa imorezka udana!!!!

kociatka, hej! Syneczek super! Wpadaj częsciej!

reklama
tesiu, monia u nas sposób - banalny: Rózina po prostu za duzo jadła na noc. Przejadała się i na 1005 cierpiała na niestrawność, męczyła się bidulka co noc, spac nie mogła, brzucho bolał. Teraz na kolacje je tylko mleczko, a ok 17 podwieczorek i basta. Ma mniej obciazony żoładeczek i zdecydowanie lepiej sypia. To jak jak u dorosłego, jak sie objem na noc to za chiny spac nie moge.
moniu ja tez myslałam, ze Rózina taka nieśmiała jest,a okazało sie wczoraj ze bardzo garnie sie obcych ludzi a w szczególnosci do dzieci. Siedziałysmy wczoraj na starym Rynku w Toruniu i zaczepiała obce osoby, wyciągała rączki i wogóle. Podeszła do nas taka ok 5 letnia dziewczynka z mama to rózia oszalała, dotykała ją po rączkach, smiałą sie, szok. ewidentnie brakuje jej kontaktu z dziecmi. a Twój sposób na lepszy sen?

Ostatnia edycja:
Do góry