reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witajcie dziewczyny :) Dołączam do Lipcówek.
Coś o mnie... Mam 29 lat, jestem z Łodzi. To moja druga ciąża, jednak jak wynika z paska nie skończyła się pomyślnie :(
Jesienią dostaliśmy z mężem zielone światło od lekarzy i mogliśmy zacząć starania. Udało się za pierwszym razem, wg kalkulatora termin mam na 9 lipca.
Życzę wszystkim dużo zdrówka dla Was i Fasolek oraz szczęśliwego finału.

reklama
Hurra jesteśmy przeniesione!!!!
co do brzuszka to nie wiem kiedy wyskoczy ale mam nadzieję, że szybko:-) mnie również piersi się trochę zaokrągliły i musze kupić większy stanik:-) podbrzusze tez mnie boli więc to chyba dobre objawy:-)

cześć lipcowe mamuśki ! Ale napisałyście od wczoraj - dużo się tu dzieje :)

Strasznie Wam zazdroszczę tych objawów - ja nie mam zupełnie nic (oprócz biegania do toalety często) i chyba juz nie wierzę w tą ciążę. Robiłam dzis kolejny test (27dc) i ta kreseczka jest taka bladziutka ze prawie nic - test z allegro może one jakieś trefne są? W poniedziałek robiłam taki (tez był bladzioch) i apteczny - ładniej widac było 2 kreskę.

Wg mojego małzona - mam paranoję więc juz sie nie odzywam na ten temat :(

Grace - jejku jak ja bym chciała zobaczyć fasolkę - dobrze masz że już ją widziałaś.

pocieszcie jakoś...

Witam nowe koleżanki:-)verte więc jesteśmy jakby sąsiadkami bo ja Zd-Wola życze aby ta ciąza trwała jeszcze conajmniej 8 miesięcy ;-)
mathilda jeśli pokazała sie choćby słaba kreseczka to napewno to ciąza nie martw się ja w swoją tez nadal nie wierze:sorry2:
Aco do objawów ja mam dziś straszy nastrój ..nerwobóle jakieś... mdłosci też były...nic mi nie smakuje no i oczywiście dydki bolą...

Ostatnia edycja:
Hej ja wróciłam z zakupków a tu taka niespodzianka. Jestesmy na głownych. Hip Hip. Teraz więcej dziewczyn nas znajdzie i możemy sobie zakładać nowe tematy. Mniam!!!
Patrycja Gratki za załatwienie sprawy:-D:-D:-D
Verte witaj i gratki. My widziałyśmy się już chyba na którymś watku? Ja mam termin na 7-8 lipiec)))):tak:
mathilda ja kupiłam testy na allegro i mi nie wychodziły wcale. Wyszedł mi dopiero apteczny a tante niby czułość 10, ściema. Jak się martwisz kup w aptece a na pewno wyjdzie.:szok:
ślimakowa jak juz pisałam to pewnie zatrzymanie wody i wzdęcia nie dzidzia ale brzuszek jest. U mnie w pierwszej ciązy było widać dopiero w 5 miesiacu. W drugiej w 8 tyg. był juz brzuszek. Moje koleżanki z watku staraczek miały tak, ze brzuch pokazywał im się w 7-8 tyg. Jedna w 10 miała juz baaardzo duzy inne znów w 12 nie ma śladu. Więc to kwestia indywidualna i tyle.:tak:
emkamek witaj jeszcze raz kochana.No tych piesi to ci zazdroszczę. Moje zaczynają bolec ale jeszcze są takie same.:zawstydzona/y:

Mathilda ja również wpatrywałam się w test i za pierwszym razem była bladziutka kreseczka, no prawie niewidoczna a na drugi dzień z porannego moczu jak zrobiłam to idealne dwie czerwone kreseczki wyszły:-) także to na pewno ciąża:-) GRATULUJE:)

Margerita ja tez dzisiaj mam jakieś nerwobóle, tu mnie szczyka tam mnie kłuje, mdłości nie mam, ale za to piersi rosną:-) mąż się cieszy:)

Mathilda głowa do góry- testy to testy a intuicja to intuicja-poczekaj chwilkę pojedziesz do lekarza upewnisz się -trzymam kciuki!

Wisieńko i ślimakowa -pisałyście o większym brzuszku ja mam też wystający -sądzę, że to taki "wzdęciowy" brzuszek ;-) na początku to normalne ;-)

Nie chce Wam się spać??? bo ja jakaś słaba jestem:no: ogólnie wiecie co zauważyłam ,że ciągle narzekam:-D jak stara baba no suma sumarą pierwszej młodości to juz nie jestem heh ..... masakra

koficzka ja też tak myślę,że to wzdęciowy. Kupiłam takie leginsy czarne rozmiar L a noszę M , żeby mi było wygodnie i nic nie cisneło i tyle. Liczę na brzuszek po 12 tygodniu i wtedy sprawię sobie kilka rzeczy.
margaritta ja mam 34 lata, dokładnie 10 czerwca skończę 35 i planuje po tej ciązy pół roku strac się o trzecie dziecko. Więc nie mów , ze jestes stara, no. Jestes trochę młodsza przeciez niz ja a ja stara nie jestem))))))

reklama
Wiec zwracam Tobie i sobie honor;-)fajnie,że planujecie dwa bobaski ..ja po tej ciąży juz kończe swoją działalność :-D z resztą czeka mnie 3 cesarka wiecej i tak juz bym nie dała rady.

Do góry