reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
Cześć :-)

daga - przeprowadzka to dobry moment, żeby przenieść maluszka do swojego pokoju. To zależy jednak od tego jak mała śpi w nocy, Milenka budzi się tylko raz, na jedzonko, jakbym się teraz przeprowadzała to spokojnie do drugiego pokoju.

Buziaki dla wszystkich solenizantów! :-)

Mateuszkowa oby to nic poważnego i szybko przeszło:)
daga no u mnie mała od pierwszych dni śpi u siebie w pokoju i jakoś jestem tak wyczulona, że każdy ruch usłyszę;) a z karmieniem to mam tam wygodny fotel i mi to odpowiada... i myślę, że jak kkasiulka pisze, jak i tak będą zmiany to może to dobry moment...
a ja w końcu nie wytrzymałam bo mała przez ostatnie 3 tygodnie przybrała zaledwie 35g i poszłam do lekarza.... nie było łatwo ale akurat ktoś odwołał wizytę i pani zadzwoniła, że mogę przyjechać (oczywiście akurat jak ciasto do piekarnika trafiło;) ) No i lekarz obstawia refluks więc dał nam debridat i sierowanie do gastroendrologa no i kolejne badanie krwi z żelazem i tsh.... i za 2 tygodnie niecałe mamy kontrolę... zobaczymy...

Właśnie mój mąż mówi żeby też około roku ją przenieść. W czerwcu jedziemy na wakacje do Polski, wracamy w sierpniu. Tam będzie spała z nami w pokoju, więc nie wiem czy warto teraz ją przenosić do innego pokoju, później brać do siebie i znowu odstawiać.

Dziewczyny macie może do polecenia jakiegoś dobrego gastroenterologa w warszawie lub okolicach?
Magia twój starszy syn chyba miał refluks o ile dobrze pamiętam - gdzie się leczyliście?

Witam:)
My po wizycie kontrolnej u okulisty, umówieni na zabieg na piątek, więc proszę o kciuki:)

Daga i pierwszy syn i teraz Liwka od pierwszych chwil śpią u siebie. Wg mnie to nie wpływa na bezpieczeństwo malucha:) Przy synku miałam wygodniej bo miałam sofę w pokoju więc jak było za dużo pobudek to się kładłam u niego, teraz już sofy nie ma,no bo stoi łóżeczko Liwki:-pkursuję kilka razy w nocy i tyle, zdążyłam się przyzwyczaić:) wg mnie rok to za późno, pamiętaj, że mała też się przyzwyczaja, że śpi z Wami:)
Basieniak oby wyniki były prawidłowe!trzymam mocno kciuki, żeby nic poważnego się nie ujawniło:)
Zuzu oby to nie płuca:) zdrówka i daj znać co tak Was męczy:)
Monia to trzymam kciuki, zeby zmiany się już nie pokazały:) no i powodzenia u dentysty:)
Basieniak mi się marzy zmywarka, tylko mam tak małą kuchnię, że nie mam jej gdzie wstawić:eek:też bym pośmigała na łyżwach:) super:)trzymam kciuki za wizytę u dermatologa:)
Ela dobrze, że już choroby odpuszczają!no i brawa dla M:)
Mateuszkowa daj znać co lekarka powie:tak:zdrówka!

Już mi dzień zleciał, muszę lecieć po starszaka:) papa

I jesteśmy.....ufffffff plucka oszkrzela czyste! ten okrpny kaszel to z katartku..... mowi ze gesrty i dlatego....... tylko ze ja nie zauwazylam zeby mial splywający....... no cóz ..... tylk sól morska do noska i frida..... tylko jak zobaczy fridę to zanosi się z placzem wyrywa sie itp .......echhh biedaczek! Dzięki za kciukasy pomogly. Chcialam dac mu butle.... zrobilam 100 mm i dupa 10 min placzów az się zanosil i cycek poszedl...... nie wiem jak go znów nauczyć raz wypije raz nie....... a szkoda mi jak placze

Ja też wpadam na chwilkę, miałam być u dentysty, ale niestety musiałam odwołać wizytę, bo mała tak strasznie zaczęła plakać - chyba bolał ją brzuszek bo to było okropne darcie. Dałam jej Espumisan i Viburcol, zwymiotowała trochę potem i się uspokoiła. Normalnie szok - już dawno tak nie płakała...

zuzu, fajnie, że to nic poważnego, zdrówka jeszcze raz...

kicrym, &&&&&&& za piątek!

basieniak
, ja niestety nie z Twoich okolic więc Ci nie pomogę odnośnie lekarza.

Magia ciesze sie ze odnalazlas alegren :-)
Wydrusia widze ze Lilcia to taka przylepka mamusi ;-) Jestem pewna ze jakbym teraz zostawila Jowite na caly dzien to byloby to samo co u ciebie :-)
Teska trzymam mocno kciuki &&&
Silvia jak Alex bedzie starszy to bedzie bronil mamusi :-D
Orchidea super ze Michasia jest grzeczna
kicrym &&&
Zdrowka dla wszystkich!

My zaraz wybieramy sie na spracer. Dopiero przestalo padac i sloneczko wyszlo, wiec uciekamy. Milego wieczoru.

reklama
hej,
my mielismy dzien pelny na obrotach. rano 2h francuskiego. potem zakupy i zabawa z Alessandrem. dzisiaj wyjatkowo mega aktywny. dotego nie mam zbyttnio czasu na bb - szykuje sie do egzaminu wiec kazda chwila jest mi potrzebna. egzamin bedzie miedzy 19-23 lutym jak bede w Rzymie. czekam na odp prof. wiec mam malo czasu.

zuzu ciesze sie ze nic powaznego i zdrowka zyczymy.
kicrym kciukasy zacisniete za piatek
mateuszkowa &&&&&miejmy nadzieje ze to przez zabki. daj znac co i jak
monia,basieniak,kkasiula :*
daga jak pisaly dziewczyny to dobry moment by przenies niunie do swojego pokoju. moj Aleksik spi u nas w pokoju z nami w lozku. a stalo sie to dlatego ze my duzo podrozujemy. hotele,w gosciach i maly spal razem z nami. i tak sie przyzwyczail ze lozeczko traktuje teraz jak plac zabaw. zjednej strony jestem przeszczesliwa ze spi znami. niedopisania emocje jake przechodze jak sie we mnie wtuli i glaszcze mnie po twarzy( pomine te zamachy jakie zrobi :-)) zdrugiej wiem ze to jest zle bo im starszy to jest wiekszy problem by spal sam. probowalam metody ktora zastosowala Corin, ale juz pisalam ze sie to odbiilo na malym i na nas. dotego mam wymowke: lekarz mi powiedzial by lepiej aby dziecko doo roku czasu spalo znami w pokoju, dla bezpieczenstwa- historia smierci lozeczkowej. mialam juz kilka nocy gdzie maly mi sie zakrztusil slina i nie mogl oddychac. dobrze ze jeszcze nie spalam i zareagowalam odrazu. bede cierpliwa sprobuje latem go przenies do swojego pokoju, jak nie to bede cieprliwa jak sam zdecyduje. mowi sie trudno.

milego wieczoru

Do góry