reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

hej kochane, ja na wyjezdzie więc okazuje się, że czasu jeszcze mniej niz w domu..hehe nie wiem jak to się dzieje..Dzisiaj byłam na zakupach a mama mi została z Tymciem, poradziła sobie super! Dwa razy uśpiła (gdzie mój mąż ma problem), dwa razy nakarmiła (kaszka, mleczko z butli) ach te babcie:-D:laugh2:

U nas olbrzymi skok, więc i noce kiepskie.. Tymek budzi mi się nawet co godzinę a od 2 w nocy już marudzi i stęka i jęczy i co tam jeszcze.. a od 4-5 już chce być na nogach..no ale mam nadzieje, ze to minie - oby!!

Wybaczcie, że się nie odniosę, ale doczytać miałam kiedy a nie pamiętam wszystkiego, więc

daga, u nas Tymek śpi w naszej sypialni. Pierwsze dwa karmienia w łóżeczku, później go biorę do siebie (ob mi sie budzi 5 razy w nocy). Przeniesienie malca sama planuje na okres letni..
basieniak, ja nie pomogę..nie znam..ale może wpisz w google najlepszy lekarz z tej dziedziny i na forach kogoś polecą?
sylwia, podziwiam Cię za chęć nauki - buu, powodzenia na egzaminie

Życzę Wam super nocki, całuski

reklama
Hej!

U nas standard - noc średnia, wczorajszy dzień marudny. W sumie nic nowego.

konwalianka, dobrze,że te babcie :tak: wiem coś o tym :-D

sylwia, &&&&&&& za egzamin :-D

daga,
sto lat dla Jowitki!!!!!!!!!!!!!

Mateuszkowa, no i jak po wizycie? Jak mały?

Hej dziewczyny! My się w miarę wyspaliśmy. Wieczorne usypianie idzie nam coraz lepiej:) Z nowości to Bartuś radzi sobie świetnie z raczkowaniem. Już nawet goła, śliska podłoga nie jest mu straszna. Oczywiście jak chce szybciej do celu dotrzeć to bawi się w żołnierza na poligonie:)
Daga bączek też z nami śpi. My za bardzo nie mamy wyboru bo mamy dwa pokoje więc jeszcze trochę razem pośpimy zanim zrobimy mu oddzielny pokoik.
Konwalianko miłego wypoczynku.
Sylwia powodzenia na egzaminie.
Miłego dnia wszystkim życzę:)

CZESC MAMUSIE..

Po wczorajszej wizycie okazalo się ze maly ma 3dniowke – już go wczoraj w poludnie zaczęło wysypywac i zapalenie spojówki.. jest już duzo lepiej, dostaje kropelki do oczy i nystatyne..

Silwia – już teraz &&&& za egzem i zapal do nauki ;-) wspomagaj się czekoladka :) mój tez robi takie „zamachy” na mnie i meza, nazywamy to ze robi „ bam bam” jaka jest na rekach najczęściej celuje w twarz :p

Daga – mój maly spi sam w łóżeczku, ale w pokoju z nami, ostatnio jak tak gorączkował wzielam go do nas – nie wyspal się ani on ani ja.. mysle ze wyprowadzimy się z jego pokoju jak będzie miał z 1,5 roczku.. i sto lat dla coreczki!

monia - czyli to pewnie pietruszka?? oby malutka brzuszek juz tak nie bolal!!

kicrym - &&&&&&&&&&&& za wizyte w piatek!!!! oby poszlo szybko!!

basieniak - && zebys znalazlam szybko odpowiedniego lekarza i zebyscie szybko uporali sie z tym

zuzu - powidzenia w odstawianiu, dobrze ze maluszek ma tylko katarek i to nic powazniejszego! moj tez ryczy na widok fridy :( i tylko maz umie mu ta frida szybko glutki wyciagnac..

wisienka - uszka do gory! dasz rade !! :-)

anetka - no to ladnie zasuwa twoj synek :-) musisz miec oczy dookola glowy!

Wybaczcie ze nie odniose się do pozostałych postow ale zwyczajnie nie mam glowy, maly ma chyba jakis skok znowu, zeby chca wyjsc a nie moga wiec jest marud na calego.. - wpadlam tylko przelotem ..
Sciskam wszystkie..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mateuszkowa, to dobrze, że Małemu już przechodzi...A te wczorajsze bóle brzuszka u Kingi to nie przez pietruszkę, bo ja jej już kilka dni nie daję aż ta alergia? ustąpi całkowicie. Już tych zmian w ogole nie widać i od czwartku znów podam pietruszkę. Wczoraj zjadła marchew z ziemniakiem i dodałam pół łyżeczki oliwy z oliwek. Od kilku dni tak jadła i nic jej nie było, coś wczoraj musiało zaszkodzić. Zobaczymy dziś - dam jej ten sam zestaw.

Hej:)
Monia a może ta marchewka ją zapycha??jak je codziennie to może jelitka nie umieją przetrawić:)
Mateuszkowa dobrze, ze wiecie co małemu było:) super, że już przechodzi:) oby te zębiska w końcu wyszły!
Anetka no to młody na całego ruszył:) teraz się zaczną wędrówki:) fajnie:) też czekam aż moja Liwka zacznie raczkować:)
Konwalianko no babcie są the best:) oby nocki się poprawiły, u nas też ciągłe pobudki, powoli zaczynam młodą odstawiać od (.)(.) bo już nie mam siły:/
Silwia a z czego egzamin masz?uff z jednej strony się cieszę że już mam to za sobą, a z drugiej brakuje mi uczelni:p chyba zacznę jakąś podyplomówkę od września:)kciuki trzymam:)
Monia buziaczki w brzuszek :*
Zuzu super że oskrzela czyste!polecam inhalacje na katar:)zdrówka!

Ja dziś byłam w Zusie, pozałatwiałam, jutro US mnie czeka, bo dziś już mi się nie chciało iść:)
dziś mam zamiar pierogi robić:) zachciało mi się :p
miłego popołudnia:)

pusto tu dziś a niby nie weekend....
a nam udało się małą zapisać do gastroenterologa na 15 lutego:):):) normalnie bomba:) jak zadzwoniłam to podobno akurat ktoś zmienił termin wizyty. Mało, że niedługo to dosłownie najszybciej jak to jest możliwe, żebyśmy się wyrobiły z badaniami jakie trzeba zrobić przed wizytą:) jeszcze tylko muszę dzisiaj wieczorem spróbować podejść do lekarza czy wypisze nam skierowanie na wszystkie badania bo wymagają więcej niż nam dał.. no nic jak nie to zapłacimy... 105zł jakoś przeżyjemy bo wolę jednak mieć już te badania a nie czekać na skierowanie od gastroenterologa i na kolejną wizytę czekać już dłużej...

No faktycznie pusto tu dziś....
Próbowałam dac Kindze tą marchew z ziemniakiem, ale w ogóle nie chciała jej jeść - spróbowała 4 łyżeczki i płacz, zaciśnięta buzia i koniec jedzenia. Podejrzewam, że to moje wykonanie obiadku jej nie smakuje, bo obiadki i zupki kupowane, tj. marchew z Bobovity i zupkę jarzynową kupną wcina aż się uszy trzęsą. Więc chyba już jutro podam jej tą zupkę jarzynową z pietruszką i poczekam kilka dni czy alergia znów się pojawi. A jeśli wróci to muszę wrócić do marchewki.

Siedzę i słucham o małej Madzi i już coś mi się robi...Malutkiej tak strasznie żal aż serce pęka...

kicrym
, być może marchew zapycha ją. No ale zaparć nie ma. U mnie też dziś pierogi :)

basieniak, to super, że tak szybko się udało załatwić wizytę do lekarza! &&&&&&&&&&&& za 15 lutego :tak:.

Mam pytanie - ile ogółem godzin w czasie dnia śpią teraz Wasze dzieciaczki???

reklama
Do góry