reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

basieniak, nie wiem co Ci kochana poradzić... tulę...:-(

Mateuszkowa,
a w ogóle to już miałaś @ po porodzie???

daga, u mnie to samo z @, miało po porodzie mniej boleć, a tu lipa :no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i tak samo obfite, że szok!!!

asica, duuużo picia małemu! jak nie chce butlą to łyżeczką. Moja też butlą nie chce :tak: Jest jeszcze taki lek, moja bratowa daję córce na kolki i wzdęcia, nazywa się Debridat i jest ponoć świetny, tylko, że jest na receptę. Albo Esputicon - też na wzdęcia.

reklama
basieniak - idz tak jak mowisz, niech mala przebadaja bedziesz wiedziala czy taki jej urok czy cos nie tak ( oby to pierwsze!!! )
monia - a pewnie ze mialam :p 3 razy zawitala "gadzina" hehe, nie powiem zeby za tym tesknila no ale..
ememte - moj tez sie obraca jak twoj - woli przez prawie ramie..

Ja jak zwykle, gdy zbliza sie kolejny wazny moment, pol roczku wielkimi kroczkami, ciagle czasu brak , by do was zajrzec, moze kiedys to sie zmieni, ciesze sie, ze nadal tu jestescie, to taka oaza co sie nie zmienia. Maly rozwija sie swietnie, 7,53kg i 70 cm a byla z niego taka kruszyna 52 cm, teraz rosnie z niego prawdziwy mezczyzna.

ememte - nie ma sprawy ;-) Moja też sie przekręca tylko na jedną stronę, nie martwię się tym. Zawsze jedna strona jest silniejsza

basieniak - a jak te wymioty wyglądają? Ma torsje? Tak jak dorosły?, czy na przykład przy odbiciu jej się troche uleje? Mojej siostry córa, alergik potworny, ulewała tak mniej więcej do 6-7 miesiąca. Taki urok, objaw alergii, niezależnie co i jak zjadła, wypiła. Tylko ona to określała właśnie jako ulewanie, nie wymioty....Do 6 miesiąca układ pokarmowy dziecka może być niedojrzały i może dziecko ulewać. jeśli przy tym nie płacze, jeśli nie jest to kwas (wiesz, taki brzydki zapach przetrawionego już jedzenia) lekarze zalecają spokój, ale obserwację.....Aczkolwiek - ze względu na słaby wzrost wagi, poszłabym do specjalisty..... A z tymi centylami to jest tak, że dziecko może być w 3 centylu (bo może być drobnej budowy), byle z niego nie spadało. Czyli jeśli od początku jest w 3 i tak sobie powolutku na nim rośnie, to jest OK. Najgorsze są skoki, raz 50, a za kilka tygodni 3. Nie dziwię Ci się, że sie martwisz. Moja siostra dziś u mnie będzie. Podpytam ją co robiła z tymi ulewaniami.

kwoka - witaj!! Jak dawno Cię nie było. Pisz co i jak u Ciebie :)

kkasiulka no nie jest to ulewanie. Ulewała jak była mniejsza a teraz jei nagle ma odruch wymiotny jak u dorosłego i wraca wszystko co zjadła... a z centylami wiem, że jest jak piszesz ale ona startowała z 25 centyla i tak stopniowo spadała... ostatni zaczęła ładniej jeść i przybierać więc się na tym 3 centylu zatrzymała a w ostatnim tygodniu nie tyle że mało przybrała a wręcz straciła...

reklama
kwoka witaj, zaglądaj do nas częściej..
asica, tak mi przykro.. pocieszający jest fakt, że dzieciątko macie zdrowe a reszta się ułoży.. dacie radę
basieniak, ech.. tak mi przykro, że znowu się meczycie z tym niejedzeniem..oby w końcu przeszły te dolegliwości.. a debridat jest raczej na pracę jelit i zatwardzenia..nie wiem czy na wymioty także..
kasia, witaj :)a

aaa i moje dziecko nadal nie obraca się na brzuszek ani plecki z brzuszka:rofl2: taki leniuch..ale z drugiej strony max się podnosi na nóżki i jak tu wrzucić wszystkie bąbeki do jednego worka!

Do góry