reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Hej mamusie!
U nas nocka przespana..
Maly ma alergie/uczulenie na banany ( raczej pewne ) myślałam ze alergia to tylko zmiany skorne, inna kupa, a tu prócz tego pojawily się : brak apetytu – chce jesc ale nie chce, ogolne rozdrażnienie, maly był bardzo niespokojny – nie była to kwestia niewyspania, marud jakich Malo.. banany poszly w odstawke i jak reka odjal! Wysypka już się nie powieksza, a blednie, zachowanie malucha znacznie lepsze.. mam nadzieje ze już nic malego nie uczuli..
Magia – sto lat dla synka
Wydrusia – no piekny macie ten pokoik :)
Miczka – jeszcze troche i maly sam pobegnie ;-)
Wisienka – no to brawo dla malutkiej! Terz to już Pojdzie „z Gorki „ ;D
Konwalianka – oby malemu nic nie wyszlo !!

reklama
Hej dziewczynki:) My już od jakiegoś czasu na nogach. Bączek uskutecznia polerowanie podłogi.
Przez zatkany nosek wybudza się w nocy, ale to jest nic w prównaniu z usypianiem. O ile do tej pory mieliśmy problem z wieczornym usypianiem o tyle teraz nie ma znaczenia które to jest. Jak tylko ląduje w łóżeczku od razu przewraca się na brzuch lub buszuje po całej długości łóżeczka i nie ma takiej siły która zatrzymałaby go na pleckach lub boku.
Wisienko super że Mila robi postępy. Teraz będzie już tylko lepiej:)
Monia Bartolini nie przepada za Gerberem woli bobovitę. Chociaż on wogóle nie przepada za owocami. Muszę go oszukiwać i z kaszką mieszać.
Magia sto lat dla Stasia!!!

No to ja wpadam i wypadam Lila dziś masakra... Noc pięknie ale za to od kiedy otwarła oczy płacze :-( ... Buziaki dla Was i maluszków... Odezwe się jak się troche uspokoi

Witam rankiem:)
Oliwcia śpi, ja się zaraz zabieram za jakieś śniadanko, no i dziś chyba będę debiutować w gotowaniu dla małej:-pzobaczymy co mi z tego wyjdzie:happy2:
Wydrussia oby szybko maruda poszła precz:tak:
Anetka to masz ruchliwe dziecko:-Doby szybko pozycja na brzuszku mu się znudziła i zasypianie szło bez problemu:happy:
Mateuszkowa super, że wiesz co go uczula!przynajmniej możesz mu ulżyć nie podając alergenu:tak:a może ząbki na maksa atakują?
Magia sto lat dla maluszka!
Konwalianka, Monia
u nas też zęby atakują:baffled:młodej leje się z buzi a paluchy non stop tam czegoś szukają:happy:oby jak najszybciej się pokazały:)
Wisieńka super, że macie postęp!Brawa dla Milki:) oby z jedzniem też tak pięknie poszło:tak:
Miczka widzę młody już ciekawy co tam w szufladach siedzi:-D

Miłego dnia!

hej, wpadam z kawką

Nocka u nas znośna, tzn dwie dłuższe pobudki na "zabawę" i jedzenie o 6. Nie narzekam bo mąż zabrał Małego rano i pospałam do 9. Teraz pierwsza dopołudniowa drzemka w toku. Już przerwana standardowo po pół godzinie ale wygląda na to, że jeszcze sobie przysnął i dosypia. Znaczy wypiję kawę do końca :D:D

Wisienko cieszę się, że Mila robi postępy. Jeśli przeszła do czworaczej to najgorsze powinno być za Wami, tak przynajmniej twierdzi nasza rehabilitantka.

Konwalianko trzymamy kciuki żeby nabiał przeszedł próbę! I oby to był koniec Waszych alergii!

Stasieńku rośnij zdrowo, sto lat dla Ciebie! Buziamy Cię mocno w sam czubek noska!!

Mateuszkowa też się macie z tymi alergiami. Najważniejsze, że przyczyna znaleziona.

Anetkaa Szymek ma tak samo. Jak tylko do łóżeczka to od razu hop na brzuszek. Dlatego od jakiegoś czasu zasypia głównie z moją ręką. Chyba że już jest bardzo zmęczony to czasem uda mu się zasnąć samemu.

Wydrusia całusy dla naszej Łobuziary :D:D i niech już nie płakusia...

Kicrym oby Oliwce posmakowała kuchnia mamy ;)

Resztę Mamuś ściskamy!

a moj maly to takie glownie cyckowe stworzonko, powoli probuje tego czy tamtego, ale bez pospiechu, najbardziej smakuje cycus i tego sie trzymamy

Hej dziewczyny!

U nas nocka nie najgorsza tzn. daleko jej do dobrych, Mateusz budził się co dwie godziny na jedzenie ale pocieszające jest to że w sumie ładnie od razu zasypiał, więc zawsze to już lepiej. Generalnie ja byłam masakrycznie zmęczona po poprzedniej nieprzespanej nocy i za każdym razem jak wstawałam to walczyłam na maxa żeby nie zasnąć na siedząco.
Kataru dzień drugi. Póki Mateusz nie zaczyna płakać to jest bardzo znośnie tak, że stwierdziłam że nie będę odwoływać jutrzejszej rehabilitacji.

Miczka - ależ masz już dużego synka.. 7 miesięcy fiu fiu ;) 100 lat dla Stasia :)) super, że robi postępy!! my czekamy na zwolnienie z dwóch rehabilitacji w tygodniu na jedną. Ale wstępnie do końca lutego będziemy chodzić dwa razy.
Wisieńka - gratulacje na Mili :))) Mój ciągle nie może się oderwać od podłogi, coś tam próbuje ale opada ze złością :p

Mateusz uskutecznia już drugą drzemkę dzisiaj a ja dalej w pidżamie :p idę się ogarnąć :)
aaa dzisiaj po 13 będę dzwonić o wyniki Mateusza, jejku aż się boję.. a na 17:40 mamy usg bioderek.. stresujący dziś dzień. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!!!

buzki!

reklama
Do góry