reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witajcie, ja jestem terroryzowana i zmuszana do bycia nocnym markiem. Ewa dzis przegiela. Obudzila sie przed 1 i do 3 szalala. O 3 skapitulowalam i wbrew sobie wzielam ja do lozka. Efekt taki ze i tak budzila sie co godzine. Za to rano Ewa wstala radosna jak skowronek a ja laze polamana.

reklama
witam sie i ja..
u nas nocka standard pieknie przespana ..

monia - moj nieraz dostaje gerbera - obiadki, bo owocow nie lubi ni wiem czemu - i powiem ci ze duzo bardziej odpowiada mu konsystencja gerberowska niz bobovity.. ja to przede wszystkim czytam sklad i kupuje wg tego, a szukam zazwyczaj konkretnych rzeczy.. np. wczoraj kupilam 3 sloiczki ktore maja tylko seler procz mieska, marchewki i ziemniaki i 3 kltore maja tylko pietruszke zeby wykluczyc te alergie a z jednej firmy byloby mi trudno tak znalezc.. tez uwazam ze bobovita ciut lepsza.. &&& za badanie!!!
corin - juz nie wiem co napisac, Ewunia to istny tajfun pelen odnawialnej energii!! takie zywe sreberko mamusi.. mam nadzieje ze wkrotce dziecinka zacznie spac pieknie, a ty sie poloz chociazby na pol godz. w dzien jak mala drzemie!!

Corin - bidoku współczuje... ale ja tam miałam przez pierwsze 3 miesiące więc wiem, że można to przetrwać ;-)

Mateuszkowa - zazdroszczę przespanych nocy...

U nas dziś nawet, nawet tyle, że o 7 pobudka na dobre i trzepotanie skrzydełkami :-) więc mój mały koliberek dziś obudził się o 00:30 i 5, zjadł szybciutko i lulu. Idziemy się pobawić bo mu zaraz ta energia wystrzeli gdzieś w czasoprzestrzeń :-D:-D

Witajcie laseczki! Próbuję się zebrać, żeby napisać ale ręce mi się trzęsą.
corin - współczuję :*
U nas nocka niby lepsza - od 21 do 5 bez większych alarmów smoczkowych. Ale ja po wczorajszych historiach żołądkowych czuwałam bardziej niż spałam.
Moja niunia przeżyła dziś swój "pierwszy wypadek", w skrócie: musiałam tatę przy kompie zastąpić, wzięłam małego ze sobą i położyłam na tapcznie, na chwilę odwróciłam się do kompa a on podsunął na na brzeg i zanim zdążyłam podlecieć wpadł między ścianę a łóżko! Jak płakał :-( Nie mogłam go wyciągnąć, ale juz ok jest. Nie wiem jak to się stało :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
asica - niestety im nasze dzieci bardziej ruchliwe tym nietrudno o wypadek :( na szczescie malutkiemu nic sie nie stalo...tule..

dziewczyny maluszki spia z wami w pokoju? jak dlugo zamierzacie spac "razem " ?? i kiedy najlepszy jest czas na nauczenie go spania osobno ? moj zasypia sam, wiec nie wiem czy to bylaby dla niego jakas roznica ?? jak myslicie?

Mateuszkowa - Maja miała 1,5 roku jak ją przenieśliśmy do swojego pokoju. Pomagała urządzić pokój, nie było problemów z zasypianiem, ale Majunia zasypiała sama, choć do 1,5 roku budziła sie na mleczko.....:eek:

reklama
Asica ja mala sama zostawiam tylko na podlodze chociaz bardzo rzedko sie sama obraca. Wazne ze nic malemu sie nie stalo.

Mateuszkowa Karolina od samego poczatku spi w swoim pokoju:) Jesli jest taka mozliwosc to trzeba korzystac, rodzicom tez nalezy sie troche prywatnosci;-)

Karola od wczoraj jest jakas zupelnie nieswoja. Nic niie je poza mlekiem... No i chrupkami. Ciagly marud a kupe zrobila wczoraj po czopku dopiero, a lecial trzec dzien bez. Nie wiem o co kaman:confused:

Do góry