reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Basieniak super!no teraz na te wizyty czeka się tygodniami, więc szybciutko się udało. (chyba że to prywatnie to termin dość odległy:happy:)co do badań to ja teraz do zabiegu robiłam prywatnie bo prywatnie chodzę z małą do okulisty,moja lekarka niby by wypisała ale znowu bym musiała przez pół miasta jechać żeby jej tą krew pobrać więc już wolałam zapłacić a mieć blisko:sorry:coś tam jej mało płytek krwi wyszło, idę w czw. do lekarki zobaczymy co powie.
Monia moja Liwka też mojej zupy nie chce:cool2: ja jej mieszam, chociaż dziś nie chciała w ogóle słoiczka z bobivity (warzywa z owocową nutą czy jakoś tak) musiałam jej otworzyć hippa z rybką i zjadła:sorry:ale dziś jej zrobiłam marchew+pietruszka+seler+żółtko zobaczymy czy jutro zje:cool2:co do snu to Oliwia śpi jakieś 2-3 godziny (rano koło 10 zazwyczaj 1-1,5godziny+koło 14 40min+ koło 16-17 40min)

reklama
kicrym no bardzo szybko. Generalnie poza tym to najbliższy termin był na początek kwietnia a tu tak szybko tylko dlatego że chwilę wcześniej ktoś odwołał tą wizytę... No i to najwcześniej jak mi się uda z badaniami wyrobić bo akurat tego dnia rano będę miała ostatnie wyniki. Więc po prostu idealnie:) Teraz żeby jeszcze babka okazała się sensowna:)

Basieniak super z tym lekarzem:)
Monia mój bąk to śpi może 1,5 godziny w porywach do dwóch. Rozłożone jest to na trzy raty. Kiedy śpi nawet nie zdążę niczego zrobić;)
Kicrym, Mateuszkowa z jednej strony fajnie, ale powiem Wam że przeraża mnie to co on teraz wyprawia. Co to będzie jak już będzie śmigać jak zły?
Mój bąk od dwóch dni bojkotuje mleko z cyca. Nic dziwnego nie jadłam więc nie bardzo wiem o co mu chodzi. Może cyc mamusi już się znudził:)

Monia moja spi w ciagu dnia 2-3h, zalezy czy ma lepszy czy grszy dzien i tez jest to rozlozone na 3 drzemki. Myslalam zeby sprobowac przestawic mala na 2 drzemki, zeby moze byly dluzsze ale jakos nie moge sie za to zabrac.

Basieniak kciuki za lekarza, oby wreszcie Wasya problemz sie skonczyly!

Wlasnie dziewczyny a co robicie jak dziecko nie chce zjesc jakiegos posilku? Dajecie cos innego? Czy wciskacie to co bylo w planie? KArola czesto bojkotuje to co chce jej dac i wtedy juz tylko mleko:/ Ona to w ogole bardzo mleczne dziecko jest;)

Aniaa - czasem Milenka nie zje całego obiadku, to poprawi bananem, albo jabłkiem.....W ciągu dnia je mleko 3 razy plus raz w nocy, Mila mleko owszem, ale bardziej ją interesuje inne jedzenie - za Sinlac z owocami dałaby się pokroić :-D:-D

Monia - Milunia śpi dośc dużo, wstaje ok 7, potem drzemka ok 10-12, potem znów zasypia o 15 i śpi godzinkę, czasem dłużej. Spać na noc idziemy ok 19-20, to znaczy o 19 idziemy się myć, o 20 już lula.

Mateuszkowa - jak mały??? Zapalenie spojówek?? To niefajne....:-(

basieniak - to świetnie, że tak sie udało z tą wizytą, masz te dodatkowe skierowania? Drogie te badania jak cholera.....:eek:

Milunia kilka dni temu sama się odstawiła od piersi, ja nie oponowałam bo i tak musiało to kiedyś nastąpić. Tak na spokojnie, dla mnie i dla niej, jest OK :-) Tylko teraz przestawia się mały brzuszek na mleczko i na razie mamy brzydkie kupy, ale dok mówiła, żeby dac jej trochę czasu....

hej,
nie dziekuje by nie zapeszyc :). dzisiaj moj synus powiedzial tata. powiedzial po wlosku (papá) zagryza dolna warge. wczoraj tez probowal i mu wychodzilo fafa, ale dzisiaj rano jak maz wrocil z nocki to uslyszal papá. caly w skowronkach

kircym egzamin mam z francuskiego. wczesniej podchodzilam do angielskiego (pisemny) ktorego nie moge zdac, wiec zmienilam na fr. tym razem jest ustny i wydaje sie latwieszy i bardzo zblizony do wloskiego wiec chce sprobowac.

jesli chodzi o spanie to moj spi jak mu sie chce. czasami zrobi sobie 30min drzemke i o mu wystarczy na pol dnia. czasami potrafi zrobic sobie drzemke po obiedzie ktora trwa 3h. staram sie jednak klas go mniej wiecej w odstepach 3h w dzien tak aby przed nocka byl odstep 4h, wtedy zasypia odrazu.

z jedzeniem nie mam problemu. maly wcina doslownie wszystko. ostanio zjadl obiadek (mix warzyw) okolo 220ml, kawalek mango i po godzinie doprawil mlekiem 240ml. staram sie aby mial dwa podwieczorki, obiadek, 3xmleko plus w nocy budzi sie na mleko.

mateuszkowa zdrowka dla synusia

sto lat dla solenizantow

i tyle zapamietalam

kkasiulka no dzisiaj się nie udało bo jak poszłam do przychodni to już byłó 35 minut opóźnienia w przyjmowaniu i jeszcze przyszła pani na wózku z dzieckiem bo lekarz obiecał ją przyjąć jak będzie miał ją z dzieckiem kto przywieść więc nie chciałam już nawet wchodzić z pytaniem o to. Jeszcze jutro przed badaniami spróbuję bo lekarz od 8 przyjmuje i zobaczę... jak nie to trudno... zapłacę za te badania... nie chcę potem czekać na kolejną wizytę bo tu już z terminem może nie być tak ładnie...
Zmykam spać:)

Witojcie:-D
U nas rączki, rączki, rączki. Ząbki + wirusówka i nie mam życia:sorry: Za to skóra lepsza - alergia pięknie znika. Oj, pietrucho, pietrucho!
Mateuszkowa no i przynajmniej trzydniówka już za Wami. Współczuję zapalenia spojówek.
Monia no to może i u Was ta nieszczęsna pietruszka namieszała...
Kasia no i dobrze, że się tak zgrałyście z tym odstawianiem od piersi:-) Muszę i ja dać Stasiowi tego sinlacu, bo mam wrażenie, że na owocach (250 ml), obiadku (250 ml) i cycu jest głodny...
Basieniak bardzo się cieszę, że udało się tak z terminem. Trzymam kciuki, żeby udało się te badania zrobić za darmo. A jakie Wam kazali zrobić przed wizytą?
Silvia nooo, pięknie je chłopak... no i wspaniale, że powiedział tata:)
&&&&&&&&&&&&&& za egzamin - ale ja wiem, że Ty zdasz!
Kic ​znów musicie przetykać kanalik? Biedactwo malutkie.

Hej kochane.
ja znowu jak po ogien, staram sie was doczytywac ale jak już siąde napisac to nic nie pamiętam i zasypiam nad klawiatura.
Za 8 dni wracam do pracy i teraz zyję już tylko tym.
Trzymajcie za mnie kciuki bo sama nie wiedziałam, ze to takie cięzkie.
Rehabilitacja Mili przynosi efekty, jest juz naprawde na dobrej drodze, zeby dogonić rówieśników fizycznie, bo psychicznie ich przewyższa, co do tego zgodne sa nasze dwie , obce dla siebie rehabilitantki i neurolog.
Nie zmienia to faktu, ze paskudnica daje ostatnio popalic i zastanawiam się czy to niekolejny skok rozwojowy. Nie śpi w nocy ani w dzień!!! Skąd ona ma tyle siły.
Kasiulka Mila tez się odstawia sama, ja jeszcze w nicy jej daje pocyckac ale mam wrażenie,zę to ta przytulkasowo bo zaraz po zjada jeszcze 120. No ale wracam do pracy i pewnie beda nerwy więcpo co mam je małej przekazywac z mlekiem. najważniejsze 6 miesięcy a własciwie 7 za nami:-D
Basieniak trzymam kciuki za badania i daj znać koniecznie. mam nadzieje, ze wszystko będzie w porządku z lekarzem. U nas dermatolog okazał sie oślica i stwierdził pieluszkowe zapalenbie skóry, coz nie przypominam sobie, zeby Mila miała pieluche na twarzy kiedykolwiek załozona...
Mateuszkowa dobrze, ze to trzydniówka, macie z głowy przynajmniej
Sylwuś jestem dumna z zięciulka i ucz go mówic Mila bo jak przyjedziemy bedzie jak znalazł,co do Mili to krzyczy Ale bardzo czesto :-)
Magia wspolczuje wirusówki bidoki wy moje , niech wam w koncu odpuści
Monia u nas jednak białko tez uczula, niestety być może i gluten. Co dziwne pomidory wcale , natomiast brokuły juz tak.
Kircym współczuje kanalikowych klopotów
Buziaki dla wszystkich

reklama
Witam sie kochane z rana..

Ja także ledwo Was doczytałam, bo czasu naprawdę mam jakby mniej :-) Dzisiejsza nocka jakby lepsza, ale nie chce zapeszać, tylko 3 pobudki. Mały już nieźle rozrabia, nawet w noc i szaleje na łóżeczku. Miałam nadzieję, że to "nocne raczkowanie" to tyko jednorazowy wyskok, ale nie - wczoraj było podobnie.. skończło się jednak na obróceniu na brzuszek i uśnięciu na 3h! Dla mnie szok, bo on nie lubiał spać na brzuszku a tu proszę..
Cały wieczór go bolał ten brzuchol..aż sie martwiłam, bo po czym? Nie jadł zupki - pogardził i niemal cały dzień na cycu nie licząc sinlac i owoców.. no ale na szczęście już przeszło.. Teraz baraszkuje na łóżku.

basieniak, super, że tak szybko udało sie z wizyta
wisienko, tulę.. życzę aby powrót był bezbolesny
kkasiulka ooo to Mila juz się odstawiła? Mój mały to sam sie nie odstawi- widze to.. szuka cyca, ale od kwietnia sama go odstawiam
daga, sto lat dla córci - spóźnione, ale szczere
Mateuszkowa, by szybciutko pozbyć się tych chorób...
Magia, pietrucha? ja nie daje małemu..super ze nie ma alergii ale znowu sie do was przypałetało dziadostwo - buuu

Miłego dnia kochane

Do góry