reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Dzieci mi wreszcie przysypia zjadla 210ml mleka:szok: Znaczy w dwoch ratach, ale w ciagu 30min. Chyba zasnac nie mogla bo byla niedojedzona bo po drugiej partii mleczka zaczela przysypiac:)

Nafaszerowalam ja na noc-nasmarowalam dentinoxem i podalam camilie, efekty opisze rano;-) Chyba ze te srodki nie pomoga i nie bede miala sil wlaczyc kompa:-D

reklama
psota, wyjścia nie ma.. Ty do rodzenia dzieci stworzona:-D:-):tak::rofl2: bierz się za robotę.. :blink:
sunset, no miałam Ci odpisać i gdzieś mi umknęło.. u mnie kojec jest b. ważny.. jakiś tydzień temu obniżyłam na sam dół, więc pełni funkcję prawdziwego kojca i sprawdza się!mały na zmianę siedzi w nim lub raczkuje..ale gdy muszę do wc lub np. wyskoczyć do pokoju, odebrać paczkę czy wyjść na podwórko po coś, to mały jest w kojcu - wiem, że nic mu się w nim nie stanie i jestem spokojna. Nie chciałam z łóżeczka robić mu centrum zabawy, bo wolę aby mu się kojarzyło ze spaniem, a w kojcu jest zabawa..dla mnie super sprawa.. też mamy taki co się otwiera z jednej strony, można założyć moskitierę i tworzy się domek.. uważam, ze latem super sprawdzi się na podwórko, mały będzie miał swoje centrum :-Dno ale się rozpisałam

Tymek dzisiaj znowu zakończył spanie o 15.. i o 19.20 już spał.. masakra, usypiał "na stojąco", usiadłam z nim przy stoliku a on głowę położył na blacie i usypiał- pierwszy raz mi się to zdarzyło.. chyba nastał ten czas, gdy moje dziecko "dorośleje" i trzeba ustalić 2 drzemki, ale tak aby się ostatnia kończyła o 16..inaczej nie wytrzyma..

Ja niedługo spać się wybiorę, bo coś niewyspana jestem.. kolorowych

Hej Mamusie :-)

Jak Wasze nocki? U nas dwie pobudki plus butla no i od 6 z nami pod kolderka. W lozeczku sam noe chcoal zasnac a jak tylko polozylam Maluszka na mojej poduszce yo zasnal bez mrugniecia. cwaniaczek ;-)

Ania i jak profilaktyka? Pomoglo na zabki?

konwalianka dzieki wielkie za rozpiske odnosnie kojca! No ja wlasnie podobna wizje mialam ze jal maly ruszy to sie przyda chocby do toalety skoczyc na luzaka. Poki pelza i podloga jego to jestem spokojna ale jak ruszy jak Wasze to co wtedy. No nic oby mu sie spodobalo. Dzieki

halo reszta Mamusiek! Pobudka choc pewnie juz nie spicie dawno oprocz Marzenki ;-)

Hej! Druga noc z rzędu pobudka co dwie godziny. Ja nie wiem co się dzieciowi porobiło.
Sunset nasz kojec stoi w piwnicy i się kurzy, mimo że mój Jasio wędrowniczek jest wszędzie na razie sobie radzimy bez kojca. Inna sprawa że jakoś za nim nie przepada.
Wczoraj byliśmy na kontroli bioderek i lekarz się śmiał że nad wyraz ruchliwe dizecko mam:)
Miłego dnia wszystkim życzę.

Witajcie.
Dziś znowu dwie pobudki. Tylko, że za drugim razem, po jedzeniu nie za bardzo chciała spać, ale odłożyłam ja do łóżeczka i nawet nie protestowała. Ja za to męczę się strasznie. Dostałam @. Po porodzie przechodzę ją dużo dużo gorzej :wściekła/y:
Czytałam wczoraj co naskrobałyście, ale nie jestem w stanie odnosić się do każdego posta.
Wiem, że sunset pytała o wieczorne usypianie. Jowita wieczorem usypia przy butli, pada po chwili, nawet nie można jej później obudzić. W dzień było trochę gorzej, ale dajemy radę ;-)
Pisałyście też, że Nan to najgorsze mleko. My od początku mamy Nana i nam pasuje. Cieszę się bardzo, bo za dużego wyboru w mlekach tutaj nie ma.
To by było na tyle. Może później coś napiszę jeszcze. Miłego dnia ;-)

Siemanko!

Aniaa, no i jak po nocy? Pomogły leki? Słyszałam o tej Camilli, ale nie wiedziałam czy to dobre. Dentinox u nas działa tak sobie, raczej 15-20 minut jest spokoju, a potem znów popłakiwanie.

psota, sunset, nie wiedziałam o tym NANie, dzięki za info..no ale cóż...trudno, już wprowadziłam i muszę czekać na "efekty"....

Anetkaa, współczuję nocki...u nas dziś było w nocy super, jak nogdy, tylko 2 pobudki na smoczka i mała od razu zasypiała, no i pobudka standard - 6.20.

konwalianka, no właśnie na moją Kingę te suropki przeciwbólowe słabo działają, dlatego zakupiłam czopki. A ten Nurofen w czopkach to można dawać dłużej niż 3 dni? Tak pytam w razie czego. No i jak zdrówko Tymusia?

Corin, sto latek dla naszych córeczek - 7 miesięczniaków :-D:-D:-D A gdzie Ty się kobietko podziewasz???

Heja witam przy zielonej herbatce!!!moniamy tez mielismy Nana i byl nie najgorszy ale teraz jestesmy na bebilonie pepti i leiej toleruje go bo kupki ladne sa jesli tak mozna powiedziec o kupce,ale oczuwiscie lepiej na zwyklym mam na mysli typu nan bebiko gerber ,bebilon i te inne mleku byc ,:tak:aniu napisz koniecznie czy ta camilla dziala,moja z tymi kawalkami jedzonka tez niebardzo sobie radzi ale prubujemy,Daga wspolczuje @ i nieprzespanej nocy ,a u mnie 2 miechy po porodzie przyszla @,ale teraz lzej przechodze ten okres ,praktycznie bezbolesnie.wszystkim mamusiom milego dnia ,sorki ze tak ogolnie ale niechce nikogo pominac

Hej!

Noc do d... Ale czy ta camilla dziala to jeszcze Wam napisze jutro, bo w nocy chyba mala brzuszek bolal. Nie spala tylko palakala:( A potem juz chyba nic jej nie bolala ale byla na ttle rozbudzona ze spac nie chciala. Myslalam ze moze rano pospi dluzej ale to tylko moje marzenia byly. Tak wiec nie spie w dzien, nie spie w nocy i zaczynam wygladac jak zombie.

Oby Wasz dzien byl lepszy niz moj bo ja poki co dziecka z rak wypuscic nie moge bo ryk...

reklama
Witam Was znowu po krótkiej przerwie :)
Pierwsze dni w pracy minęły ok,chociaż w poniedziałek się trochę popłakałam i w niedzielę wieczorem;)
Mąż daje sobie radę, dzielny jest :)
Szymuś pije małomojego mleka jak mnie nie ma,ale a to ładnie je swojąporcje obiadku i owoców,wmędzy czasie bardzo mało mleka, bo 20-30 ml albo próbuje mu dawać butle albo kubek niekapek....robi comoże.
Dziśjestem w domu i próbujemy razem dawać inaczej niżz cycusia,chociaz i tak najlepiej je z cycusia...
dziś na sniadanie dostał 5 szczypt chlebka z maselkiem 40 ml mojego mleka z kleikiem ryzowym o smaku bananowym...cud ze to zjadł:) probujemy mleko na gesto lyzeczka...stokroc lepiej niz tymi butelkami.
Poza tym jak czytałam Wasze karmienia to dosc sporo dzieciaczki jedza....szczerze mowiac to nie wiem ile moj Szymek je mleka ,ale teraz orzy sciaganiu w pracy 150 ml co 3 godziny to chyba tez nieźle zajada;p
Poza tym wolę macierzyńskie;p

Tymus jest przesłodki....i widzę już stoi - śietnie!!!
Szymek też barana lubi :D

Szkoda ze tak daleko mieszkamy ;p

Noce sąpaskudne...budzi się z krzykiem i już 3 noc z rzędu gdzie dajemy Syropek z ibuprofenem 2,5 ml bo tak marudzi i płacze w nocy...
Bidulek Moj :)

Kochane a tak ogólnie to dokażdego mam ochote cos napisać,ale czas mnie goni.....

Buziaczki wszystkim i pozdrówka:D

Aaaa i te zęby to okropna sprawa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kurna gryzie jak cholera takie ostre dziady !!!!!!:cool2:

Do góry