reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Tesiu Jeszcze raz wszystkiego co najlepsze! :-)
Monia wreszcie tak pospała a teraz padła w zabawkach :-) a miała wytrzymać do 12 żeby mieć 1 drzemke :-( i koniecznie dawaj fote po fryzjerze :-) co do picia to moja tylko z niekapka (nawet mleczko):-)
Kociatka moje chodzi z pchaczem albo z wózkiem(łapie się koszyczka i chodzi) i jak wstanie przy pufie to posuwa się w kółko ale tak to raczkuje większość chociaż późno zaczęła raczkować więc chodzenia sie szybko nie spodziewam.

monia na ulotkach z tabletek anty jest chyba napisane żeby po tygodniu wziąć kolejna tabletką, nieważne czy krwawienie jest czy nie. Poczekaj aż się wszystko unormuje. Ja jak kiedyś brałam, to miałam wręcz jak w zegarku. I jak tam próba z lampką? Podziałało? My nie zapalamy żadnego światełka w nocy dlatego, że w Islandii przez większą część roku jest ciemno, a później cały czas jasno, nawet w nocy. Cieszę się, że Jowita nie pomyliła przez to dnia z nocą.
wydrusia głowa do góry. Może poproś męża żeby został z Lilunią na weekend, a Ty idź z koleżankami gdzieś się rozerwać
kociatka moja jeszcze nie chodzi, choć ostatnio jak się puściła, to myśłałam, że chociaż kroczka zrobi, ale nie ;-) jedynie co to chodzi trzymana za ręce, albo sama się trzyma mebli. A najbardziej lubi wędrować wokół swojego krzesełka albo wspinać się po moich nogach. Ogólnie łapie się wszystkiego co może i wstaje.
wydrusia super, że się wyspałaś :-D
Tesia sto lat! :-):-)
monia koniecznie pokaż się w nowej fryzurce ;-) Jowita piła kiedyś z niekapka, ale jak dawałam jej kubek to bardziej się nim bawiła niż piła, a teraz pije z kubeczka z dzióbkiem.

monia Wiki pije z niekapka
kociatka Wiki też nie chodzi... nawet nie staje. Dopiero niedawno zaczęła ładnie siedzieć i siadać sama... zazwyczaj pełza, ładnie już stoi na czworaka no i czasami zrobi tak parę kroczków. Ale i to musieliśmy wyćwiczyć na rehabilitacji. No i pan rehabilitant mówił, że niech raczkuje jak najdłużej i absolutnie nawet nie pokazywać że można stać na nóżkach dopóki sama tego nie obczai. Ma czas na stanie nawet do roku a na chodzenie nawet dłużej.
No i miałam tyle do nadrobienia, że więcej nie paiętam...
A, i urodzinki my nie będziemy robić rodzinnych a ze znajomymi z dzieciaczkami małymi...
Sporo mnie nie było... Długo chorowałyśmy - rota potem przeziębienie ale już wszystko ok. Po tym wszystkim małą złapała apetyt jak nogdy i na szczęście szybko nadrobiłą to co straciła. ale już wracamy na stare tory... Choć nie do końca bo teraz wygląda, że ona by zjadła sporo ale niestety jak dostanie za dużo to zaraz wraca:( Więc muszę ją trochę ograniczać choć bardzo tego nie lubię:(

No i jestem po wizycie u fryzjera. No i...nie jestem zadowolona z efektu :angry: zrobiłam sobie czekoladowy kolor włosów i obcięłam na długość tuż za uchem (tak mi doradziła znajoma fryzjerka), ale mnie się to nie podoba :no::angry::baffled: no cóz - dobrze chociaż że moje dziecko mnie poznaje :tak:

daga, nieświecenie w nocy lampką póki co pomogło, tfu, tfu - żeby nie zapeszyć...Kinga budzi się co 3-4 godz. a nie co godz. Jest ok...no i nie je w nocy :tak: Aaaa, zapomniałam rano napisać, że przyszła @, boli ciut mniej i mało co leci :tak:;-)

Dziewczyny, a który niekapek polecacie? z twardym czy miękkim ustnikiem? z jakiej firmy? Ja zakupiłam Kinii z canpola z twardym ustnikiem i ona zamiast próbowac pociągnąc to go gryzie ciągle :baffled:

monia to chyba normalne, że na początku dzieciaczki gryzą niekapki. Większość tu pisała, że tak byłó i Wiki też gryzła. Teraz jak już się napije to gryzie. A my akurat mamy aventa z gumowym ustnikiem dla dzieciaczków 6m+.

Monia, duze te nasze szkraby - moj tez ponad 80 cm i dlatego mniej ruchliwe. Basieniak, tez chodzimy na rehabilitacje:-p

Kupilam NUKi z silikonowymi ustnikami. To sa w zasadzie butelki z nakladanymi "uszami". Uzywamy juz tylko tych z ustnikami, bo dobrze leci i maly sie nie denerwuje. Inne gryzl, a ten szybko nauczyl sie ssac.

Buziasy

Hej !!U nas nocki o wiele gorsze ,kilka pobudek echhh:cool:moniarnieprzejmuj sie fryzura napewno nie jest tak zle ,musisz przywyknac do tej zmiany:tak:moja Nadinka pije mleczko z butli wa w dzien picie z kubka niekapka mam z canpola,a w nocy tez jak cos popija to z butli albo wode albo herbatke kociatka moja coreczka tez tyczka :-Daaa i baaaardzo wam kochane dziekuje so much za zyczenia :tak:maqnio kochana :wydrusiu :* basieniak kciuki za apetycik Wiki ,buziaki dla wa,Ania ,Daga ,Monia ,kociatka .......:*

reklama
Do góry