reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Witam porannie!!! Wczoraj wieczorem wróciliśmy. Śniegu ze 30 cm nawaliło. Wypoczęłam jak nigdy ale dziecię mi się zepsuło. Tam aniołeczek nic mu nie przeszkadzało a w domu wszystko bee. Chyba klimat mu służył. Do tego zębolce chyba idą.
Nie odnoszę się do postów bo za dużo naskrobałyście:-)

reklama
Helolll!!!U nas po Japonsku Jako Tako ,zeby nachodza ale poki wyjda to mozna oszalec :no:Z tego co pamietam Ania gratki dla Karolinki dzielna i duza dziewczyna z niej ,Wydrusia pokoik boski ,a z tym krzykiem to moze taki etap no niewiem mam nadzieje ze szybko minie,Marzenko U nas tak samo mega marud ,Konwalianko co to za lekarz jakis glupol ,nieprzejmuj sie takim czlowiekiem***,Anetka z tego co pamietam byla na Mazurach a gdzie dokladnie ??bo ja jestem z Mazur:tak:Asica witaj czestuje sie ciachem ,mam nadzieje ze z ta nozka u Blazejka bendzie okej i juz niedlugo niebendzie musial meczyc sie z tymi buciorami ,tuleee,Daga hejj,Alex jak zumba??wszystkim mamusiom milego dnia :)Mam tez pytanko dla tych mam ktore sie znaja ,jak ja teraz bende 2 tygodnie na wychowawczym to jak to podlega to ubezpieczeniu??pracodawca nadal ubezpiecza czy juz nie??

Ostatnia edycja:
Hej :-D

U nas noc w miarę, z tym, że mała ma katar - chyba zaraziła się od małża jak był na weekendzie w domu. Zasnęła o 19.30, po czym obudziła się o 23.30 z zatkanym noskiem, odciągnęłam jej wudzielinkę, zakropiłam i zasnęła, pospała do 7.20, z kilkoma pobudkami na smoczek... no i chyba mnie też coś bierze, bo gardło drapie, ech...

Anetkaa, to super, że wypoczynek się udał:-)

asica, witaj! Przeczytałam priv, dzięki:-) Tak, Pepti kosztuje teraz 7, 06 zł - kupowałam już, tylko, że teraz bardzo lekarz się czepia, żeby mieć udokumentowaną alergię dziecka badaniami, bo my mamy np. tylko "na słowo" - tzn. że mała po zwykłym melczku ma wysypkę i boli brzuszek. No a Nutramigen niestety nie refundowany już - szok :wściekła/y::szok:

alex, 100 lat dla Małego:-D:-D:-D

Teśka byliśmy w Jerzwałdzie koło Iławy. Kolega ma tam działkę więc skorzystaliśmy z okazji.
Alex zumba? myślałam o tym ale stwierdziłam że to nie na moją kondycję.
Bartolini staje na czterech i buja się w przód i w tył. Kiedy tak robi skojarzenie mam tylko jedno- brzydkie ale pociesznie to wygląda:-D

witam się i ja.. my na nogach od 5.58.. byłoby wcześniej, ale skutecznie, bo przez godzinę usiłowałam udawać, że śpię, ale synuś w końcu uznał, że nie ma co mi wierzyć i ciagnął za włosy, kopał do przepełnionym pęcherzy i gadał.. no nic uznałam, trzeba wstac :-D

teraz młody uskutecznia drzemkę

asica, monia, mnie wczoraj lekarz nie wypisał refundacji na maść robioną, bo nie mialam udokumentowanej alergii.. powiedział, że jak przyniosę zaswiadczenie to wypisze.. oni powariowalli normalnie w tym nfz-cie!
Teśia to co wiem, już CI napisałam :)
Anetka, fajny taki wyjazd, ale kurcze jak mam pakować towarzystwo a później rozpakowywac, to odechciewa mi się wszystkiego..

a widziałyście to?:
http://allegro.pl/lalka-jak-prawdziwe-niemowle-reborn-i2042002169.html

Ostatnia edycja:
hej hej :-)

Mamafranusia, nie chce cie martwic ale to moze nie byc najlepszy sposob. W książce która krąży między lipcówkami jest napisane, że dziecko powinno po przebudzeniu zastac taki stan koło siebie jak w momencie zasypiania. Czyli jesli zasypia przy tobie i przebudzi sie w nocy a ciebie nie bedzie to bedzie wrzask.
U nas dokładnie tak było.
Odkąd młoda zasypia sama nocki są coraz dłuższe. Dziś po raz pierwszy w swoim życiu przespała jednym ciągiem 8 godzin :-D (19 - 3) potem pojadła i spała do 6.00 :-)

konwalianka, wiem, że powariowali :tak::tak::tak::tak: Ja teraz mam za ok. miesiąc zrobić kolejną prowokację na normalne mleko np. Nan. Jeśli mała nadal wykaże cechy alergii to muszę to koniecznie udokumentować, bo inaczej lipa z recepty na Pepti. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Oszaleć można :wściekła/y: I dostanę od pediatry skierowanie do poradni alergologicznej.

Corin, no to super mała śpi, tfu, tfu, żeby nie zapeszyć...:-D

Ostatnia edycja:
MamaFranusia- rozumiem Cię, że próbujesz różnych sposobów na to by Twoje dziecko nauczyło się zasypiać samemu. Chociaż Corin ma dużo racji z tym, że jak dziecko się obudzi będzie szukało Ciebie, ale przypuszczam, że Tobie póki co chodzi o to żeby oduczyło się zasypiania na rękach, a nauczyło na materacu. Dobrze rozumiem? Później jak juz się nauczy, zaczniesz przenosić go do łóżeczka i tam próbować usypiać, tak? Ja też próbuje na różne sposoby podejśc do tego tematu. Póki co to jesteśmy na odkładania małej do łóżeczka jak już prawie śpi. Czasem sie udaje czasem nie. Później będziemy odkłądać ją coraz szybciej. Może to i głupie rozwiązanie, ale ani ja ani mąż nie potrafimy znieśc jej płaczu, gdy próbujemy metod książkowych. Uważam, że nie ma co męczyc dziecka i siebie, bo tak radzili w książce. Słuchamy naszego dziecka i siebie i próbujemy jak tylko potrafimy, może kiedyś się uda.

Anetka zazdroszczę wyprawy, z chęcią bym też gdzieś pojechała. U nas najbliższy urlop szykuje się dopiero za 5 miesięcy.

U nas noc lepsza niż wczoraj, tylko 2 pobudki. Raz wstał mąż, raz ja, więc czuję się w miarę wyspana. Jowitka obudziła się o 7, wzięłam ją jeszcze do siebie i leżałyśmy z pół godzinki. Lubię z rana brać ją do naszego łóżka, wtedy się trochę poprzytulamy, pozaczepiamy i za chwilę możemy wstawać ;-)

reklama
Witam,
naskrobałyście ogrom, wszystko przeczytałam:)

kicrym, jak tam laurka?
w fazie projektu heheh, a tak na poważnie nie miałam kiedy zebrać dzieciarni, wczoraj na warsztatach byłam, dziś też idę, tym razem na dogoterapię:) zrobię pewnie jutro, to wkleję efekty:)
Konawalianko współczuję problemów brzuszkowych, oby jak najszybciej poszły!
Corin zazdroszczę nocki!to dziwne, bo od kilku dni Liwka zasypia sama, bez smoka, bez cycka, bez butelki a i tak się budzi po 2 godzinach:confused:
Monia a jak masz to udokumentować???fotki plamek robić, czy nagrać jak Ci dziecko płacze, bo brzuszek boli?? co za głupki!owszem ja rozumiem że alergolog może jakąś karteczkę dać, ale najpierw musisz do niego mieć skierowanie, a jak Ci dr wypisze skierowanie jak alergii nie umie zobaczyć/stwierdzić??śmiech na sali i żenada!aaa no i za nim do alergologa pójdziesz (na nfz) to z 2 tygodnie miną i musisz mieć wyniki kału na pasożyty, a w tym czasie albo kupisz mleko na 100% albo Twoje dziecko ma głodować, bo jakiś palant siedzący za biurkiem tak wymyślił!brr....
Teśka ja idę na wych. od 01.03 i wtedy nadal mnie ubezp. zakład pracy, tylko pensji nie płacą i nie liczy się to do lat pracy i oczywiście stos papiereczków musiałam wypisać, bo bez tego ani rusz:crazy:
sto lat dla Alexa!

idę ćwiczyć:p
miłego dnia!

Do góry