reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witajcie,
u nas ok. Mały jest grzeczniutki, czasem trochę pomarudzi ale to przez kolejny wyrzynający się ząbek. Nocki również są ok, Filip pięknie śpi, przebudza się raz na jedzenie i dalej w kimę. Śpi tak do 7 czasem budzi się o 6, ale nie narzekam. Współczucia dla tych mam, którym dzieciaczki dalej nie dają pospać w nocy.
Próbuję przestawić Filipa na własne jedzenie, a nie tych ze słoiczków, bo trochę sporo pieniędzy na to idzie, a wydatki niemałe się nam szykują, a mojej wypłaty już nie będzie. Trochę mam obaw co do moich obiadów dla niego, ale kiedyś w końcu musi zostać przestawiony na domowe jedzenie a nie słoiczkowy fast food.
My na roczek w sumie nic wielkiego nie będziemy przygotowywali, jakiś torcik, obiad dla najbliższej rodziny i tyle. W naszych stronach msza na roczek nie jest znana a nawet jakby była to na pewno ja bym tego nie zamawiała.

reklama
Dzięki dziewczyny..
Ja rozglądam się za cateringiem, bo z chrzcin mam doświadczenie i nigdy więcej nie będę stała przy garach! Co prawda u nas też najbliższa rodzina, ale ona sobie liczy 15 osób:szok: I to chrzestna będzie sama, bo jej narzeczony w Niemczech a szwagier też sam... Planuje normalny obiad, później tort z kawą/herbatą a na wieczór grill, ale to już sama przyjemność. Nie dam się zamknąć w kuchni..

Moniau ,twoja Kinia wymiata w tym kapeluszu ,rewelacja :-DAneta 85 dordny okularnik z twgo synka rosnie ci przystojniacha ,Garbimbrawo moja tez od niedawna stoi a mamcia czyli ja pieje z dumy chiiaz wiele lipcowych dzieciaczkow potrafie duzo wiecej ba nawet chodza :szok::-Du nas na roczek to pewnie bez mszy raczej chyba ze tesciowa cos wymysli :dry:a tak to torcik ,obiad w gronie najblizszej rodziny czyli chrzestni ,my ,babcie i nasze rodzenstwo:tak:

Teska, dzięki! Kinia ma już zakupione jeszcze 2 takie kapelutki i śmiesznie w nich wygląda...:-D:tak:

konwalianko, u nas najbliższa rodzina to ok. 16 osób! Dziadkowie Kingi (4 os.), moi dziadkowie (2 osoby), mój brat (chrzestny) z żoną i córką, rodzeństwo Kamila (4 os. w tym chrzestna Kingi) plus narzeczony chrzestnej no i my z mężem! Dobrze, że wtedy lato jest to można nawet imprezkę na świeżym powietrzu zrobić!

Konwalianka, jasne że się rozglądaj za cateringiem. Jeśli jest tylko możliwość to grzech nie skorzystać :tak: U nas najbliższa rodzina to 10 osób, plus 3 dzieci. Ale najprawdopodobniej mojej siostry, jej partnera i ich dziecka nie będzie na roczku, więc w sumie będzie tylko parę osób. Ale też nie uśmiecha mi się stać w kuchni.
Teśka, ano rośnie. Wiadomo w oczach matki jej dziecko jest najpiękniejsze. Niemniej u każdej z nas rośnie mały przystojniaczek i mała śliczna królewna.

Hej. Nie mam czasu zaglądać zbyt często :zawstydzona/y:
Byliśmy dziś na ważeniu i mierzeniu... Błażejek waży 8300 i ma 69 cm, ale wątpię w te pomiary długości więc jutro zmierzę go sama. Poza tym już nie wyrabiam. Mały jest marudny i mało śpi. Bywa, że w nocy śpie po 2-3h i rano idę do pracy. A w pracy gorący okres, obowiązków cała masa a ja tylko mam nadzieję, że nie popełnię jakiegoś błędu. Ale dam radę! Mam nadzieję, że mały zacznie spać.
Zaczynam tylko odczuwać coraz poważniej moje pół etatu bo mąż nadal bez pracy :-( Kupuję co najważnejsze dziecku a reszta jakoś to będzie.
Mały zaczyna pomału jeść tak jak my więc już jest dobrze.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i dzidziuśki. Buziam!

hej! chcecie poznac najbardziej pechową osobe na świecie?

zatem staje przed Wami i kłaniam sie nisko:angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::-D

nosz chyba zła passa to sie u mnie nie skonczy. Tydzien temu w pt. 13-tego dostałam mandat za gadanie przez telefon, a dzis radar mnie strzelił, az mi lampa zablysła po oczach ze normalnie osleplam na chwilke. A najgorsze jest to ze było ograniczenie do 40km/h a ja jechałam prawie 90 km/h. i to tylko moja wina, bo spieszyłam sie strasznie. Zła jestem sama na siebie. juz widze ten mandat i te punkty:szok::szok:

te se pomarudzilam.

konwalianko my mielismy catering na chrzciny i to jest super rozwiazanie, zero stresu, stania przy garach itp. Na roczek planujemy tylko kawe, ciasto, obowiazkowo tort i moze wlasnie grilla na kolacje, zobaczymy.bedzie 14 osób. wszystko to u moich rodziców, bo u nas miejsca brak. wkurza mnie to, ze nie mozemy nic u nas zrobic, ale mieszkamy w takiej klitce, ze po prostu fizycznie nie ma szan, a rodzice maja dom wiec miejsca wiecej i ogród jest. Takze chcac nie chcac roczek bedzie u dziadków:)
aniu kupiłam Rozi dokładnie te papucie:
BUCIKI ORTOPEDYCZNE - DANIEL - ROZMIAR 15,5cm/23 (2287220791) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.,
w tym kolorze, tylko ze rozmiar 21, wziełam nieco wieksze. Fajne sa, lekkie ze skórki, przewiewne i maja te wszystkie "rzeczy" dla prawidlowego rozwoju stópki. ziuta pomyka w nich cały czas, tylko ciezko jej sie w nich raczkuje, bo maja usztywniana piete.
aneta filipek wyglada super!
marzenko no niestety Rozia jak nie spała tak nie spi nadal, chyba do Klaudusi na jakies szkolenie ją wysle:)
asica łącze sie w bólu, u nas podobnie, czasem nocki bez snu wogole a rano trzeba isc do pracy. buzi
moniu kinia super w kapelusiku wyglada!

a i tak wogóle to mam pewien pomysł dlaczego Rózina tak kiepsko sypia, ale zdradze Wam jesli mi sie sprawdzi:-)

i jeszcze jedno: zarejestrowałam sie dzis do DKMS. fajnie, teraz czekam na zestaw do pobrania materiału genetycznego i mam wielka nadzieje ze bede miałą to szczęście i uda mi sie komuś pomoc. polecam!
spijcie spokojnie!

Ostatnia edycja:
Maqnio co to jest DKMS? Po deszczu zawsze wychodzi slonka, zla passa minie na pewno:) Ale tak lamac przepisy drogowe, no wiesz Ty co?:-p A buciki ladne, wlasnie sie zastanawialam czy takie dzieci jak nasze powinny miec jakies obuwie domowe? Czy moga latac na boso. Bo Karolina w domu swoje butki sciaga, ale ona i tak jeszcze zdecydowanie wiecej biega na 4 niz na 2;)

Asica duzo sil! I oby maz znalazl w koncu prace.

Hej!

Maqnio
Ty piracie drogowy :D:D A Rózinka po prostu zaczyna kumać co to są zakupy, jakie to fajne i że dziewczynki to bardzo lubią :D żeby jeszcze tylko zakumała, że noce też są fajne jak się je prześpi.

Tesia udanego świętowania. A kiedy masz urodziny?

Monia, Ania macie towarzyskie dzieciaczki :-)

Konwalianko u nas dziś też buraczkowa była. Ale marnie coś szło, chociaż Szymek buraczki bardzo lubi. Tylko do kawałków ciągle nie może się przekonać. I chociaż ode mnie różne kawałki podbiera (np. chlebek, owoce) i spokojnie je zjada to do zup w kawałkach nie może sie przekonać. Zjada kilka łyżeczek i się wyrywa. W ogóle wszelakie kawalki z łyżeczki są be, tylko takie które dam mu z ręki. Co do roczku u nas będzie impreza rodzinna w domu i msza. Goście w sumie ci sami co na chrzciny czyli najbliżsi.

Marzenka cieszę się, że u Was lepiej

Asica dużo sił Ci życz i oby nocki się poprawiły. Odpocznij trochę przez weekend.

Miłego weekendu wszystkim życzymy!

reklama
Heeej !!!!maqnio :szok::szok::-D ,czekam na wiesci o spaniu Rozinki:tak:no i fajowe buciaki :tak:Miczka mam urodziny 24 kwietnia wychodzi wtorek :-)trzymam kciuki za powrot do pracy aby obyl sie jak najmniej beztresowo oraz za przejscie na butle&&&&&&&&&,Asica a jak nozka Blazeja znaczy stopka lepiej ???moja nadia tylko troche wiecej wzy od Blazejka ,8 700,ania cmok,a Moja Nadia szaleje stala by caly dzien ale trzeba jej jeszcze pilnowac aa no i z lozka to juz chwila moment i by zeszla ale ja jej niepozwalalm bo z tymi nozkami kruchymi to by sie poobijala :sorry:i co wiecej lezie wszedzie ,wszystko chce co akurat ja robie i co akurat ja chce :eek::-Du was napewno to samo .dobra koncze pic kawke i lece ogarnac mieszkanko :)milego weekendowania :)maqnio uwazaj na drodze !!!:-D

Do góry