reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Ufff, nareszcie ten dzień się kończy....Kinia baaardzooo marudna, tylko na spacerze był dziś spokój, tak to rączki rączki....

sylwia, sto lat dla Alessandra!!!!!!!!!!!!!!!

marzenko, kciuki mocno za Was, zdróweczka życzę :tak:

reklama
hej!
wróciła córka marnotrawna :D
U nas po staremu, cały tydzień po świętach byliśmy u teściów. Mały przywitał ich płaczem, a nawet jak już się do nich przyzwyczaił to pozwalał bawić się ze sobą tylko w mojej obecności :D Zmienił się za to przez ten tydzień, że szok. Zrobił się jeszcze bardziej kumaty, rozgadał się i prowadzi ze mną zażarte dyskusje. Uwielbia zabawy w chowanego. I w końcu porządnie zaczął siedzieć dzięki czemu na dłużej potrafi zająć się zabawką. Rośnie to moje mądralińskie dziecię ;)

Za to ja od poniedziałku idę do pracy. Doła mam z tego powodu okrutnego... Wyszło to wszystko niespodziewanie i strasznie szybko. Na szybko musimy przeprowadzić rewolucję jedzeniową bo my na cycu jeszcze. Kiedyś musiał nastąpić ten moment :(

ściskamy wszystkie maluszki, mamusie również!

halo!

noc - standard, nawet nie mam siły o tym pisac.szlag.

Miałyśmy wczoraj z Róziną babskie popołudnie. Pojechałysmy na zakupy (ja cała spocona z nerów, bo Rózia strasznie niedobra jest na zakupach) a tu niespodzianka - dziecka nie było. siedziała sobie w koszu -w siedzisku dla dzieci, wcinałą chrupki, normalnie nawet sie nie zająknęła. Kupiłysmy kilka pierdól a przede wszystkim buciki profilaktyczne dla Rózi i pekło mi tyle kasy, ze normalnie przez najblizsze dni bede o chlebie i wodzie zyła:-D Oczywiscie mamcia sobie jak zwykle nic nie kupiła, za to Rozia obkupiona. Nosz starsznie drogie te wszystkie rzeczy dla dzieci. Powariowali w tych sklepach! Potem z pieskiem do fryzjera i tak nam fajnie popołudnie zleciało:-D

sylwia spoźnione 100 lat dla Alessandra!! i udanej podróży!!
ememte &&&&&&& zeby maluch wkoncu sie przekonał do maminych obiadków, wkoncu nie ma nic lepszego niz domowe zarełko :-)
marzenko &&&&& za Wasze zdrówko!!!
miczka super, ze Mały taki mądrala!!i &&&&&&&& ze bezbolesny powró do pracy. Znam ten ból rozumiem cie dosnoknale, ale wierz mi ja pracuje od 30.01.poczatki byly trudne bardzo, ale teraz jest juz ok. Powodzenia!!!
monia jak nocka?
tesiu buzi na miły dzien!!

Hejj!!!!U nas dzisajsza noc taka se ,zasnela jak zwykle o 19 ale obudzila sie o 23 30 i zaczela mnie zagadywac wiec ja tu cichaczem nic do niej niemowilam zeby sie nierozbudzila i po jakichs 20 min zasnela ale i tak sie wiercila non stop prawie:no:ale w porownaniu z twoimi nockami maqnio
to wogole nie mam co sie skarzyc ,jejku caly czas licze ze w koncu Rozyczka da mamie wyspac sie a tu klopsiki ,fajnie ze chociaz mily dzien spedzilyscie z corcia :tak:ja wam rowniez zycze milego dnia pozatym weekend juuzzzzz !!!!!my jutro z mezusiem sobie robimy moje wczesniejsze birhday party ,skromne ale co tam ,zamowimy pizze jakies ciacho ,piwkooo jeszcze kolzanka moja dolanczy :happy2:silvia spoznione sto lat dla Alessa :tak:oraz udanej podrozy ,mileeego dnia i weekendu wszystkim mamusiom

Załączniki

• piateczek.jpg
    piateczek.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 33
Ostatnia edycja:
Hej!

maqnio, nocka u nas standard - szału nie ma...:zawstydzona/y: moja Kinga też chodzić ze mną po zakupach nie lubi :no: zresztą już dawno jej brałam, bo ma mi kto z nią zostać. Za to bardzo lubi chodzić ze mną "po chałupach" :-D:tak: Wczoraj byłyśmy na spacerku i zaszłysmy do mojej koleżanki, która mieszka km ode mnie i ma córcię w wieku 11 mcy. Bałam się , że Kinia zacznie wrzeszczeć jak zobaczy obcy dom, ale gdzie tam...obie ładnie bawiły się na podłodze a my ze znajomą spokojnie kawki się napiłysmy :tak: normalnie jakby dzieci nie było przez godz.:-D Kinga ogólnie jest bardzo dobrze nastawiona do dzieci w jej wieku :tak:

tesiu, witaj kochana! To udanej imprezki Wam życzę!

Miczka, hej! Kooopę lat!

Piekna pogoda dziś (nareszcie!!!!), więc miłego dnia dziewuszki!

tesiu Rózina da mamie posapc..za jakies 10 lat pewnie:-Dale co tam lepiej późno niż wcale:-Dudanego weekendziku!
moniu znaczy sie, ze chyba musiscie postarac sie z małzem o drugie skoro kinia tak pieknie potrafi się z dziećmi bawić:-D:-D

hej,
a u nas nocka kiepska.. po dwóch dniach gdy mały spał do niemal 3 dzisiaj co 40min pobudki.. podejrzewam brzuszek no i ząbki. Wczoraj zrobiłam zupę brokułową no i całą noc takie bączki odchodziły, że szok! Dzisiaj mu burakową ugotuję..

Mały już od 6.30 na nogach, po "dorosłym" jedzeniu, zaraz będzie kaszka i pewnie spanko..
U nas dzisiaj brzydko, mżawka pada, mgła okropna - buuu..no ale spacer i tak musi być:)Mały zaczął wymawiać nowe sylaby, tym razem kaka, kuku..coś nowego:-D

Dziewczyny miałam się pytać.. planujecie coś na roczek dla maluchów? Jak u Was to się odbywa?
Ja mam problem, bo w okolicach z których pochodzę, to wielkie wydarzenie - kościół, msza, impreza rodzinna.. u mojego męża nie ma takich zwyczajów i jak to pogodzić?

Konwalianko u nas sie tylko "impreze" robi. Tort, obiad/kolacja i tyle w sumie:)

Miczka trzymam kciuki za bezbolesny powrot do pracy! I niech synek ładnie z butli ciagnie mleczko:) Wspolczuje Wam mamuski bardzo, niestety kazda z nas kiedys to czeka:( Ja sie boje na sama mysl a mysle o tym bardzo czesto... Wroce do pracy moze w polowie wakacji.

Maqnio jakie buciki kupilyscie? Ja kupilam w tym tygodniu Karoli buciki befado, polska firma ponoc dobre sa a mała i tak poki co chodzi w nich tyle co nic. Jak zacznie tuptac na dobre to pewnie kupimy jakies lepsze.

A moje dziecie uwielbia i zakupy i odwiedziny u kogokolwiek:-D Trafil mi sie typ bardzo towarzyski ale oczwiscie wszedzie musi byc mama albo tata na oku inaczej to kiepsko.

MIlego dnia!

dzien dobry wszystkim

u nas nareszcie chorubsko widac poszło sobie precz klaudia zaczyna buszowac to dobry znak , jedyny plus szpitali to ze mała sama zaczyna usypiac w łozeczku , wykotłuje sie ale co tam w koncu padnie bo nie ma innego wyjscia

Magnio a ja byłam pewna ze Rozinka juz spi a tu kicha , ja tez małej daje domowe zarełko bo na słoiczki pluje naciaga ja nie chce za nic na swiecie to szkoda fatygi i kasy
Konwalianka ja planuje msze w kosciele i torta z ciachem w domu zadnych wystawnych imprez nie ma na to kasy

Klaudia nie ma problemow jak na razie ze spaniem przesypie pieknie cale noce ja tam zawsze wyspana , był okres ze sie budziła na zeby ale teraz spokoj

reklama
maqnio, tak, tak :tak: Kiedyś postaramy się o rodzenstwo dla Kingi, może za jakieś 2 lata...póki co Kinia niech się spotyka z rówieśnikami :tak::-D

konwalianko, my mamy już zamówioną mszę w roczek Kinii (akurat wypadnie on w niedzielę:-D) właściwie chrzestna Kinii zamówiła tą mszę (uprzedziła nas :-)). No i potem mała imprezka dla rodzinki (my, chrześni, dziadkowie Kingi i rodzeństwo moje i męża) no i oczywiście torcik :tak:

marzenko
, to super że choróbsko poszło se....

My dziś już po pierwszym długim spacerze, teraz krótka drzemka, obiadek i fruuu na dwór...

Do góry