reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Hej, u mnie bez zmian czyli koszmarnie! Poza tym nocki masakra! Wczoraj młody usnął koło 22, do 3 kilka razy ja wstawałam i kilka mąż. 3.30 pobudka z płaczem i jedzenie i od 4 regularnie co 30 minut płacz straszny i tak do 8. Dzień marudny. Oczy na zapałki.

Ale młody już nie tylko pod ramionka ale i za rączki podnosi się do siadu :tak:

reklama
Evelinka tak, pozycja tyłem do kierunku jazdy jest najbezpieczniejsza dla malucha. Wyznacznikiem czy dziecko "wyrosło" z fotelika jest głowa- nie może ani centymetra wystawać poza oparcie fotelika. Są foteliki 9-18 które można montować tyłem.
Asica współczuję nocek, oby szybko przeszło i mały dawał spać:)brawo za nowe umiejętności:)

spokojnej nocki!

Mój maluszek jeszcze mieści się w nosidełku, także jeszcze nie szukałam fotelika, chociaż jestem przekonana do maxi cosi (dobra opinia znajomych). Teraz myślę o spacerówce. Jeździcie jeszcze w gondolach czy już przesiadka za wami? Wiadomo, że najlepiej w gondoli, ale ja mam stosunkowo małą i już robi się ciasnawo,a poza tym troszkę nudno Frankowi.
Asica, musisz mieć dużo cierpliwości! Ja narzekam na mojego malucha, ale widzę , że masz jeszcze trudniej. Pomyśl, że to na pewno przejściowe.

Corin, Ewunia świetna i też myślałam, że to poduszeczka.

I jeszcze jeden dylemacik... a propos poduszek właśnie. Kładziecie już dzieciaczki na poduszeczkach w łóżeczku czy wózku??
Wydrukowałam sobie 6 weidera, miałam od dziś ćwiczyć hmmm późno się zrobiło :-D i tak myślę sobie, że takie nowe rzeczy to dobrze od poniedziałku zaczynać :-D:-)
Dobrej, spokojnej nocki!

Witam.
Konwalianka z Tymka to bardzo silny chłopczyk. Juz stoi na nogach. Majeczka to jeszcze nie siedzi dobrze, jest coraz lepiej, ale sie kiwa co raz i pada na boczek. Za to przewraca się bardzo sprytnie na brzuszek i odwrotnie i dzięki temu przemieszcza się po podłodze. Dziś wsunęła się pod choinkę i złapała bombkę. Ale Paulinka była tak jak Tymek. Nie chciała sie przewracać (choć potrafiła), a na nogach stała bardzo stabilnie w 7 miesięcy.
Asica, Corin oby dzieciaczki się unormowały i dały odpocząć mamusiom.
Mateuszkowa mi też byłoby szkoda tyle kasy na kojec. Ja w ogóle uważam że kojec jest mi nie potrzebny. Jeśli dziecko nie chce siedzieć w łóżeczku to wydaje mi się że nie będzie chciało siedzieć w kojcu. Mi wystarcza rozłożony koc z zabawkami. A jak zacznie chodzic to na pewno nie da się zamknąć w kojcu.
MamaFranusia u nas przesiadka do spacerówki dawno za nami. Oczywiście w pozycji półleżącej. Moje obie dziewczyny to nie lubiły gondoli. Paulinkę przesadziłam w 3 miesiące bo non stop płakała na spacerze w gondoli, a w spacerówce siedziała super. Maja to w ogóle była antywózkowa przez pół roku. W wózku wytrzymywała ok 0,5 h, a reszta to rączki, więc nasze spacery nie były zbyt fajne. Od 3-4 tyg Maja powoli zaprzyjaźnia się ze spacerówką.
Majeczka wzywa. Lecę.

Ostatnia edycja:
Czesc mamy :)

Gardlo cos mnie boli :( Pewnie ta plucha za oknem mnie zalatwila.

Maly grymasi okropnie przy jedzeniu. Zjada polowe swojej wieczornej porcji i nie ma sily na swiecie, ktora wcisnelaby mu wiecej:no: Pewnie taki okres... Poza tym ok, przez to niejedzenie troche wczesniej wstaje na posilek (miedzy 4:00 a 5:00 i musi czekac az odciagne). Nie narzekam, bo widze ze i tak nie jest zle (Corin, trzymam mocno kciuki za Ewunie)

MamaFranusia Olek mial niecale 4 miesiace kiedy zrezygnowalismy z gondolki na dobre. Po pierwsze maly ledwo sie miescil (szybko urosl i doszly cieple ubrania, a ona miala 78 cm), po drugie maly dostawal w niej szalu. Sporo czasu spedzalam niosac go na rekach i pchajac wozek brzuchem, gdy znudzilo mu sie podziwianie nieba i czubkow drzew. Mamy cieply spiworek do spacerowki, wiec nie marzniemy. A spacery to jedyne chwile, kiedy moj ruchliwy synek spokojnie siedzi i podziwia krajobraz:cool2:

W kwestii poduszkowej, dotychczas nie dawalismy malemu podusi. Spal w kolysce na zupelnie plaskim. Ostatnio jednak zauwazylam, ze zajmuje wlasciwie cala kolyske... Wczoraj zamowilam lozeczko (140°70 cm, z wymiennym bokiem i mozliwoscia przerobienia na tapczanik) i kupilam posciel. Bedzie podusia:tak: Niektorzy nie zalecaja jej az do 1 roku zycia, ale wydaje mi sie to przesada. Taki zdrowy 6-miesieczniak nie powinien zrobic sobie krzywdy.

Dobranoc

Wracam na forum i co widze :-D Lipa Lipiec objął nowego szefa he he gdzie jesteście dziewczyny z którymi przeżyłam "CAŁE" 9 miesięcy! :-) my to się jednak dogadywałyśmy a nie wymądrzałyśmy :-D

Wydrus, Mimi, Dodi kochane moje :-) Myślałam, że tylko ja mam takie wrażenie...

Moja młoda już zaczęła obracać się na brzuszek. Tylko nie panuje jeszcze na rączką i zostaje jej tak śmiesznie z tyłu :-D :-D

reklama
Do góry