reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Hejjj mamusie !!!niewiem czy doczytam ,szczerze w to watpie wiec wybaczcie ze nieodniose sie do postow:sorry2:u nas nocka minela okej po 20 zasnela obudzila sie o 4 na amku,w srode idziemy na szczpienie mam nadzieje pojde gladko ,no i zobaczymy jak wagowo ta moja kruszyna.z tego co pamietam to MONIA napewno niezarazisz malej ta opryszczka niemartw sie ,Wisienko tule&&&,Asica jak sie trzymacie ???co do pampkow my mamy Dade biedronkowa,Miczka u mnie tez chroniczny brak czasu na wieksze wywody ,Kicrym a u nas nawet sporo sniezku,pozdrwiam wszystkie mamusie!!!

reklama
asica, to dobrze, że mały ładnie przespał noc, oby już było coraz lepiej:tak: mojej małej też pomaga Viburcol,...

Anetkaa, sto lat dla Maluszka!:-D:-D:-D:-D

A ja nie wiem, czy dziś jeszcze tu zaglądnę, może się uda... a jak nie - to życzę wszystkim miłego weekendu:-) Idę trochę ogarnąć w domciu, jeszcze prasowanie czeka. ech...

Ja też tak w między czasie...mały tak buszuje,że głowa boli hi hi :cool2:
Myślę, że nie trzeba będzie hulahoopu kupować :)

Konwalianka To Szymuś też ma III drzemki jak wstanie później :) tzn gdzieś koło 8,wtedy ta jedna odpada....Niestety sam nie zasypia nawet w dzień :(

Ale wszystkie mówicie , że dużo śpi - myślałam, że prawidłowo:tak:

Monia faktycznie 1 dzień starsza jest ,Szymo też prawie z 22 bo o 2 się urodził,a prawie była 00.00 jak miałam parte,apotem akcja się wstrzymała:D

Ostatnia edycja:
Hej

My dzisiaj sami na placu boju. Mąż pojechał do swoich rodziców. Bez nas bo zostawia auto u znajomych na warsztacie. Wraca jutro pociągiem więc nie chcieliśmy się tłuc z Maluszkiem. Póki co od rana zrobiłam więcej niż przez tydzień kiedy jesteśmy we troje :D:D Szymuś mamę oszczędza, grzeczniutki dziś jak nigdy (tfu tfuuu...). Od godziny bawi się sam w łóżeczku.

Wisienko tulę Was mocno i trzymam kciuki żeby ta zła passa szybko od Was odeszła.

Ależ bym zjadła pączka z dziurką....

hej,
ja nie wiem od czego zaczac. wczoraj kolejny wieczor walki by zasnal sam w lozeczku. 50min placzu, krzyku i nie pomoglo od polnocy wybudzal sie co 15min. wzielam go wtulil sie we mnie i spal na rekach, ale jak go probowalam odlorzyc do lozeczka to placz. az w koncu spal ze mna. wtulony tak ze raczkami trzymal moje ramienie. jak sie poruszylam to on trzymal jeszcze mocniej. o 5 pobodka, soczek a 8 butelka. w dzien sam sie nie pobawi, albo ze mna albo na rekach. jedyne miejsce gdzie sie bawi sam to lozeczko i karuzela, ktora ciagnie az mu spadla. ja sie masakrycznie czuje. wczoraj krew z nosa poleciala. czuje nacisk miedzy nosem a oczami i bol jakby mi ktos butem w nos walna.
mateuszkowa podrzuc troche sniegu do mnie
Samea witaj. z tym spaniem to wyczytalam ze powinno byc 2 drzemki 1h kolejna 1,5h i odstep miedzy nimi 3 godziny i odstep przed pojsciem spac 4h
Miczka hoho 1h bawi sie sam. moje marzenie
teska &&&&&&&&&&&& za szczepienie
asica powodzenia z organizowaniem swieta dziadkow
kicrym,monia,basieniak :*
anetaaa sto latek dla niuni
wisienka dobre wiesci z noga, plecami. no to synowa tez waleczna. oby pani reh. pomogla. ucaluj Mile
konwalainka dla Tymusia :******

milego weekendu

Muszę się trochę pozalić:( ważyłam małą jak co tydzień i mimo, że oststnio było już tak ładnie to dzisaj 6615g.... więc 75g ale mniej niż tydzień temu:( no i znowu obiadek wrócił:( kurcze no.... i tak w kółko... już chwilę jest lepiej i znowu koniec radości z poprawy...

my juz po imprezce - wyszlismy jako pierwsi bo maly byl juz tak umeczony ze glowa mala..tlum ludzi, darli sie:confused2: spiewali, przekrzykiwali jeden drugiego:confused2: wiec atmosfare bynajmniej nie sprzyjajaca maluchom.. solenizantka tez miala napady ataku zlosci i rozpaczy ale ze starsza o pol roku to juz inaczej odbiera..
nazarlam sie jak nie wiem:sorry2:

silwia
- snieg podeslalam gdzie sie da i zostalam bez niego :-D
basieniak - a teraz nasze maluchy nie tyja mniej niz na poczatku ?? my przybralismy teraz 0,5 kg za miesiac a przedtem bylo po ok 1kg a nawet ponad ..tak sobie mysle a moze zageszczaj kleikiem kukurydzianym albo ryzowym te obiadki to moze pozostana w brzuszku malej na dluzej ?? albo ma ona bardzo maly zoladeczek i pol malego slooczka to juz wielka wyzerka dla niej ?

Witam wieczornie, jeszcze raz dziekuje za wsparcie.
U nas dzień minął spokojnie, zato noc się zapowiada nie bardzo bo Mila co chwilę się budzi z płaczem. Zęby? Brzuszek? Nie ma juz pojęcia. Ma wysypane skaza policzki i zmiana mleka nie pomogła, chyba musimy udać sie do pediatry.
Basieniak współczuję ci z ta wagą u nas też nie ciekawie, Mila ma bunt jedzeniowy, mysle, ze wazy jakieś 6900 ale dawno jej nie wazyłam i jak pójde z ta wysypką to sie przekonamy.
Mateuszkowa wzazdroszczę obrzarstwa, ja na diecie od nowego roku. No a nasze maluchy niestety nie imprezowe, Mila świeta odreagowała strasznie.
sylwia mi sie wydaje, ze teraz to ten okres strachu przed opuszczeniem u was, u nas chyba tez się zbliża a ja niestety 15 lutego do pracy. Trzeba przeczekać i bawić się w nie ma jest i akuku.
Samea moja Mila ma dwie drzemki. Wstaje ok 8 i zasypia 10.30 -11 spi 1 lub 1,5 godziny i kolejna drzemka 14.30 tez około 1,5 godziny o 18.30-19 idzie spac i w nocy je raz o 4-5 a od tej pory co 3.5 -4 godziny. Ale kazde dziecko ma swój rytm i jak potrzebuje częściej albo więcej a noce są w porządku to ja bym na siłe nie zmieniała
asica, miczka, monia, anetkaa,teska, konwalianka buziam

Hej. Wczorajsza noc była jednorazowym wydarzeniem. Dziś moje dziecię znów dało popalić :tak:
Tak więc znów hurtowe ilości kawy w kroplówce :-D:-p
Teśka - trzymamy się bo musimy :happy2: My też mamy w przyszłym tygodniu szczepienie . &&& za Wasze.
Monia - wczoraj mu nie dałam bo nie chcę za często i nie spał. Dziś dam i zobaczę.
Silwia - jak się czujesz? Może to zatoki. Tulę :* Jak dziś nie pojedziemy do dziadków to może na tyg. Zależy o której mąż z pracy dziś wróci. Buziam.
Mateuszkowa – gadaj coś pysznego jadła! Oj, przez to przejedzenie chyba czary nie podziałały :no::-p:-)
Wisienka :*
Pozdrawiam wszystkie lipcowe mamy!

Dziewczyny co podajecie dzieciaczkom jak boli brzuszek?

reklama
hej kochane!
u nas wczoraj intensywny dzień, ale Tymuś był mega grzeczny i wszystkich czarował.. super się awił na imprezie i poszedł spać o 20.. niestety do 24 obudził się 4 razy, ale cóż.. później jeszcze kilka razy no wiec jestem średnio wyspana..

czy Wasze maluchy też tak mają? chodzi mi o długi sen.. rano mam wrażenie, że ma problem z wybudzeniem się mimo, że chce i płacze, bo ciężko mu się obudzić.. naprawdę rzadko się zdarza, że mały obudzi się sam..często muszę mu pomóc, mówieniem do niego, mimo że płacze i się wierci, gdy otworzy oczka to już jest ok i jest uśmiechnięty i szczęśliwy...dziwne to

milego dnia

Do góry