reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

ja na szybko bo już pora spać:p
Malami tak mi moja sekretarka powiedziała, że nie liczy się to do lat pracy (chodzi mi o emeryturę) może coś pokręciła albo ja źle zrozumiałam, jeśli jest inaczej przepraszam że wprowadziłam w błąd.
Kasiulka zdrówka dla dziewczynek!
Aniaa widzę że szybko chcecie działać :p
Wisieńka strasznie dużo kasy!oczywiście na nfz pewnie nie ma miejsc:(
spokojnej nocki!

reklama
Wydrusia śliczny pokój dla córki!
Kicrym kciuki trzymam za oczko!
Asica a o co chodzi zbutami?
Wisieńko Tobie zdrowia!
Tak w ogóle to ciężko się przebić na wątku…
My dalej kiepsko ze spaniem więc Kicrym dalej podaję Cirękę! Jeszcze mały chory, charczy nos zapchany (znów!) więc mam lekką mękkę!Ledwo wątek nadrobiłam a już stęka, sama nie wiem co robić…
Jedzeniowo za to dobrze, kaszki wcina zupki, deserki lubi, śliczniebuzie otwiera by jeść
Tyle ja…pewnie jutro znów spróbuje was nadrobić i napisać

A tak w ogóle to CZEŚĆ! :-) :-)bo miało być na początku :-D

Hej, hej. Ja wpadam się przywitać. Serwuję kawkę, bezkofeinkę, inkę, herbatkę do wyboru do koloru J
Mały nie śpi, ale mam nadzieję, że przyśnie to i ja skorzystam z chwili drzemki bo noc jak z koszmaru. O 1.00 dostał paracetamol bo ewidentnie go coś bolało ale to nie pomogło. A jak on przysypiał to ja nie mogłam spać bo natrętne myśli o porodzie nie dały. Każdy skurcz sobie przypominałam ha ha ha ha. Teraz troszkę marudzi bo jest śpiący a zasnąć nie może.

Corin - dobrze, że chociaż u Ciebie nocki lepsze
Mateuszkowa - duży chłopak! J z tą szyną to niestety nie takie hop siup L bardzo nas ogranicza niestety L ale nauczyliśmy się już „jakoś” z nią żyć, tylko mały coraz bardziej się buntuje…
Kicrym, Magia - ja miałam nadzieję, że alergia na ominie, ale nie. Gdyby to była sama wysypka, która nie swędzi… ale dolegliwości „brzuszkowe” są okropne, aż żal patrzeć jak się dziecko męczy. Najgorsze, że nigdy nie wiadomo co uczuli!
Malaimii - to najprawdopodobniej mleko w kaszce powoduje bóle brzuszka. Daj znać czy się poprawi jak odstawisz. Zdrówka życzę i oby takie sytuacje się nie powtarzały. &&& za wizytę u gastroenterologa. Super, że rehabilitacja przynosi rezultaty...
Monia – weź no się ogarnij i nie choruj! J Przez Ciebie też mnie w gardle drapie, przez neta nawet potrafisz zarazić he he!
Kasiula - dużo zdrówka dla dziewczynek!
Wisienka - duuużo zdrówka i pozytywnej energii! Ściskam mocno :*
Malamii, Wisienka - ja zamierzam rozmawiać z ortopedą o rehabilitacji nóżki i mam nadzieję, na zabiegi państwowo – bezpłatnie! Wy mnie nie straszcie, że to taki koszt może być L
Merli toczka – mały urodził się z poważną wadą nóżki. Od 9 doby gipsy
Silwia - 100 lat dla półroczniaka! (i dla mojego też:tak:)

Cześć dziewczyny!
U nas nocka z jedną pobudką, ale za to zakończyła się godzinę wcześniej niż zwykle. Wczoraj dopadła mnie mała deprecha i dalej się trzyma. Chyba bym wróciła do pracy, do ludzi. Siedzenie w czterech ścianach mnie powoli dobija zwłaszcza, że pogoda paskudna, wiatr szaleje do tego pada na zmiane raz śnieg raz deszcz i nie ma nawet jak wyjść z domu. Przydałyby się jakieś wakacje, na plaży, pod palemką w słoneczku, ale bez drinka :laugh2::laugh2:

malami- ja nie widziałam sinlaca w biedronce, ale poszukaj może coś przeoczyłam.
wisienko- współczuję :-(ale wierzę, że Emilce szybko uda sie pomóc, a Tobie odejdzie ból pleców. Zdrówka dla was wszystkich i dużo siły
marzenko- zazdroszczę Ci przespanych nocek. Moja od początku nie za bardzo śpi. Chyba po propstu nasze potrzeby co do snu sie znacznie różnią.
Ania- szybko zdecydowaliście się na drugiego bobasa :-) ja w sumie też bym już chciała, ale mądrzejszym rozwiązaniem byłoby troszkę poczekać. Jeszcze kilka miesięcy temu mówiłam, że na jednym skończymy, ale jak mała przestała mi dawać w kość, to i zdanie powoli zmieniam :tak:
asica- a co to się stało, że myśli o porodzie wróciły?
corin- ciekawe czy Twój syn "poleci" na taką małolatę :laugh2: dziękuję bardzo za miłe słowa :-)

witam się z rana.. my d 6 już na nogach..
malamii nie ma sinlac-u w biedronce :-(malamii, rok ochrony masz, jeśli zmniejszysz wymiar godzin, do np. 3/4
wisienko, tulę..oby wszystko się wyprostowało..
Ania to kiedy planujecie kolejnego potomka? my chcieliśmy 2 lata między maluchami, ale od września wracam do pracy no i wypada popracować min. rok, a to oznacza, że róznica czasu wyjdzie 3 lata..

asica, Sylwia sto lat dla maluchów

Ostatnia edycja:
Hej mamusie
U nas wszystko ok – po tym jak maly zrzygal się wczoraj cala butla wieczorna zjadl 100 ml mleka z kaszka i zasnął.. obrzygal dosłownie wszystko..dywan, lozko nasze, meza, siebie… masakra.. pozniej tylko drżałam czy się mu nie uleje/ zwroci żeby nie zachłysnął się.. ;/
Wisienko – kochana, trzymam kciuki żeby było ok!! jestes super mamusia i dasz rade!! Wiem ze teraz pracujesz na podwyższonych obrotach ale dasz rade! –kto jak nie ty??!!
Ania – co za chytry plan z dzidziusiem hihihi
Asica – jeszcze raz &&&&&&&&&&& żeby szyna szybko poszla w zapomnienie.. sto lat dla krolewicza!
silwia - sto lat dla maluszka!
Daga, konwalianka – witajcie

maly zasnal ;-) ale super!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hejka :-)

U nas nocka ok, mimo katarku. Kilka pobudek na smoczka i pospałyśmy do 7.00. Za to u mnie coraz gorzej, gardło bardziej boli, chyba katarrro nadchodzi ....:sorry::eek::wściekła/y:

ania, ja też w sumie bym już chciała drugie dziecko, no może nie już ale za pół roku się zacząć starać, ale małż jeszcze nie chce. No i w chcemy poczekać, aż mała skończy 2 lata to zaczniemy staranka...

wisienko, tulę Cię kochana mocno... zdrówka dla Was kochani....

asica, no coś ty :-D:-D:-D:-D ja nie zarażam przez internet :-D:-D:-D kuruj się:-) zdrówka!!!! Sto latek dla Maluszka!!!! Duuuużo zdrówka!:-D:-D

Sylwia, wszystkiego naj, naj dla Maleństwa!

malami, dzięki! na gardło biorę Neo-angin i płuczę wodę z solą.
merlitoczka, zdrówka dla dzidzi:tak:

daga, konwalianka, Mateuszkowa i reszta -witajcie!

Mateuszkowa
, moja mała też tak swego czasu raz zwróciła na wieczór... podejrzewałam, że chyba z przejedzenia...

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! My nie śpimy od 7. Dziecię jak tylko leży na prawym boku odczuwa niesamowitą potrzebę przewrócenia się na brzuch przez co się wybudza.
Monia mam to samo z następną dzidzią ja mogę już ale mąż się broni.
Twierdzi że musi pracę zmienić ale słyszę to już z 5 lat:)
Wisienko na pewno będzie dobrze, musisz być dzielna.
Sto lat dla wszystkich solenizantów:-)

monia - calkiem mozliwe, ale do konca nie wiem co do bylo..wczesniej jadl deserek o 17 a mleczko po 19.30 .. eh.... mam nadzieje ze juz bedzie ok ; a jak ta alergia u was??

reklama
Witajcie :-)

Daga, no teraz to pewnie nie, ale za naście lat, zwłaszcza jeśli poda się w tatusia ;-) (między nami jest 7 lat różnicy)

U nas nocka znów nieciekawa, ale zwalam to na karb stanu podgoraczkowego z jakim młoda się obudziła. Wczoraj byłyśmy na szczepieniu, pobolewa ją nóżka i dzis cieplejsza jest, a do tego jakaś taka marudna. No nic, trzeba przetrwać.

Wazy 7830

Do góry