reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
madzia - sto lat dla maluszka!

ja pierozkow nie mam.. :(
za to nadrobilam dzis klotnie z mezem za wszystkie dni, tak sie pozarlismy ze masakra, wszyscy nas w bloku slyszeli!!! bez komentarza normalnie.......teraz sie nie odzywam do niego a on do mnie chociaz robi glupie miny, ale ja nie mam ochoty na szybkie godzenie bo mnie tak wkurzyl ze masakra ;/
plusem jest to ze mam nowa szafke do pokoju - na sprzet rtv i biblioteczka

maly zjadl lososia z cukinia i mlaskal jak nie wiem, dla mnie to bylo bleee..tak smierdzialo zdechla ryba :p a jeszcze gorzej smakowalo ale mowilam mu jakie pyszne a on i tak zajadal sie bez tego ..:-D

kupilam tez mu wczoraj marchewke z groszkiem z indykiem z gerbera - pomyslalam fajne danie, po 5 mc, zaladowalam do koszyka, a w domu czytam: marchewka, POMIDORY, groszek, CEBULA, i ten indyk.........
brawo za rzetelne info na opakowaniu - zwlaszcza ze pomidory byly jako drugie na liscie wiec wcale nie malo! .. zawsze czytam eytkiety no ale spieszylam sie..to nic, maly poczeka troche ;-)

Mateuszkowa _ ja klotnie z mezem zaliczylam wczoraj ale dzisiaj rano się pogodzilismy :) strasznie nie lubie się klocic.. Wlasnie się umawiamy smsami na mily wieczor :p
Wogole to musze kupic test ciazowy bo mi się spoznia @ juz chyba lekko ponad tydzien :/

malami - no klotnia juz lekko zazegnana.. ale cos jest nie tak dalej..eh..
co do tetsu - kupuj szybko i rob i mow co i jak!! moze masz nieregularnie po porodzie???? ja mam przerwy ponad 1,5 mc.. ;/ zobaczymy kiedy teraz zawita........eh....

corin - buraczki tez mojemu smakuja a wlasnie przed chwila dostal pierwszego chrupka kukurydzianego! ale mlaska - jeszcze nie umial dobrze pokierowac chrupeczka do buzki ale przy 3 probie ( dwa poprzednie chrupki wyladowaly na ziemi obslinione sycie ;-) ) juz wiedzial co i jak! i ryk jak sie chrupek rozmamlal i przepolowil! ale wystarczy na 1 raz.. co do cukini - nie znalazlam nigdzie swiezej, a sloiczek zasial we mnie nutke niepewnosci jak maly zareaguje bo byl jeszcze kabaczek dodany - wiec 3 rzeczy nowe naraz! ale na szczescie wszystko ok, a konsystencja tez taka dziwna troszke jakby galaretka z rybki sie omskla ;-)
silwia - buziam nie gryz :)

hej dziewczyny.. witam się poświątecznie..chociaż my jeszcze u rodzinki.. jutro powrót..
Tymyuś świetnie posmakował wigilijnej kolacji, tylko kapusty nie jadłam i było ok.. zajadał juz ziemniaczki z sosem i kompocik z suszu - ale mu smakował.. wcina już pół dużego słoiczka obiadku i 3/4 owocków.. jednym słowem - duuużo nowych rzeczy spróbował i wszystko było ok.:-D

Sto lat dla solenizantów - Filipcia), i może uda mi sie doczytać co u Was..

edit:
Mateuszkowa.. ja dawałam Tymciowi pomidory i nic mu nie było.. za to w obiadkach gerbera często jest groszek i on u nas odpada..no i marcgwi potrafią tyle nawalic że szok.. a łosoś nie posmakował tymciowi.. a szkoda, bo matka zakupiła z 5 słoiczków:cool:
a to danie z cukinii to sama robisz?
corin, TYmuś uwielbia buraki.. ja mu robię: dynia, ziemniak, buraki - zajada, że szok!
malamii - szybciutko rób teścik

hmm.. ja podobnie jak corin jeszcze bez @ i dobrze mi z tym:-) no i nie biorę pod uwage, że to dlatego, że jakiś człowieczek sie rozwija:-D

Ostatnia edycja:
konwalianko - moze do lososia sie jeszcze przekona, kto wie? ja staram sie sama wszystko gotowac, chyba ze wprowadzam nowosci - to najpierw sloik - patrze na reakcje, a pozniej gotuje, tak samo chce z rybkami robic, bede kupowac mu odrobinke lososia i gotowac - tylko jak ????? na parze?? czy w garnku z woda?? nie mam parowaru, miesko gotuje w wodzie..
maly strasznie lubi skrobane jabluszko - wlasciwie tarte bo ze skrobaniem nie nadazalam! a jak utarlam 3/4 sredniego jablka to zjadl zanim zdazylo zciemniec..:-D i chcial wiecej..ale nie mozna, bo pozniej brzuszek boli..
w lodowce mam calego krolika poporcjowanego - malemu starczy chyba na pol roku!:-D musze tylko kupic warzywa i gotuje :)
strasznie zrobilam sie nienazarta na czekolade, jakas masakra, w ciazy nic nie jadlam bo mnie odpychalo, pozniej tez nie albo malo a dzis zjadlam a wlasciwie zezarlam prawie cale merci, kinder czekolade, placki z polewami i cukierki!! oj..tylek sie powiekszy ..

reklama
Witajcie
próbuje być na bieżąco:-) może tym razem się uda...

Evelinko mój syn jeździ już 9-36 mam Maxi Cosi Priori, jest wygodniejszy i większy dla mojego grubaska w tej kolebce to szału dostawał...
Mateuszkowa co do alergii to wysypka albo plamy suche (często łokcie zgięcia policzki itp)

Mój mały dziś skradł z talerza pomarańczę i zanim się mąż zorientował było za późno bo mały zjadł... wy mlaskał elegancko wszystko:-D widzę, że u was buraczki poszły w ruch to sama jutro przemycę kilka łyżeczek buraczków;-);-)

a po świętach i ja mam plan dietowy :-D

Do góry