reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Wiem dziewczyny, że na wszystko przyjdzie pora tylko ja po prostu jestem zmęczona. Właśnie karmiłam Mateusza i tak sobie myślałam i uświadomiłam sobie, że takie pobudki co 2 godziny w nocy trwają już równo 2 miesiące :/
Pisałyście o ilości drzemek w ciągu dnia. U nas zazwyczaj są to 3 drzemki ok 10-11, potem ok 13-14 i trzecia ok 17. Wszystkie trwają ok 30 minut, czasem 20 czasem 40 min. Dzisiaj natomiast Mateusz jak się obudził o 13 to nie spał aż do teraz!!!!! 6 godzin!! Mam nadzieję, że dzięki temu ładnie i spokojnie prześpi nockę. Jak nie to ja już nie mam pomysłów na to jego spanie :/

Co jeszcze... acha.. czy trzymacie się sztywno schematu żywieniowego? chodzi mi o żółtko co drugi dzień. Bo u nas to różnie wychodzi..

aaa zauważyłam, że psotka wróciła ;)
Marzenka - pisałaś, że w Klimontowie macie wizyty poumawiane. Ja tam parę razy już byłam m.in. na tym dwudniowym pobycie w szpitalu.

Ok idę zrobić sobie kolację :) może wreszcie wypiję pierwszą gorącą herbatę DZISIAJ....

daga doskonale Cie rozumiem tyle ze u mnie troche wiecej sklepow ;-)

malamii wspolczuje nocek! Oby szybko sie to unormowalo i moglas wkoncu wypoczac. Mateuszek budzi sieco 2h na jedzenie czy tak ogolnie?
Sto latek dla Szkraba!

Ania jak nocka? Spalas cos wczoraj? Jak brzuszek?

Sunset - Mateusz budzi się co dwie godziny i je ok 5-8 minut po czym go odkładam i zazwyczaj zasypia (ale wcześniej parę razy muszę przychodzić i smoka mu dawać) chociaż był też okres, że się darł i był problem z zaśnięciem.

Dzięki dziewczyny za życzenia!!! :)

malamii to moze bys sprobowala cos konkretniejszego na noc do jedzonka jakas kaszke lub mleczko zageszczone czy Ty dalej na piersi? A jak ze spacerami? Nasz pediatra twierdzi ze dzieci lepiej spia i jedza po.. I ja to potwierdzam przynajmniej u nas pomoglo.

Trzymam kciuki abys sie wyspala!

sunset - przed kąpielą daję sinlac Mateuszowi i widzisz, efektu nie ma :/ Odnośnie spacerów to też mam mieszane uczucia. Ostatnio faktycznie rzadziej wychodzimy bo trochę chorowaliśmy, albo ja albo Mateusz. Ale nie raz po długim spacerze mówiliśmy sobie z mężem , że teraz to będzie Mateusz spaaaaał i zonk :/ nie wiem nie wiem co o tym myśleć, tak ładnie przecież spał dobre 5 miesięcy! Prawie całe noce przesypiał. ech..

Uciekam bo mąż wrócił,
spokojnej nocki!!!

Hej dziewczynki:) Ja tylko na chwilkę bo chcę się pochwalić że moje szczęście dzisiaj stanęło:-) No i od dwóch dni siedzi ładnie wyprostowany. Uciekam się kąpać i spać.
Kolorowych snów i przespanej nocki wszystkim życzę!

anetka gratki dla Bartoliniego:)

Teska, tak jak dziewczyny pisza kazde dziecko ma swoje tempo. Wazne ze sie rozwijaja a ze w roznym tempie to inna bajka:) I to kazda z nas by chciala zeby jej dziecko bylo z tych szybciej sie rozijajacych to tez inna sprawa:)

Sunset noc kiepska, kilka pobudek. Za to dzien dzisiaj bardzo udany, mala w dobrym humorze wreszcie! Wiec moze i noc dzisiaj bedzie lepsza? Zobaczymy, bo jedna pobudka juz byla. I milo ze o nas pamietasz!:*

reklama
Do góry