reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

magia - ja młodemu staram się gotować ale dzis nie zdazylam i tak wyszło :-( jużwiem co balkan z Mateuszkiem wczoraj rzeszli. Tak monia zasnal zmeczony ale juz wstal i zaraz zrobimy mlesio. Dzis owocki odpuszczamy

reklama
asica., zmieniałam jej na bebiko, ale wtedy nic to nie dało, bo mała dostała wzdęć i dr przepisała pepti. Już z 1,5 mca jest na nim, wcześniej też była na samym początku, potem był Nutramigen i tak jak piszę od ok. 1,5 mca Pepti. Natomiast od ok. tygodnia zmieniam małej na Pepti 2, ale te krostki były już przed zmianą jakieś 2-3 dni...wiec to nie od zmiany...

Monia właśnie, to wcale nie musi być uczulenie pokarmowe. Łukaszka uczulał materiał, z którego uszyta była czapka (wnętrze), barwniki w materiale (szczególnie ciemne). Malutka może nie być uczulona na proszek, ale jak pralka niedokładnie wypłucze proszek i do tego wejdzie w reakcję z potem pod czapką, to może podrażnić skórę. Tak było u nas, zresztą u Stasia jest to samo.
No i Bebilon Pepti też może uczulać niestety. Ma śladowe ilości białka. Moim alergikom nie szkodził, ale już Dawidkowi Psotki tak.
Asiczka jaka kawka! Mniam, mniam! No ja natłuszczam maścią cholesterolową, ale w aptece jest mnóstwo takich do natłuszczania dla alergików. Np. krem oilatum soft, Lipikar.

Ostatnia edycja:
asica - jakie kawusie przepiekne... co to sie dzieje z tymi dzidziolkami, wczoraj maly balkan dzis twoj..:( ja dajemu malemu gerbera i poki co OK,
magia - tez tak myslalam na poczatku ze potowki, ale specjalnie zaczelam go lzej ubierac, nie przegrzewac, myslalam ze to moze od spiworka bo jest podszyty kozuchem z owcy :p ale to nie to, wysypka byla dalej i co pare dni sie powiekszala, zmienilam mu podawane warzywa/owoce na te bezpieczne - te ktore jadl od 4 mc i nic mu nie bylo na 100%! pediatra ktora ostatnio ogladala malego tez stwierdzila ze to pokarmowa ale niewielka.. dzisiaj juz jest ladnie - domyslam ze ze dlatego ze nie je juz tego co mogloby go uczulic od dluzszego czasu - obstawiam pietruszke, seler i gluten - dlatego az tyle ze eliminujac gluten - najbardziej mi podchodzil.. zaczelam malemu dawac zupki z najprostszych skladnikow, bez miesa i one nie mialy tez selera i pietruszki..wiec to moze byc tez to, od dzis zaczelam dawac mu obiadki z selerem zrobie tak przez pare dni, jak ok to pozniej pietruszka
nie wiem czy dobrze robie, ale wydaje mi sie ze tak..
z owocow maly je tylko jablko, gruszki i sliwki na zmiane wiec jakby to byly one to by mu nie zeszlo..
monia - jaka mascia smarujesz ?? taka z wit A ? taka zwykla?

a ja wody nie mam do 21.00 ... ;/ suuuuper.. zapasy juz zrobilam..

Asica no właśnie wcześniej nie zauważyłam. Dopisałam wyżej:-)
Mateuszkowa no tak - może być pokarmówka w takim razie. Ja też bym odstawiła to co Ty, choć najmniej właśnie obwiniałabym gluten, a najbardziej seler. A na drugim miejscu pietruszkę. Ja do dziś jestem uczulona na seler. Podobno to jeden z największych alergenów.

Ostatnia edycja:
Dzieeeeń dobry,
póżno bo późno ale moze jesze byc dobry:)
u nas drugi dzień dziwnych marud - obstawiam zeby. Dzięki Bogu nocki dobre, czyli dwa karmienia i spokojny sen.
Corin spróbuj co 3, masz rację, zobaczymy jak Ewunia zareaguje, kciukaski.
Mi zostały jeszcze dwie wizyty na rehabilitacji i mam postanowienie dzielnie ćwiczyc w domu do osiagnięcia zadowalającego wygladu brzucha i poprawieniu stanu moich osłabionych miesci kregosłupa...
Kurna no , myslec nie mogę , sąsiad wierci mi nad głową az zęby bolą, aż dziw ze mała się nie budzi...
Asica, Balkan maluszkom widocznie ni epodesżło cos w jedzonku, ale zobaczcie jaki organizm madry- od razu odrzucił .
Natalia nie ma poki co alergii, jemy zółteczko i gluten i jest dobra tolerancja.
Buziaki

Asica mój mały na początku też nie tolerował marchewki,teraz podaję w małych ilościach.Słyszałam że niektóre dzieci po prostu nie lubią marchewy.
Sesti u nas dziś taki marud ze nie wyrabiam,nie wiem co się dzieje,już wysiadam...ech:((((((masssakra jakaś co on dziś odstawia

Hej Sesti:-) Twardzielka z Ciebie! &&&&& za rehabilitację.
Fajnie, że możesz podawać żółtko Natalce. Ja za to cieszę się, że mogę je wprowadzić wreszcie Łukaszkowi:-)
Mimi Staś miał koszmarne zaparcie od marchewki. Teraz czasem mu ją daję w jakimś deserku, ale w małych ilościach. A pomyśleć, że w ciąży piłam litrami świeży sok z marchewki.
Będę zmykać. Idę robić pranie. A jutro Łukaszek ma egzamin w szkole muzycznej:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry