reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Konwalianko aż tak nie pada. Są takie momenty koło 17, że jakbym go położyła to by usnął. Ale przetrzyma i jest ok. A po kąpieli faktycznie zasypia w locie ale ja się cieszę ;-) No chyba że jest taki dzień (jak wczoraj np.), że po kąpieli ledwo je już kaszkę taki jest zmęczony, a po zjedzeniu wstępują w niego nowe moce i dziecko jakby dopiero co wstało :-D I idzie spać dopiero po 21. Ale zdecydowanie lepiej spi w nocy.

reklama
Konwalianko to my też tak kaszlemy z Szymkiem okropnie, więc jak śpię w innym pokoju z nianią :)

I tak jak mówisz z tym wstawaniem mamy dokładnie to samo :D

Ale i tak nic nie przebije stelaża od wanienki (metalowe rurki) ha ha i jak upada to od razu na kafelki pierwsze 2 razy :D A teraz tak się ich złapie , że jak małpka się trzyma;D

Ale powiem Wam najlepsze - Mam chwilę dla siebie jak Szymuś siada przez pralką i się przygląda wirującym ciuszkom :D

Dentinox macie rację tylko na chwilkę jak macie jakiś sposób na zębolki to piszcie- my jak pisałam bez syropku nie ma szans na spanie :)

Dobrej nocki wszystkim!!!

No Miczka, to ja też muszę wprowadzić dwie drzemki i zakończyć je o 16 najpóźniej.. u mnie jak wstał o 15.30 to nie dał rady do 20 wytrzymać i usnął o 19..

Ania, to i tak nieźle.. u mnie to pewne dopiero po 7 marca..

Samea oj tak..z tą pralką :)

kolorowych

Witam porannie:) Ja nie wiem co Bartliniemu się porobiło ale już trzecią noc z rzędu budzi się co dwie godziny. Głupia jestem z niewyspania. Mam nadzieję że mu to przejdzie.
Monia, Corin spóźnione sto lat dla maluszków:)

Aneta może i tak sama już nie wiem. Zastanawiam się też czy to nie przez zęby bo szwagierki córa się tak budziła jak jej góra szła. Tylko że ona płakała a Bartek tylko szaleje w łóżeczku co dwie godziny. Mimo tego że tak robi to śpi do 6-7 (mógłby dłużej) ale coś za coś ładnie w końcu zasypia:)

witam się i ja!
U nas nocka niecko lepsza, tyko 4 pobudki po których od razu zasypiał, więc jestem względne wyspana..no ale o 5 pobudka - no oszalało to moje dziecię:-D już jesteśmy po jednej drzemce..

noo i dzisiaj mój Tymuś zasila grono 8 miesięczniaków! ale ten czas leci...całuski

reklama
konwalianka najlepszego dla Tymusia!
monia i Corin dla Waszych Slicznotek rowniez najlepszego :-)

U nas wczoraj bylo marudno i tylko raczki raczki i raczki. Macius nie chcial nic jesc do tego atopowka znowu dala o sobie znac i smarujemy sterydem. Wykonczy mnie to.. Dzisiejszy dzien tez zaczal sie ciekawie.. drzemka 15 minutowo w pozycji pionowej u mnie na rekach - nie dal sie polozyc eh.. oby jednak dzirn sie wyptostowal!

basieniak moj maluszek tez nie siedzi ani nie raczkuje. Pare razy cupnal na czworaka i koniec. woli pelzac albo sie turlac albo krecic wokol wlasnej osi. jak bardzo czegos chce to sie raczkami czegos lapie i przyciaga. a lezy od malenkiego na podlodze i na brzuszku caly czas praktycznie. Czasem na lezaczku sie odepchnie i siedzi po swojemu ale nie ma jeszcze ladnych pleckow takich wyprostowanych wiec ja go nie sadzam. Podobno dzieci siadaja same z pozycji lezacej wiec czekam cierpliwie. Widze ze probuje ale to jeszcze nie jego czas. Tak wiec spokojnie doczekamy sie i my :-)

daga to gdzie jestes jesli mozna zapytac. U mnie tez srednio z mlekiem i dlategi probowalam Nanu - tymbardziej ze to mleko od razu gotowe bylo w plynie. Ale nie przyjelo sie wiec zaczelismy kolejne poszukiwania i w grudniu gdzies w jednej fili znalezlismy nutrilon odpowiednik naszego bebilonu ;-)
Fajnie masz ze Jowitka zasypiq przy butli u nas niestety nie wchodzi to w gre. Musze nadal malego odbijac bo inaczej obudzi sie zaraz i zacznie sie wielkie ulewanie :-/

Aneta Jak nie chcesz stosowac kaszek owocowych jako zageszczaczy to zawsze mozesz sprobowac kleiku kukurydzianegi lub tez w aptece kupic zageszczacz nutrition (ta sama seria co bebilon mleko).

Pozdrawiam reszte Mamusiek :-)

Do góry