reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

basieniak jeżeli chodzi o alergologa na nfz to ciężko się umówić każą dzwonić pod koniec stycznia lub początek lutego aby zapisać się na marzec a myślę, że przez te głupie wymogi co do recept będzie jeszcze gorzej. na 5 przychodni do których dzwoniłam tylko jedna zapisywała już na marzec tak więc idziemy 6. 03 ale jak jutro nie dostanę recepty ze zniżką i będę musiała płacić 100% to chyba pójdę prywatnie bo do 6.03 trochę puszek pójdzie i chyba bardziej będzie się opłacało zapłacić za prywatną wizytę i mleko kupić ze zniżką.
nie znam żadnego dobrego alergologa. na razie idę głównie po zaświadczenie aby mieć tańsze mleko a jak nie będzie mi pasował to już na spokojnie poszukam innego.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny!
Znowu miałam małą przerwę od piątku ale ciągle w biegu, ciągle coś..
Przepraszam, że nie odniosę się do Waszych postów ale pomieszało mi się co która pisała :/

My w piątek byliśmy u gastroenterologa. Lekarka sprawiała dobre wrażenie, mimo, że zapisani na godzinę czekaliśmy dwie :/// Wizyta trwała średnio pół godziny. Zleciła nam badania (byliśmy wczoraj) a w piątek mamy usg wątroby. Jutro spróbuję zadzwonić czy są już wyniki. I tak, jeśli próby dalej będą rosnąć to będziemy musieli iść do szpitala na szczegółowe badania. Jeśli wyniki będą spadać to będziemy kontrolować je raz na miesiąc aż dojdą do normalnego poziomu. Lekarka powiedziała, że często niemowlęta mają podwyższone te próby wątrobowe ale ok 6-8 miesiąca się one normują. U Mateusza zastanawiające jest to, że one wzrosły zamiast stopniowo maleć. :( Jejku mam nadzieję, że te wyniki będą już lepsze.. Patrząc na Mateusza lekarka powiedziała, że widzi zdrowe dziecko, nawet nazwała go coś w stylu pulpeta/kluseczki, że tak dobrze wygląda i aż się zdziwiła jak zajrzała do siatek centylowych i wyszło, że Mateusz jest między 3 a 5 centylem.

W sobotę był Dzień Babci - laurka wyszła superowo :))) W niedzielę był zgrzyt z mężem (całe szczęście zażegnany tego samego wieczoru), a wczoraj Mateusz złapał katar czyli miałam całą noc zarwaną :/ Mam nadzieję,że dzisiaj będzie lepiej...

Gdzie podziewają się stare wyjadaczki?? hop hop?? ;)

asica - przykro mi z powodu straty pracy przez męża, ale DACIE RADĘ!! niema innego wyjścia!!!!! &&&&&
basieniak - oby problemy jedzeniowe szybko minęły, myślę , że wagą nie trzeba się aż tak bardzo stresować. Gorsza sprawa z tymi wymiotami, dlaczego?? Idź do tego gastrologa..

Pozdrawiam wszystkie mamusie!!!
No i 100 lat dla wczorajszego solenizanta Tymusia :))) i wszystkich wcześniejszych bąbli!!!
buziaki

Witajcie kobietki :). Ja niestety tylko na chwilę. Ostatnio rzadko tutaj zaglądam, bo wrócilam do pracy i cierpię na chroniczny brak czasu. Maluszkiem zajmuje się babcia, a ja robię sobie 1-godzinną przerwę w pracy i przyjeżdżam do synka, zeby go nakarmić i pobawić się z nim. Synek na szczęście nie przeżywa tak bardzo rozstań z mamą.
Chciałam zapytać o jedną rzecz- stare lipcówki wspominały kiedyś o prezencie- pamiątce dla rodziny ś.p. Mailuj. Mam kontakt z jej córką i ona wie (chyba była na forum BB), że coś planujecie przygotować. Czy możecie napisać jaki ma być to prezent, co przygotowałyście?Bo chyba przeoczyłam wpisy na ten temat...
Przy okazji mam bardzo radosną wiadomość, która na pewno was ucieszy i uspokoi- dowiedzialam się, że Krzysiu bardzo dobrze się rozwija i jest baaaardzo pogodnym dzieckiem. Rodzinka dobrze sobie radzi, do domu ś.p. Mailuj wprowadziła się babcia, która zajmuje się Krzysiem.

Ostatnia edycja:
reklama
Corin, no właśnie, szkoda że zeszłyście z głównego wątku z tym? Ja też bym się chętnie przyłączyła..
Evelinko, dziękuje za informacje o Mailuj, dobrze że z Krzysiem wszystko w porządku i rodzina daje sobie radę.. dobrze..

Do góry