Ufff doczytałam. My też dołączamy do dzieciaczków z trudnościami w zasypianiu.
Corin, ja codziennie odkładam naukę samodzielnego zasypiania, trudno się zdecydować, bo płacz.. Ostatnio wzięłam się na taki sposób, że karmię małego na leżąco w moim łóżku, a jak jest już mocno męczony, to obracam go na boczek i głaszczę po pleckach. Czasem uśnie
a czasem nie
, no ale próbuję i jest to jakiś początek nauki zasypiania.
wydrusia, pokoik śliczniutki i gratki dla Lilianki za ząbki. Franuś jeszcze 'bęzzębny' :-)
elżbieta, ja też chcę zacząć podawać kaszkę mleczną, bo jestem już zmęczona odciąganiem mleka do kaszki, a moje sutki mają tego dość. Zdrówka dla córci! Moja doktor przepisuje antybiotyki w ostateczności.
malamii, oby tak dalej! 5 godzin snu to już coś.
konwalianka, to ci konował jeden! Szkoda nerwów.. a Tymek duży chłopiec :-)
kicrym, jak tam laurka?
alex, gratki za ząbek i &&& za fitness.
basieniak, wyobrażam sobie, jak musisz się martwić o te częste wymioty. Mój mi raz zwymiotował mleczko i nie był to przyjemny widok. Trzymam kciuki, oby jak najszybciej przeszło. A z oczkiem, myślę jak dziewczyny, jesli nic się nie będzie działo, tzn. nie będzie się powiększał, oczko nie będzie łzawiło, to będzie dobrze i wchłonie się sam. Mój po szczepieniu też spał jak suseł, taka senność może być skutkiem ubocznym
-) najlepszym z całej listy możliwych) po szczepieniu.
Mateuszkowa, no rzeczywiście przystojniaczka masz w domu
daga, witaj.
U nas lepiej. Wystraszyłam się w niedzielę, bo zaczął mi kaszleć, ale przeszło. Tak jak radziłyście, zakupiłam maść majerankową, Olbas, zakraplałam nosem solą i frida poszła w ruch i na szczęście jest poprawa.
Mam pytanie, jakiś czas temu zauważyłam suche miejsce na nóżce Franka, ostatnio się zaczerwieniło i zrobiło się chropowate, zaczęłam smarować Emolium i zbladło. Czy to może być objawem alergii?? Na buźce, na policzku też ma troszeczkę suchą skórkę, ale ledwo jest to widoczne, tak pod światło widać (lekarz nie widział, a mama widzi).
Z małżem fight to i więcej czasu na BB.
Spokojnej nocki mamuśki
:-)